De 2de en 3de selectie bij Nishikawa

De 2de en 3de selectie bij Nishikawa

Hij gedraagt zich als een echte filmster, en je ziet dat hij meer en meer bedreven wordt in het tonen van zijn filmpjes. Het blijft trouwens mooi om te zien.

Zo krijg je toch een inzicht in hoe het eraantoe gaat bij beginnende koikwekers en wat er nodig is om zich te mengen in het koigeweld. Leerzaam ? Misschien voor velen wel, maar ik blijf liever op de zijlijn wat betreft het laten opgroeien van koi.

Eenvoudig is het volgens mij niet, en ik geloof ook nooit dat je 2-300 jaar ervaring zo maar kan omzetten in resultaat dat er toe doet ! Kweken is eenvoudig, ik denk niet dat er dieren zijn die zoveel nakomelingen kunnen voortbrengen als koi.

Het is eigenlijk het eenvoudigste dat er bestaat, maar om resultaat te boeken komt er nog iets anders bij kijken. Bovendien wordt er naast het succesverhaal van de grote kwekers, weinig rekening gehouden met de talloze kleinere kwekers. Of deze een makkelijk leven hebben weet ik niet, maar ik kan me wel voorstellen dat het niet overal een succesverhaal is.

Waar zal Nishikawa staan binnen enkele jaren ? Geen idee, maar laten we ondertussen beginnen om te genieten van dit filmpje.

MIJN VRIEND EN COMPAGNON IN JAPAN...GRANT

Een persoonlijkheid in het kwadraat. Hij is ook aan het kweken geslagen, maar ik denk puur voor zijn plezier, het is mijn vriend en metgezel op mijn Japanreizen....Grant. Hier enkele filmpjes van zijn kunsten. Wordt hij de volgende kweker in England ? Prachtige man hoor, het is altijd een plezier om met hem op reis te gaan. Ik zal hem missen dit najaar !

Eerste selectie van Grant

33 dagen oud.

36 dagen oud.

40 dagen oud

7 weken oud.

8 weken oud.

9 weken oud.

10 weken oud.

11 weken oud nu

Nu 17-18 cm volgens Grant.

Laatste bekend filmpje, 3 maanden oud

De opgroeiresultaten van Interkoi Nederland liegen er ook niet om. 

Toegewijd en succesvol is de manier waarop Johan de verzorging van zijn tosai ter harte neemt. Johan ademt koi, en zijn hobby is ook zijn passie. Het resultaat laat ook niet op zich wachten en in dit filmpje laat hij me eventjes een mooie bowl kohaku zien van Takigawa kohaku

Zoals je kan zien worden er best wat koi in optie genomen. De korting zal hier ook wel niet vreemd aan zijn. Maar doe zo verder johan, de resultaten mogen er zijn !

 

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Peter De Clercq

555


Johan

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml