De All Japan Junior Koi Show komt eraan

De All Japan Junior Koi Show komt eraan

Deze show zal plaatsvinden, plaatsvinden in het weekend van 23-24 april en misschien zijn er wel mensen geïnteresseerd om ook eens mee te doen met een Japanse show…dat kan….

Ik zal je even proberen uit te leggen hoe dit kan, tenminste hoe het via Interkoi kan. Zoals reeds lang bekend wordt er meestal samengewerkt met een tussenpersoon. Laat je niets wijsmaken door iets anders, er zijn altijd tussenpersonen nodig en aanwezig.

Zij zijn meestal verantwoordelijk voor de begeleiding in Japan, rondreizen, maar vooral voor het transport en de opvolging van de koi, zeker als er iets gebeurd. Mensen die zeggen dat ze rechtstreeks alles regelen zijn er maar bijzonder weinig, zoniet geen….

Wat betreft de All Japan Young Koi show ga ik met Paul Ashton van Koibito aan de slag. Het zijn zij die de betere koi kunnen afdwingen, het zijn zij die de afspraken met de kwekers maken en zorgen voor de verdere begeleiding. Bovendien is Paul in mijn ogen één van de meest bekwame personen om te onderhandelen met de Japanners.

Het vergt een bepaalde kunst om dingen op een bepaalde manier te zeggen, waardoor bepaalde onderhandelingen mogelijk worden. Wij Europeanen bezitten deze kunst gewoonlijk niet, en ik zeg je: Paul kan het....het werpt ook zijn vruchten af....

Wij kunnen in principe niet zonder hen, en zij kunnen in principe niet zonder ons. Bovendien is het ook mogelijk om je koi een seizoen tegen een kleine vergoeding in Japan te laten. De grote bezieler momenteel in Japan is Ryuki Narita, want die heeft zowat overal de hand in momenteel.

Wat Paul nu in principe probeert te doen is hetzelfde als wat Narita in Japan doet, namelijk de betere koi proberen los te krijgen en de koi proberen te selecteren die een kans maken in deze show. Zelfs samenwerken met Ryuki hoeft geen probleem te zijn.

Wat is nu mijn taak ? Mijn taak is om de koi te laten zien die aangeboden worden, en de voorwaarden doorgeven waar ik mijn werk voor wil doen. Je kan nu wel rechtstreeks de prijs aanvragen bij Paul, maar hij zal je deze niet geven. Hij zal je altijd doorverwijzen naar "de dealer van je keuze".

Nu is het aan de uiteindelijke klant om te kiezen, wie hij als dealer wenst aan te stellen en dan is heel de problematiek opgelost. Dit kan zorgen voor vervelende situaties, maar daarom heb ik het volgende standpunt ingenomen:

De prijzen die ik op verzoek zal doorgeven zijn de kwekersprijzen. Dit is wat de koi kost als je de koi bij de kweker aankoopt. De tussenpersoon heeft ondertussen al afspraken gemaakt met de kweker, of hij heeft zelf aankopen gedaan.

Dan komt er een open calculatie van wat de koi moet kosten. Dit ga ik niet zomaar doorgeven want er zijn genoeg mensen die dit willen weten, alleen al maar uit nieuwsgierigheid. Hoe ga ik dit dus aanpakken of proberen op te lossen !

Als de koi aangeboden worden, dan zal ik er een richtprijs op zetten zonder in detail te gaan. Dat is een eerste indicatie, en die richtprijs zal ik telkens geven tijdens een nieuwsitem, zodat iedereen deze open en bloot kan zien.

Wil je echter een meer nauwkeurige prijs + berekening weten van een koi, dan moet je 100 euro storten op de rekening van interkoi. Besluit je verder te gaan, dan wordt de 100 euro als aanbetaling berekend, wil je niet verder gaan, dan verlies je 100 euro.

De berekening heb ik al grotendeels voorbereid in een excel file, en is vrij nauwkeurig, zonder dat ik me 100% vastpin op de prijs, want ik kan geen voorspellingen maken over de koersen en dergelijke.

In deze vrij exacte prijsberekening vind je de volledige kostenberekening inclusief kosten inschrijving show, eventuele extra verblijfkosten voor een jaar extra mudpond, want dit zijn koi die je mag beschouwen als tategoi, transportkosten en alle andere kosten.

Op deze manier zou je je je safe moeten voelen. Binnenkort komen de koi online, en zal ik je verder informeren.

Wat is nu mijn advies !

Als je graag een prijsje wint of graag op het hoogste schavot staat, ja... als je een showkikker bent….gewoon meedoen. Persoonlijk zou ik echter nooit een kleine tosai aankopen om mee te doen, tenzij je verblind wordt om een prijs te pakken, of als je kickt op een Japanse eerste plaats.

De toekomstmogelijkheden zijn zo moeilijk in te schatten en het verwachtingspatroon is altijd zo hoog dat het gewoonlijk alleen maar kan tegenvallen. Natuurlijk zijn er ook altijd uitzonderingen !

Persoonlijk geef ik de voorkeur om een nisai aan te kopen omdat je al iets meer kansen hebt om een goede evolutie in te schatten. Het zijn op dat moment tieners en geen baby's meer. Bekijk maar eens foto's van jezelf of van je eigen kind als ze nog maar pas geboren zijn, en leg er dan een foto naast als ze 18 jaar zijn ! Is al iets makkelijker als je een foto van 12-14 jaar vergelijkt met een foto van als je 18-20 jaar bent.

Indien ik mee zou doen, dan zou het met nisai zijn, maar die kosten helaas stukken duurder. Ben ik tegen shows ? Ach neen, ik vind een show altijd leuk en goed voor de publiciteit, maar ik ben geen showkikker, ik ben realist !

En winnen...geweldig, maar er is er maar één die wint en er zijn er altijd duizenden die verliezen, ik zorg liever goed voor die duizenden die verliezen.

Dus mijn advies: doe mee, wees voorzichtig en leg je verwachtingspatroon niet te hoog !

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240