De batterijen opgeladen

De batterijen opgeladen

Ik ben er eventjes tussenuit geweest en heb ondertussen geprobeerd de batterijen op te laden voor het nieuwe jaar.

Ik heb me laten verleiden door mijn vrouw om een weekje vakantie te nemen en ik moet zeggen dat het me goed is bevallen. Kwam er nog bij dat het gemiddeld 25°was, en ik had er geen moeite mee om de koi even op een dwaalspoor te zetten.

Ik heb dan ook maar besloten om de zon gedeeltelijk mee te brengen, zocdat onze koi eindelijk hun batterijen ook op kunnen laden, om zich eindelijk weer naar een hoger niveau te laten tillen. De winter heeft veel te lang geduurd, en ik maak me dan ook zorgen voor de koi die te lang zonder eten in de kou hebben rondgezwommen.

Op het eerste zicht lijkt alles goed te zijn, maar ik zie hier en daar toch kleine beschadigingen, die hopelijk met het opwarmen van het water snel zullen vergeten zijn. Er staat nog heel wat te gebeuren in het voorjaar, en het word tijd om het één en ander op punt te stellen. Vandaag ga ik beginnen met de grote schoonmaak, een werkje dat ieder jaar opnieuw dient te gebeuren.

Wel heb ik een update binnengekregen van mijn kohaku van Sakai, waarvan ik 2 foto's en 2 filmpjes kan laten zien. Deze koi zijn respectievelijk nisai en sansai, en zullen tot in het najaar in de mudpond in Japan verblijven.

Nisai kohaku uit Dancing Queen 63 cm

Sansai kohaku uit Shining Rose 69 cm

Persoonlijk heb ik een groot zwak voor de geweldige nisai van Dancing Queen. Het komt zelden voor dat je een koi ziet met een beenderstructuur zoals deze. Aan de huidkwalieit is niets aan te merken, en je kan op het filmpje zien dat het een enorme koi gaat worden. Het patroon is uniek, en misschien niet ieders favoriete patroon, maar wie kijkt daar nog naar als ze 85-90 cm is, en je ze nog amper in een vijver kan zetten.

De yonsai is een koi die vermoedelijk veel mensen aanspreekt, en behoort uiteraard ook tot onze favoriete koiaanwinsten. Spijtig genoeg hadden ze niet genoeg water in de bowl, anders zou ze iets makkelijker kunnen zwemmen.

Wens je eigenaar te worden van één van deze vissen, gelieve me dan te contacteren voor een vrijblijvende, maar wel zeer interessante prijsopgave.

Meer afbeeldingen

De batterijen opgeladen: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Verkocht
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Koi in Japan VERKOCHT SA-V18-10240