De buffels van Polleke

De buffels van Polleke

Jij krijgt de eer want ze komen ook van jou . De doitsu is 83 en de gewone karashi is 88 (de anderen zitten er tussenin). Dat is wat ik gisteren kreeg doorgestuurd via wetransfer van Polleke.

Ik heb geen codenummers gekregen, dus het is opzoekwerk geblazen, maar dat is in principe niet zo belangrijk bij deze buffels. Ze waren al groot toen ze kwamen, ze zijn alleen nog wat gegroeid. Een filmpje geeft uitsluitsel.

Je houdt er van, je houdt er niet van, het is in ieder geval bijzonder populair om éénkleurige koi groot te brengen. De redenen kunnen voor de hand liggen  Persoonlijk denk ik dat de voornaamste beweegreden de makkelijkere groei en ontwikkeling is.

Er wordt niet zoveel van een mens gevraagd om dit tot een goed einde te brengen, veel moeilijker is om hetzelfde resultaat met gosanke of eender welke andere soort te volbrengen. Dat zie je ook met de mango exemplaren, het zijn op dat gebied dankbare éénkleurige schepsels.

De ene is wat geler dan de andere, de ene heeft schelpjes, de andere wat meer glans, de ene met schubben, den andere zonder, maar het komt op hetzelfde neer, het zijn éénkleurige buffels. Voor zover ik weet zijn ze trouwens nog niet zo oud. Ik weet dat de donkere mango slechts 4 jaar is, en de anderen zijn niet veel ouder.

Het heeft ook weinig belang, want ik denk dat deze varianten zonder problemen 15 tot 20 jaar kunnen worden, zoniet meer. Ik heb nog een 50-tal mango momenteel op 25° rondzwemmen. Ze worden nog niet expliciet aangeboden, ik wacht nog even totdat ze wat meer massa hebben, maar freten dat ze doen...het is niet normaal.

Zijn laatste aanwinst was deze formidabele mango karashi van Sakai FF, maar Polleke heeft meerdere filmpjes gemaakt van zijn doen en laten. Hij is een fervent voorstander van waterplanten, maar dit doet hij wel op de verstandige manier, namelijk de wortels moeten vrij blijven, zie dit filmpje.

Onderwaterfilmpjes vind Polleke ook wel leuk. En wie Polleke nu nog niet kent, hier vertrekt hij na een bezoek aan Interkoi Arendonk.

 

Laat Een Reactie Achter

19 reacties

Rudy

555


rik

555

Polleke

555


Kristof_d

555

Polleke

555


Jack

555

Polleke

555


Polleke

555


Wim DW

555

Polleke

555


Huub

555

Polleke

555


Johan D

555

Wim DW

555

Johan D

@Wim DW 555


Polleke

555


Matthijs

555

Polleke

555

Matthijs

@Polleke 555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml