De cake staat klaar vandaag

De cake staat klaar vandaag

Toch even vooraf een bedankwoordje aan de vrouw van Rudy die bijna iedere week weer de fantastische cake bakt, die we dan als een heilige hostie verorberen….nogmaals…dankjewel Cindy, geweldige cake…

Ik heb me trouwens gisteren vooral beziggehouden met het filmen en fotograferen van vijver 2, en wat ik zag was goed.

Kijk zelf naar een selectie die ik even het samengesteld. Het zijn koi van om en bij de 50 cm, allemaal goed in orde, gezond, stevig en van behoorlijke kwaliteit, zelfs boven het gemiddelde.

Mijn bedoeling was om in mijn gedachtegang een vijver te bevolken met koi zoals ik het op dit ogenblik zou doen. Niet zoals ik het zou doen toen ik begon, want dan moest ik van alles wat hebben….een kakofonie aan kleuren.

Maar na een tijd wordt je dat moe, kotsmoe, en dan begin je na te denken en besef je dat de basis van een mooie vijver rood wit en zwart moet zijn met een vleugje safraan als je begrijpt wat ik bedoel.

Bijna iedereen heeft deze fases doorlopen, ook ik in het begin, en daar is niets mis mee. Het typeert zelfs de evolutie van graag vissen zien naar het koikichi gevoel. En als je daar tenslotte beland bent, dan ben je ook verkocht.

Ik zou deze bowl aan ieder beginnende koi liefhebber durven aanbieden, en als je dan bedenkt dat deze nog jonge garde het vermogen heeft om uit te groeien naar deftige koi van 65-70 centimeter binnen enkele jaren, dan ben je in mijn ogen geslaagd.

Wel zou ik opteren voor deze combinatie in een vijver die tot 20 kuub gaat, en het aantal verhogen naar 11 koi of verlagen naar 9 koi. Vraag me niet waarom, maar ik wil in mijn beperkte gedachtegang altijd een oneven getal in mijn vijver. Hoe kom ik daar toch bij ?

Omdat het mooi is, heb ik nog even de yamabuki afzonderlijk gebowld.. Een dankbare collectie die gewoon blijft doorgroeien en ontwikkelen. Als je bedenkt dat deze zo goed als wit waren toen ze binnenkwamen, dan zijn ze letterlijk vergeeld op dit moment !

Het is een serieus werkje om al de koi te bowlen, te fotograferen, te meten en te filmen. Maar ik vind het een noodzaak om up to date te blijven. Ik wil dat de mensen zien wat ze kopen en dat ik geen informatie van een jaar geleden laat zien. Het is wel een huzarenwerkje…maar ik sta erop….

De foto’s die ik normaal gebruik zijn allemaal in Japan gemaakt, want dat is professioneel gemaakt. Op dat vlak ben ik wat achter, maar je kan niet alles….de foto’s die ik nu gemaakt heb zijn wel realistisch, dat is op zichzelf al een pluspunt, maar toch vind ik dat nog een tekortkoming van mij…maar wat is nu het belangrijkste ? …de foto of een degelijk filmpje ?

Toen ik bijna had gedaan met mijn werk kwam een onbekende zijn 2 koi ophalen. Niet van de minste koi in mijn ogen. Een karayama en een kohaku, een prachtig duo.

Zie dat machtige lijf van de karayama die ondertussen 66 cm is geworden in omstandigheden die niet optimaal, maar ook niet slecht zijn. Ik heb er nog maar eentje over van de serie, en ik geniet nog altijd van hun vriendelijkheid, hun spontaniteit en hun ontwikkelingsdrang.

Maar wat te zeggen van de heerlijke kohaku van Matsue. Ik heb deze reeds dikwijls alle lof gegeven, maar dat blijf ik doen totdat ze weg gaat, en dat is gisteren gebeurd.

Ze gaat naar een vijver waar de groei gegarandeerd is. Ik zie al levendig voor mij hoe deze er binnen 3 jaar zal uitzien. Ze heeft misschien niet het frame om hoge ogen te gooien, maar ze heeft een vrouwelijke edelheid over zich die je tot in je kleinste teen laten genieten van haar schoonheid.

Ik heb deze nooit opgemerkt waren zijn woorden. Tja, men zegt altijd dat de beste en de mooiste koi er als eerste uitgaan, en dit bewijst maar eens dat dit absoluut niet het geval is.

Van wie zouden die poezelige handjes toch zijn die behoedzaam de koi tegenhouden van het springen. Ja, het is een koikichi in hart en nieren, en ik ben benieuwd of iemand die handen herkent !

Ondertussen worden de koi van de veiling van Momotaro duchtig bekeken. Het is in ieder geval een indrukwekkende selectie die menigeen zal bekoren. Wil je eventueel een bod doen op een koi, dan mag je me contacteren. Let vooral op de geboortedatum van de koi, want velen werden laat geboren. Tot zelfs augustus en dat beperkt de lengte, alhoewel dit op termijn geen verschil zal maken !

Ik heb een Excel file opgemaakt met open vizier. Wat wil dat zeggen ? Openheid van calculatie, waarin je zelf kan bepalen tot hoever je wil bieden....eenvoudig en transparant. Het geeft je dadelijk een inzicht in de totale kostprijs en is bij benadering 100% correct. Alles hangt af van de koers van de yen op het ogenblik van betaling, maar dat zijn gewoonlijk kleine verschillen. Vul zelf het bedrag in dat je wil bieden. Uiteraard in yen. De uitkomst zal je onmiddellijk en automatisch kunnen aflezen.

Geen geheime afspraken, maar met open vizier de juiste prijs invullen zodat je weet waar je voor betaald. Wil je deze Excel file ontvangen, stuur me dan een mail, en ik stuur je de file onmiddellijk op. Vul het bedrag in yen en je weet onmiddellijk de uitkomst.

Denk nu niet dat er goedkope koi tussenzitten, want dan kom je bedrogen uit. Het spijt me, het is niet anders. De koihobby wordt momenteel op een ander niveau gedragen en zal er de eerstvolgende jaren niet op vooruitgaan.

Ik blijf in ieder geval ter beschikking indien nodig, en geloof me, als ik zelf de koi moet aankopen om ze later te verkopen, moet mijn winstmarge vele malen hoger zijn. Ik kijk er in ieder geval naar uit, maar weet nu al dat ik voorzichtig ga zijn in mijn aankopen. De veilingkoi van Sakai staan helaas nog niet online voor zover ik kan zien….

Meer afbeeldingen

De cake staat klaar vandaag: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240