Informatie Momotaro veiling

Informatie Momotaro veiling

De koi die op de veiling zullen verschijnen staan online. Bijna 300 koi kan je bekijken met de klemtoon op kohaku zoals Toon voorspeld had.

Het zullen zware dagen worden, want geloof me, 300 koi veilen is niet alleen zwaar om te doen, maar ook om mee te maken. We zullen zien wat de dag brengt…

Wil je ze bekijken dan is dat mogelijk, en wil je eventueel een bod doen, dan kan dit via mij natuurlijk. Wel moeten de koi live gezien worden, zoveel is zeker.

Wie de koi wil zien: hier is de link naar hun veilingsite. De koi van de veiling van Sakai FF zijn nog niet te vinden, hopelijk verschijnen deze eerstdaags, want daar gaat mijn belangstelling dit keer naar uit.

Ik heb min of meer in mijn hoofd gestoken om me meer te orienteren op de kohaku van Matsue die een bijzondere indruk op mij hebben gemaakt, en ik ga me toch meer toeleggen op deze kweker. Gewoonlijk zijn de kohaku van Sakai of Momotaro toch te hoog gegrepen qua prijsstelling.

Dit laat een tipje van de sluier vallen van mijn ideeën, namelijk kohaku van Matsue, sanke van Sakai FF en Showa van Momotaro. En als het even kan in een betaalbare categorie. Taniguchi blijf ik ondersteunen, want zijn bloedlijnen sluiten dicht aan bij Sakai FF en zijn koi kunnen me nog altijd bekoren.

Om toch even in te haken op een uitspraak gisteren via de reacties: "veel onbetaalbaar nieuw bloed vrees ik", zal ik nu een aantal koi tonen die zeker de moeite waard zijn, maar die ik kan catalogeren onder de noemer van "betaalbaar bloed". Leg je verwachtingspatroon dan ook iets lager aub.

Het enige dat je dan in ogenschouw moet nemen is dat het een ander soort koi is, maar zeker niet slecht, want deze kwaliteit is nog altijd beter dan gemiddeld, geloof me....

Ik heb gisteren alle koi van vijver 1 onder de loep genomen, gefilmd en gefotografeerd. Ik ben geen topfotograaf, heb er het geduld, de kennis en het materiaal niet voor om goede foto’s te maken, dus kijk naar de filmpjes die tenslotte meer vertellen dan foto’s.

Met andere woorden, de foto’s gaan er op achteruit, maar de aangepaste versie met de juiste informatie op dit moment gaat er op vooruit. Wie zaken wil doen, moet nu zaterdag komen om uit deze selectie een keuze te maken, je zult versteld staan van het aanbod.

Ik zet even de filmpjes op een rijtje van de koi die ik gisteren gefilmd heb, en achteraf zet ik de koi opnieuw online. Ik ga er niet mee zitten leuren, want dat begint me danig op mijn zenuwen te werken. Wil je een goede koi uit dit assortiment, waag gewoon je kans, en wie weet….

Showa van Momotaro SH-V16-10130

Showa van Momotaro SH-V16-4163

Yamabuki van Maruhiro 1711011

Yamabuki van Maruhiro 1711010

Karashi van Marudo 1711007

Kohaku van Taniguchi 1710033

Sanke van Taniguchi 1710020

Kohaku van Taniguchi 1603033

Showa van Ueno 1603030

Kohaku van Ogato, bloedlijn Sakai 1603011

Platinum ogon van Choguro 1601005

Sanke van Momotaro 1511016

Showa van Momotaro 1503044

In de loop van de volgende dagen zal ik ook de andere vijvers opnieuw filmen en fotograferen zodat alle informatie weer up to date is.

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240