Weinig beweging in de koihobby

Weinig beweging in de koihobby

Om de één of andere reden proef ik weinig beweging in de koihobby. De verkoop licht wat stil, de interesse is een beetje zoek…het wordt tijd voor actie.

De ongewoon zware interesse voor de jumbo koi die aangeboden werden deden de boel nog wat opfleuren, maar ondertussen is het weer wat afgekoeld.

Het wordt tijd dat ik vertrek naar Japan voor nieuwe ontdekkingen. Ik heb een bepaald profiel voor ogen, maar weet dat dit waardeloos is als ik éénmaal in Japan ben…

Eind volgende week vertrek ik maar ik zie dat de 2 belangrijkste kwekers nog steeds geen koi aanbieden van de veiling via de website. Raar maar waar ! Het zijn nog maar een tiental dagen tot de veilingen….

Maar ik zou ik niet zijn als ik mijn geheime truukjes niet kan bovenhalen en heb toch weeral wat aanbiedingen gevonden van Momotaro.

Ik zie vooral veel kohaku die zullen aangeboden worden, maar kan er niets over zeggen. Hier toch al een voorproefje..

Zoals Toon reeds zei, was de klemtoon vooral op de kohaku gelegd, en tot hiertoe heeft hij gelijk. Het blijft tenslotte de basis van de koiwereld, een kohaku….

Ik kan vandaag nog wel de laatste updates laten zien van enkele koi uit de koidreef zoals ik deze vijver genoemd heb.

Deze showa is toch wel interessant. Waarom zul je je afvragen ? Wel die heb ik aangekocht op de veiling, was vrij duur, en de strijd met het bieden heb ik toen gewonnen van Narita, iets wat bijna onmogelijk is.

Ik herinner het me nog als de dag van vandaag. Ik denk wel dat het een gunst was ten opzichte van mij, anders zou het onmogelijk geweest zijn. Hij kan me er ook ingeluisd hebben door zo hoog te bieden…wie weet ! Hier de showa bij aankoop. Dit is nog wel een rechtstreekse afstammeling van Lion Queen...

Het mooie aan deze showa is dat ik haar even heb laten beoordelen door Maeda San. Nu wordt je daar niet veel wijzer van maar de uitlating dat hij binnen 3 jaar boven de 80 cm zou kunnen zijn is niet helemaal gerealiseerd.

Maar nu 5 jaar oud en 74 cm in onze contreien is ook al een hele prestatie en de gedachtegang van maeda San volgende zou boven de 80 in Japanse omstandigheden zeker kloppen….

De volgende patiënt is kindai achtige showa. Iets minder herkenbaar door mij, ik kan ze me niet zo goed herinneren, maar ik zie wel dat ze als tosai heel weinig sumi had dat nu toch al meer geaccentueerd is. Je houd ervan of je houd er niet van, maar ik vind het toch wel mooi om van te leren.

De allerlaatste showa uit de koidreef is deze showa die mij minder aanspreekt. Het zijn niet mijn ideaalbeelden van showa, maar dat blijven persoonlijke dingen.

Een mooi vergelijk is de koi bij aankoop die toen heel wat minder sumi laat zien. Dit waren mijn laatste troefkaarten uit de koidreef, nu is de voorraad uitgeput. Ik hoop dat je er van genoten hebt, en misschien kunnen we binnen 2 jaar nog een vergelijk opnieuw maken…

ZATERDAG OPEN

Om alle misverstanden te voorkomen: ik ben nu zaterdag voor de laatste keer open. Dan ben ik 2 weken op rij gesloten. Indien gewenst kan je op afspraak een bezoek brengen om een koi aan te kopen. Ik zal Ben dan contact met je laten opnemen om een afspraak te maken.

Onze zomer is helaas bijna voorbij. Het wordt tijd om onze voorbereidingen te treffen op de herfst en de winter. Hopelijk wordt deze zo zacht als vorig jaar. Vergeet zeker niet je bestelling te plaatsen voor je herfst en wintervoer....

Meer afbeeldingen

Weinig beweging in de koihobby: afbeelding 1
Weinig beweging in de koihobby: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240