De dag van de Super Sanke

De dag van de Super Sanke

Hoe het komt weet ik niet maar door omstandigheden is het gamma van Interkoi omgeschakeld van hoofdzakelijk showa naar hoofzakelijk sanke.

Heeft dit te maken met het feit dat er minder goede showa in grote hoeveelheden aangeboden worden of een andere reden, ik weet het niet precies.

Ik ben er echter niet rouwig om…sanke kunnen geweldig zijn en ik heb nog voldoende showa rondzwemmen, maar die zitten min of meer in wintermodus en zijn bezig om nu al te ontwaken door het prachtige weer, en ik heb nog een prachtcollectie showa in Japan zitten.

Ik begin echter de dag niet met Sanke maar met mijn lievelingskoi, de maruten ai goromo waarvan ik ontzettend kan genieten en die iedere keer als ik hem zie ogenderwijs verbetert. Bekijk dat velletje en die diepe rode kleur.... Zalig om te bewonderen....en onnatuurlijk mooi.

Bovendien heb ik ondertussen gezien dat alle grote winnaars op de AJKS, hetzij in 85-75 en 70 Bu allemaal van Izumya zijn…Het is dan ook geen toeval dat deze machtige man ook van deze gerenommeerde yamabuki kweker is.

Of hij in het verleden ook bekend was voor de kweek van ai goromo weet ik niet, maar hij heeft op dit moment in ieder geval zijn stempel gedrukt. Was dit een vrouwelijke koi geweest, dan was ze vermoedelijk niet om te betalen…en nu bijna ook niet. Ik heb er de foto’s van de winnende goromo op de AJKS even bijgedaan, en zeg nu zelf, is mijn ai goromo niet veel mooier...Het zou me niet verbazen dat deze maruten ai goromo een speciale prijs in ontvangst zal nemen op eender welke show.

Maar het zijn de sanke die van de partij zijn vandaag. Ik had gisteren het geluk aan mijn zijde, want er kwamen nogal wat mensen naar onze nieuwe top aanwinsten kijken. En die mogen er zijn, ondanks het feit dat ze nog niet kunnen gebowld worden. Voor een koikichi in wording moesten we echter uitleggen hoe hij naar koi met toekomst moest kijken want hij is geobsedeerd door echte jumbo.

Het zijn de laatste der Mohikanen, want dan is alles verkocht uit de jumbo vijver. Wat moeten we hier nog bij uitleggen ? Bovendien hebben we ze nog eens gemeten en waren ze beide 3 cm gegroeid tijdens ons winterverblijf, ik sta er zelf versteld van.

De grote sanke was 81 cm gemeten en de jongere Takigawa Sanke 71 cm, en wat een lust om naar te kijken die Takigawa Sanke. Hoe groot die kan worden ? Takigawa kennende, de bloedlijn kennende zijn dit koi die blijven groeien en bovendien supergezond zijn. Die blijven doorgaan en de meeste Takigawa die ik ooit gekocht heb waren dik boven de 80 cm.

Of deze nog uit de oude bloedlijn van Popeye komt weet ik niet, daar heb ik niet naar gevraagd, maar ik weet één ding, en dat is dat ze bloed- en bloedmooi is.

Tenslotte toch nog even uitleggen aan de hand van dit filmpje waar je op moet letten om koi te selecteren die het in zich hebben om door te stoten naar 80 cm. Ik hoop dat ze onze uitleg hebben gewaardeerd.

Om de één of andere reden is er weinig interesse naar deze sanke die je momenteel ziet. Ik ga ze dan ook nog maar slechts 1 week op de site laten staan, en ze daarna op non actief zetten, hoelang weet ik nog niet, misschien wel tot eind van dit jaar. Kom dan maar terug kijken, dan weet je wat we bedoelen met het laten evolueren van goede koi !

Op de valreep nog op speciaal verzoek: Je houdt ervan, je houdt er niet van. Laat ons iedereen in zijn waarde laten, maar deze kohaku kan soms rare uitspraken teweeg brengen bij bepaalde mensen. Karo vond deze kohaku "Yin Yang" genaamd, gewoon geweldig zonder verdere commentaar. Over kwaliteit hoef je niet te discussiëren want dat heeft de kohaku sowieso, de rest laat ik over aan de verbeelding. Sorry Wim, maar ze vroeg het zo lief....

Het was een hoogst interessante zaterdag met bijzonder interessante nieuwe klanten, en we hebben onze uitleg goed kunnen doen, waarvoor ik iedereen dankbaar ben...en het was ook nog plezant er bovenop...

Nog even melden dat ik vandaag aanwezig ben van 10 tot 12 uur, iedereen nog altijd welkom. Voor de mensen die nog geen voer besteld hebben, vergeet het niet tegen eind februari !

Meer afbeeldingen

De dag van de Super Sanke: afbeelding 1
De dag van de Super Sanke: afbeelding 2
De dag van de Super Sanke: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur
Zondag: op afspraak

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SM-V20-12196

Shiro Muji SM-V20-12196
Verkocht