De dag van de waarheid

De dag van de waarheid

Vandaag hebben we, ondanks de gebeurtenissen met Frans, het lang verwachte bezoek gebracht bij Taniguchi San.

Dat we benieuwd waren, stond buiten kijf. We waren normaal gisteren verwacht, maar dat was helaas niet mogelijk door de perikelen met Frans. Taniguchi San had 2 grote vats klaarstaan en 3 kleine bowls. De vissen werden netjes voor ons in een vat gedaan, zodat we ze konden bekijken.

In de kleine bowls zaten tosai van dit jaar, maar daarover straks meer. Nu is het zo dat ik een heel verslag zou willen maken om iedereen goed te informeren, maar dit kan ik nu even niet. De omstandigheden in het ziekenhuis waren zo gecompliceerd, en dan heb ik het niet over de gezondheidstoestand van Frans, maar over de zaken die bureaucratisch moesten geregeld worden. Die namen verschrikkelijk veel tijd in beslag.

De problemen met de verzekering moesten geregeld worden, de papieren in het Japans moesten allemaal geregeld worden, en bijna niemand van het ziekenhuis spreekt basis Engels, laat staan meer gecompliceerd Engels. Hier zie je weer hoe belangrijk het is dat je met de juiste mensen op stap gaat in Japan, een gouden tip....

Het is een verbasterde vorm van publiciteit voor koibito, maar dat doe ik nu enkel uit puur respect voor hun deskundig optreden. Ze beheersen als geen ander de Japanse taal, en uiterst belangrijk, ook het geschrift, want alle documenten moesten vertaald worden. Wat zou je zelf willen als je in Japan bent, en je maakt dit mee.

Frans werd echter op de hoogte gesteld van de spontane reacties op het nieuwsitem van gisteren, en wou via deze weg toch iedereen bedanken. De hartaanval was iets ernstiger als eerst gedacht, maar alles is nog steeds in orde. Hij zal echter nog enkele dagen langer dan geplanned hier moeten blijven. Ben zal in het gezelschap blijven bij Frans, maar ik kom terug naar huis. Het is zelfs zo geregeld dat Ben bij Frans in het ziekenhuis mag blijven slapen...het zou je maar overkomen....

Ik ben het nu echter aan mijn klanten verplicht om een update te geven, ondanks het feit dat het nu al 12 uur is, zal ik nog enkele uurtjes moeten werken om de filmpjes en foto's en alles op zijn plaats te krijgen, en de mensen persoonlijk op de hoogte te brengen.

Onze ervaring met Taniguchi en de veelbesproken selectie:

De door ons geselecteerde vissen zijn voor 80% geslaagd. Het feit om 100% te scoren is een utopie, maar 80% is zelfs in Japanse normen meer dan behoorlijk. 1 koi was niet uit de mudpond gekomen, 2 anderen hadden het hi verloren.

We hebben dit besproken met Taniguchi San, en zelfs voor deze problemen, waar hij niet voor verantwoordelijk is, heeft hij een oplossing voorgesteld die meer dan behoorlijk is.

We hebben dit ten zeerste gewaardeerd en wij zullen dan ook rechtstreeks met de klanten de oplossingen bespreken. Dit is eigenlijk een schoolvoorbeeld van hoe je een relatie opbouwt met de kweker. Hier is nog veel over te vertellen, maar is niet aan de orde. We kunnen wel mededelen dat we bepaalde priviléges hebben verworven, die ontzettend belangrijk zijn voor de toekomst.

Ik kan vandaag niet alles op de site vermelden omdat de tijd me dit niet toelaat, maar ik zal dit zeker en vast in een later stadium doen. De klanten echter zullen wel hun filmpjes en een foto ontvangen, maar dat doe ik straks als het nieuwsitem is gepost.

Het vervolg van vandaag.

Taniguchi San had 3 bowls klaargezet met tosai van dit jaar uit een Marudo x Sakai SFF Rose Symbol ouderpaar. Ik weet niet welk de moeder was, maar ik veronderstel de Sakai, omdat hij meerdere Sakai vissen als ouderdier gebruikt. De sankes kwamen uit een ouderpaar van Sakai SFF Rose Symbol x Momotaro.

Deze 3 bowls waren de laatste selectie uit alle tosai die nog aanwezig waren en beschouwd werden door Taniguchi San als de betere. Ik heb een overeenkomst gemaakt met Taniguchi San om deze allemaal naar Arendonk te transporteren.

Waarom hebben we dit gedaan ? De selectie vonden wij persoonlijk zo goed, dat ze de moeite meer dan waard zijn om hier een speciale actie mee te doen, die voor ieders beurs nieuwe horizonten opent. Let wel, dit zijn geen tategoi, maar zeer goede tosai van zeer hoge kwaliteit die op weinig plaatsen worden aangeboden.

Het feit dat de koi die wij geselecteerd hebben, en die jullie nu gedeeltelijk te zien krijgen, uit eenzelfde selectie door ons werd bekomen. Wij hebben er dan ook alle vertrouwen in om deze verder aan jullie te presenteren.

In de loop van december ga ik een actie organiseren waarbij je de mogelijkheid hebt om één van deze tosai te selecteren onder bijzondere voorwaarden. Hier kom ik echter later op terug. Hou gewoon de site in de gaten, want het is volgens mij een reuze aanbod voor ieders beurs.

Er moet me nog iets van het hart....we hebben van Taniguchi een tosai mogen selecteren uit zijn nieuwe bloedlijn voor volgend jaar, wat wij een bijzondere eer vinden. Deze tosai is uit een moeder een voormalige Grand Champion van Muto x Takeda man en Sakai Sff man. Ze is niet minder dan 30 cm, en dit op de leeftijd van 6 maanden (mei geboren). De rest bedenk je er zelf maar bij. (zie filmpje hieronder)

Je zult het nu moeten doen met enkele foto's en een paar filmpjes, maar dat zullen jullie ons hopelijk vergeven.

een overzicht

1011036

1102067

1102075

1102076

Het nieuwe moederdier

Onze "tategoi"

Onze selectie voor Arendonk_01

Onze selectie voor Arendonk_02

Ondertussen is het internet uitgevallen tijdens het uploaden van de films. Nu is het ondertussen 4 uur geworden en heb ik iedereen een mail gestuurd met een flm van hun tosai. Ik hoop dat ze tevreden zijn, maar nu moet ik echt te bed, want ik val constant in slaap.

Meer afbeeldingen

De dag van de waarheid: afbeelding 1
De dag van de waarheid: afbeelding 2
De dag van de waarheid: afbeelding 3
De dag van de waarheid: afbeelding 4
De dag van de waarheid: afbeelding 5
De dag van de waarheid: afbeelding 6
De dag van de waarheid: afbeelding 7
De dag van de waarheid: afbeelding 8
De dag van de waarheid: afbeelding 9
De dag van de waarheid: afbeelding 10
De dag van de waarheid: afbeelding 11
De dag van de waarheid: afbeelding 12
De dag van de waarheid: afbeelding 13

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml