Om toch even bij stil te staan

Om toch even bij stil te staan

Vandaag zal er helaas geen koinieuws verschijnen. De gebeurtenissen van vannacht moeten even verwerkt worden.

Om 2 uur deze nacht is één van onze groepsleden ziek geworden en naar het ziekenhuis gebracht met een lichte hartaanval. Daar werd hij onmiddellik gedottert, en werden er 3 tubes in zijn lichaam geplaatst om de kleinste, en ook minst gevaarlijke ader terug open te maken.

Alle gevaar is geweken, en hij is intussen in goede handen, maar het is toch iets om even bij stil te staan. De betrokkenen vonden het beter om dit toch op de website te plaatsen, zodat iedereen op de hoogte was, want in het andere geval werden zijn toch gebeld, doordat men "'iets" gehoord had.

Frans voelde zich al een hele tijd niet goed, maar wisten wij dat er zoiets stond te gebeuren? Rond 2 uur vannacht werd het echter zo erg, dat hij Ben wekte om hem te helpen. Uiteindelijk wist ben ook geen raad meer, en toen besloot Ben mij even later te wekken.

Ik ben dan onmiddellijk naar beneden gegaan en ondanks het feit dat men geen Engels praatte in het hotel, kreeg ik toch met handen en voeten uitgelegd dat ik een ziekenwagen moest hebben. Deze kwam er ook onmiddellijk aan, en Frans kreeg onmiddellijk de nodige hulp.

Hij werd naar 3 ziekenhuizen gevoerd met de ziekenwagen in het gezelschap van Ben, terwijl ik alles in orde moest maken voor de verzekering en tevens moest iemand van koibito gevonden worden om te assisteren met de taal, want niemand sprak Engels. Geloof me, dat is moeilijk... Paul heeft zich onmiddellijk gemeld bij de jongens en die heeft alles geregeld.

Ik moet toch even mijn bijzonder respect uitdrukken voor de professionele ondersteuning van koibito, met name Olav en Paul. In mum van tijd werd alles opgevolgd en in orde gebracht. En op deze momenten begrijp je pas dat je toch een prof. bedrijf nodig hebt om alles hier te regelen. Als alles goed gaat prima....maar anders...

Na de operatie mochten wij bij Frans, en we waren blij dat alles in orde was. De betreffende doctors namen ons mee naar een toestel waarbij de hele operatie was gefilmd, en je kon precies zien waar de verdunningen zich bevonden, en hoe ze de tubes aangebracht hebben. Op bijgevoegde foto's kan je alles nauwkeuring zien.

Ik moet ook even vermelden dat het ziekenhuis dik in orde was. Veel begrip en goede begeleiding waren aan de orde van de dag. Het enige vervelende was dat er bijna zo goed als geen Engels werd gesproken.

Het hele programma zit nu ook in de war, maar vanaf morgen zullen we moeten improviseren. Dat is echter het minst van onze zorgen. We mogen blij zijn dat alles zo goed is verlopen. Of Frans woensdag mee naar huis kan is nog af te wachten, maar we hopen van wel. Normaal zou hij 5 dagen moeten blijven, maar er is hoop dat het vlugger in orde komt.

Zo gauw alles terug in controle is, zal het verslag gewoon zijn gewone gang gaan, want we moeten verder...

Meer afbeeldingen

Om toch even bij stil te staan: afbeelding 1
Om toch even bij stil te staan: afbeelding 2
Om toch even bij stil te staan: afbeelding 3
Om toch even bij stil te staan: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml