Eventjes kijken werd een heel gedoe bij Matsue

Eventjes kijken werd een heel gedoe bij Matsue

Deze morgen regende het flink, en dit heeft zich de ganse voorgedaan. Ondanks dat hebben we toch 2 uur en een half gereden om naar Matsue te gaan.

Ik heb een hele reeks foto's op de site gezet om jullie een indruk te geven van de farm van Matsue. Zo zie je hoe het er aan toegaat. Bovendien heb ik een filmpje in elkaar gestoken van de tosai. Hier zie je de verschillende tosai uit de verschillende bloedlijnen, die in het voorjaar zullen verkocht worden.

Het is op dit moment onmogelijk om hieruit te selecteren, Het is gewoon niet toegestaan om hieruit een koi te kiezen, maar de bakken zijn gevuld met verschillende moederdieren, en dan nog onderverdeeld in kohaku, showa, utsuri etc....

Matsue is echter een kohakukweker, geen kleintje en zeker een hele goede. In het begin heb ik af en toe wat series van aangekocht, maar steeds op de oppervlakte gebleven voor de hogere kwaliteitskoi. Begin dit jaar hebben we betaalbare kohaku naar hier gehaald, maar nu hebben we persoonlijk een zeer sterke selectie neergezet.

Ik ga niet in superlatieven praten, want ik geloof dat je dat stilaan beu wordt om telkens te horen hoe goed en super en geweldig de koi zijn. We gaan het dus eenvoudig houden en jullie zelf de koi laten beoordelen die we geselecteerd hebben. De filmpjes benaderen in grote mate de werkelijkheid.

Ik had bepaalde plannen in mijn hoofd vooraleer ik in Japan kwam, maar daar is weer niets van in huis gekomen. Het verschil tussen koi en koi is wel zo groot dat ik ongelukkig zou worden als ik het op een andere boeg gooide. De filosofie van Interkoi moet gehandhaafd blijven, zelfs als het moeilijk is.

De foto's en filmpjes die jullie vandaag te zien krijgen zijn gewoon hartverwarmend, en meer zeg ik er niet over, dit mogen jullie van mij doen als je zin hebt. Het is prettig om nieuwsreacties te ontvangen, want geloof het of niet, het is zwaar werken, en niet alleen fysiek. Je moet tijd en geduld hebben om juist uit deze grote bakken, waar zowel tategoi als gewone koi door elkaar zwemmen, de juiste keuze te maken. We hadden gelukkig een perfecte leermeester

Eerst een sandan kohaku, nisai en 59 cm. de moeder noemt zich Satsuki en betekent gewoonweg, mei. De bloedlijn is Sakai x Sensuke. Hoe mooi kan eenvoud zijn. Sandan kohaku - 59 cm

De volgende is een showa van Matsue uit een Dainishi female en een Dainishi Male. De male was een showa uit Sakura. De koi laat nu al een stuk van haar kracht zien, maar het mooiste zit nog verborgen in een aankomende menware, dat klaar zit om te ontluiken.Showa - 58 cm

De 2de showa is een showa die je via film of foto niet kan accenturen. Ze is sansai, is uit dezelfde bloedlijn als hierboven en meet 68 cm. We hebben haar UmiUma genoemd, wat Japans is voor zeepaardje (タツノオトシゴ). De foto maakt duidelijk wat we bedoelen. De zware sumiplaten zijn van een zodanige kwaliteit dat het niet op een gevoelige plaat is vast te leggen. Wie van klassieke showa houdt, zal hier zijn hartje zeker kunnen ophalen. Klassieke showa - 68 cm

De 3 jumbo zijn in een vorig nieuwsitem al onder de loupe genomen, maar we zetten ze hier nog eens op een rijtje. Deze komen uit een Murata female x sakai/sakai malesHet jumbo geweld (rini niet te hard kwijlen aub. gebruik aub een handdoek voor het toetsenbord, en kijk uit voor kortsluiting)

Als tegenpool laten we jullie meegenieten van het tosaihuis. Zo zie je wat er moet gedaan worden om kleine koi groot te kijgen, en geloof m, het is een hels karwei. Even een kleine toelichting. De showa tosai was de zwarte selectie uit een kweek, en bedroeg 40 000 stuks. Hetgeen er over bleef bedroeg als ik met niet vergis, bijna 500 stuks, of 1.25% van het totaal, en dan nog uit het totale broedsel dat misschien 100 000 stuks bedroeg. Het tosaihuis.

Het mooie aan dit nieuwsitem is dat we over dure, maar wel betaalbare koi praten, waar onderhandelen een kunst was ditmaal. Mijn speekselmedaille heb ik ondertussen ontvangen. (en verdiend ditmaal). Wij echte Jumbo koi in zijn vaandel heeft staan, mag me een mail sturen.

Meer afbeeldingen

Eventjes kijken werd een heel gedoe bij Matsue: afbeelding 1
Eventjes kijken werd een heel gedoe bij Matsue: afbeelding 2
Eventjes kijken werd een heel gedoe bij Matsue: afbeelding 3
Eventjes kijken werd een heel gedoe bij Matsue: afbeelding 4
Eventjes kijken werd een heel gedoe bij Matsue: afbeelding 5
Eventjes kijken werd een heel gedoe bij Matsue: afbeelding 6
Eventjes kijken werd een heel gedoe bij Matsue: afbeelding 7
Eventjes kijken werd een heel gedoe bij Matsue: afbeelding 8
Eventjes kijken werd een heel gedoe bij Matsue: afbeelding 9
Eventjes kijken werd een heel gedoe bij Matsue: afbeelding 10
Eventjes kijken werd een heel gedoe bij Matsue: afbeelding 11
Eventjes kijken werd een heel gedoe bij Matsue: afbeelding 12
Eventjes kijken werd een heel gedoe bij Matsue: afbeelding 13
Eventjes kijken werd een heel gedoe bij Matsue: afbeelding 14
Eventjes kijken werd een heel gedoe bij Matsue: afbeelding 15
Eventjes kijken werd een heel gedoe bij Matsue: afbeelding 16
Eventjes kijken werd een heel gedoe bij Matsue: afbeelding 17
Eventjes kijken werd een heel gedoe bij Matsue: afbeelding 18
Eventjes kijken werd een heel gedoe bij Matsue: afbeelding 19
Eventjes kijken werd een heel gedoe bij Matsue: afbeelding 20
Eventjes kijken werd een heel gedoe bij Matsue: afbeelding 21
Eventjes kijken werd een heel gedoe bij Matsue: afbeelding 22
Eventjes kijken werd een heel gedoe bij Matsue: afbeelding 23

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137