De duurste nisai ooit geveild

Kan het nog mooier....de dag dat ik naar de veiling kom gaat de duurste nisai ooit geveild van de hand.

Helaas zijn dit een paar maten te groot voor mij, want de nisai bracht zo maar eens eventjes 4 500 000 yen op of omgerekend ruwweg 35 000 euro. Ik weet niet of de eigenaar mag genoemd worden, maar de koopster in dit geval was een Thaise mevrouw en die moest de nisai persé hebben. Er werden enkele koi boven 3 miljoen, enkele boven 2 miljoen en enkele boven 1 miljoen yen verkocht.

Voor de grote kanonnen kan ik niet meedoen, maar het is me toch gelukt om enkele zeer goede nisai met stevige body en goede patronen te pakken te krijgen, alhoewel het zweet me regelmatig uitbrak. Al de koi die ik gekocht heb zijn vrouwtjes uit de top bloedlijnen van Momotaro. Koisan was ook aanwezig en hij had heel graag de Yondan kohaku aangekocht. Wij hebben dan ook niet meegeboden, alhoewel ik best bereid was om serieus mee te gaan....helaas, maar het is koisan gegund. Je moet af en toe een andere dealer ook eens iets gunnen.

Ik zal straks een reportage zetten op de website over de veiling van Momotaro. Nu krijg je een overzicht van de koi die ik wel heb kunnen kopen. Ik hoop er mijn klanten een plezier mee te doen, want de nisai die ik gekocht heb behoren echt tot de potentiele goede koi van Japan. Het zijn helaas niet de grote kanonnen, maar ik ben al blij om deze te pakken te krijgen.

Al deze koi zullen 2 November binnenkomen. Nu wil ik het zo doen, dat al mijn klanten die dit jaar koi bij mij hebben gekocht voorrang krijgen om eventueel een koop te plaatsen. Ik beloof je dat de prijzen niet de pan uit zullen rijzen, maar ik wil de prijzen op dit moment enkel gaan doorgeven aan mijn klanten. Iedereen die dus mijn nieuwsbericht leest, kan me mailen op mijn emailadres luc_borgmans@hotmail.com en vanaf zondag terug op mijn normaal emailadres, om een optie te nemen op de nisai die op de foto's aangeduid zijn, en waarvan ik een link geef naar het desbetreffende filmpje. Ik wil er nogmaals op drukken dat deze koi in de handel normaal niet makkelijk te krijgen zullen zijn.

Het zijn ook allemaal 100 % gegarandeerde vrouwtjes.

Vrouwelijke Oyakoi kohaku: Sensuke bloedlijn 88 cm (wordt uitgesproken Senske)

Vrouwelijke Oyakoi Sanke: Ryu bloedlijn 87 cm en Momoko bloedlijn 90 cm.

Vrouwelijke Oyakoi Showa: Bloedlijn van de laatste baby van Shiro Showa

Link naar de bijhorende filmpjes van de koi die ik gekocht heb op de veiling.

Kohaku:

kohaku nummer 4

kohaku nummer 5

kohaku nummer 8

kohaku nummer 16

kohaku nummer 20

kohaku nummer 32

kohaku nummer 35

sanke:

sanke nummer 9

sanke nummer 21

sanke nummer 27

sanke nummer 28

Showa

showa nummer 6

showa nummer 7

Helaas kon ik de topshowa's niet op de kop tikken.

Meer afbeeldingen

De duurste nisai ooit geveild: afbeelding

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: vanaf 11.00 tot ± 16.00 uur.
Zondag: open van 10.00 tot 12.00 uur

Overige
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SH-NA18-45

showa SH-NA18-45
Koi Evolutie

1411052

Archief 1411052