De eerste indruk is positief

De eerste indruk is positief

Zie je nu nog vele kleine visselichaampjes zwemmen voor het glas, het zal binnenkort een wriemelen zijn van gelukkige jumbo tosai met flinke body.

Hetgeen ik zag was meer dan goed. De mensen die gekozen hebben voor een groeivijver experiment, doen een gouden zaak denk ik. Een kleine 2 weken na hun tewaterlating zijn ze zo viriel als maar kan zijn.

Het geeft een geweldige kick om in de winter deze kleine vraatzuchtige monstertjes te zien eten en genieten van de warmte. Je kan het niet laten om dit langs alle kanten te bekijken en ervan te genieten.

Als je goed kijkt zie je al die dikke gevulde buikjes die ervoor moeten zorgen dat ze gaan groeien, want dat is toch waarvoor we het doen nietwaar ? Wij willen grote koi, en iedere grote koi is ooit klein geweest. Ik ben echt benieuwd wat ze de komende maanden gaan groeien, maar nadat ik dit vandaag gezien heb, is mijn twijfel voor 80% afgenomen.

Die kleine taniguchi zijn de momo's in aan het halen. Ze gaan zich niet laten kisten volgens mij. Het verschil kan je nog zien, maar het wordt moeilijker en moeilijker. Wat gaan we een plezierig voorjaar tegemoet, het zal koi worden, alles wat de klok slaat.

Het is tevens ook een interessant experiment, omdat ik thuis ook een deel heb rondzwemmen, maar dan op 22°. Deze zitten in een kleinere vijver, maar de temperatuur is meer dan goed. Ik zal er straks een filmpje van maken, zodat het vergelijk ook zichtbaar is.

De waardes van de groeivijver momenteel zijn:

Temperatuur: 26°

Ph: 7,5

Kh: 3

Voedergewoonte: 5 x per dag via een koicafé toestel.

Ook te volgen via twitter....sorry....geen getwitter, maar koivrienden

Hier hebben enkele mensen spontaan een topic geopend over dit kleine project, dat ze koivrienden op schattenjacht hebben genoemd. Mooi om vanop afstand te volgen.

groeivijver 1

groeivijver 2

Meer afbeeldingen

De eerste indruk is positief: afbeelding 1
De eerste indruk is positief: afbeelding 2
De eerste indruk is positief: afbeelding 3
De eerste indruk is positief: afbeelding 4
De eerste indruk is positief: afbeelding 5
De eerste indruk is positief: afbeelding 6
De eerste indruk is positief: afbeelding 7

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: open van 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2008001

ginrin ogon 2008001
Koi Evolutie

1411052

Koi in Japan VERKOCHT 1411052