De eerste koi uit de mudpond is er

De eerste koi uit de mudpond is er

Altijd verrassend als je een mail van Japan krijgt met de eerste koi die uit de mudpond is gekomen.

Deze showa heb ik aangekocht op de veiling van april 2013, en was toen 31 cm, wat voor de leeftijd van 9 maanden tegenwoordig normaal is. Er zijn veel grotere jumbo tosai, maar vergeet niet dat er dan nog massa's meer kleinere zijn.

Ik heb enkel een foto aangekregen, maar de ontwikkeling en groei lijkt goed te zijn. Je ziet dat ze van tosai naar nisai een goede groei heeft gekend, want met 21 cm komt ze toch op 4 cm per maand of 1 cm per week, niet onverdienstelijk.

Het hi lijkt van goede kwaliteit te zijn, terwijl het sumi niet veel veranderd is. De body oogt sterk en goed, met een stevige staartaanzet. Ze is nog maar 14 maanden momenteel, en de drang naar volwassenheid moet volgens mij nog ontwikkelen. Al bij al een showa die menigeen zal bekoren en waar de toekomst een mooi perspectief biedt.

Wat betreft de overkappingen, ben ik blij dat er veel mensen zijn die reageren en foto's opsturen. Ik zal dan ook regelmatig een update geven. De eerste overkapping, waarvan ik een update kreeg was van Edwin.

De bijhorende tekst is de volgende:

Na 3 jaar met een houten constructie en polycarbonaat platen mijn winter overkapping te hebben gehad was deze ernstig aan vervangen toe. Vorst, regen en een verwarmde vijver van 15 graden, in de winter, gaan niet samen. De hout constructie begon aardig zwakke plekken ter vertonen waarbij het wel leek dat ik op sommige plekken paddestoelen en mos aan het kweken was...Een aantal dingen moesten dus anders,..

# Moest jaren meekunnen

# snel op en afbreken,. binnen 10 min.

# licht van gewicht

# totaal te openen voor als er een vis geschept moest worden.

# gebruikte materiaal moest geen giftige stoffen afgeven.

Het idee was natuurlijk al snel gevormd, op de HKS zag ik steeds die stand me die erg degelijke overkappingen die precies aan mijn wensen voldeden. Maar elke keer als ik de prijs doorkreeg verslikte ik me,. En daar mijn moto = "als een ander het kan kan ik het ook", ben ik op het internet gaan zoeken naar de juiste info.

Na alle onderdelen besteld te hebben heb ik de onderstaande constructie gebouwd. Door het gebruik van gepoedercoat aluminium, ( aluminium met een oppervlakte behandeling)Compleet veilig voor dieren.

Prijs kaartje,...

Door het zelf vervaardig van deze overkapping heb ik meer dan de 1/2 van het bedrag kunnen besparen die ik anders kwijt zou zijn geweest voor en gekochte kap. Extra voordeel is dat ik wat eigen ideeën heb kunnen toevoegen,. Afdruipranden enz0...

De foto's zijn niet van geweldige kwaliteit, ze zijn van een te klein formaat, maar ik denk dat je voldoende kan zien. Voor meer informatie over deze overkapping, kan je het altijd zelf aan Edwin vragen.

Bovendien vergeet Edwin het belangrijkste te vermelden, wat de meeste mensen graag willen horen ? Je praat over een bepaalde prijs die de helft bedraagt van een normale vergelijkbare overkapping. Het zou dan ook interessant zijn om iets over een prijsaanduiding te weten te komen, met of zonder werkuren....

Voor zover ik het van een foto kan beoordelen, is de opbouw bestaande uit een ringbalk die via een kliksysteem aan elkaar wordt gezet. Vermoedelijk zijn er profielen aan gemonteerd aan de binnenzijde, zodat er een kader met polycarbonaatplaat op kan gelegd worden. Enkele opendraaiende ramen zorgen ervoor dat je de koi kunt blijven controleren. Als ik me niet vergis, maar dat is niet heel duidelijk is de ene zijde wat hoger dan de andere, zodat het water kan afdruipen... Mooi doordacht systeem zou ik zeggen.

Meer afbeeldingen

De eerste koi uit de mudpond is er: afbeelding 1
De eerste koi uit de mudpond is er: afbeelding 2
De eerste koi uit de mudpond is er: afbeelding 3
De eerste koi uit de mudpond is er: afbeelding 4
De eerste koi uit de mudpond is er: afbeelding 5
De eerste koi uit de mudpond is er: afbeelding 6
De eerste koi uit de mudpond is er: afbeelding 7
De eerste koi uit de mudpond is er: afbeelding 8

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240