De eerste resultaten zijn binnen

De eerste resultaten zijn binnen

Vermoedelijk hebben de meesten onder jullie de nieuwe aanwinsten wel gezien, tenminste dat veronderstel ik, want het oh zo belangrijke facebook is een niet te missen schakel tegenwoordig in de media.

Zelf heb ik er een bloedhekel aan, maar je moet mee met de moderne maatschappij en gelukkig ben ik nog jong van geest om mee te strijden in het gewoel. Toegegeven, het bereik is ontzettend vergroot en de grenzen zijn geen probleem meer, maar toch gaat er ook veel verloren.

Maar laten we voor de non facebookers hier het één en ander op een rijtje zetten, zodat iedere koi toch een beetje de aandacht krijgt. Mijn insteek is altijd om koi aan te kopen die prijstechnisch bij iedereen min of meer haalbaar zijn. Een niet eenvoudige opgave en bijzonder speculatief.

Mijn eerste aankoop was kohaku KO-V22-0205. Een breedgeschouderde kohaku van 41 cm die het zeker in zich heeft om uit te groeien tot een waardige jumbo. Dit zijn koi die in principe nooit zullen ontgoochelen en nog op het randje van het betaalbare zitten voor de meesten. De moeder is Dynamite Oshiba 100 cm. 

Ik ga momenteel geen prijzen bij de koi vermelden, maar een afzonderlijk voorstel doen voor mensen die interesse hebben. De reden is eenvoudig, er is bijzonder veel onzekerheid over transportkosten en de falende energieprijzen. Ik vind het vervelend, maar de tijden spreken tegen ons momenteel. Voorzichtigheid is geboden.

Daarom wil ik vermelden dat  mijn aanbod op dit moment zal bestaan uit 2 onderdelen, ten eerste de aankoop van de kohaku, en ten tweede de kosten voor transport en quarantaine. Het voordeel is dat je in 2 keer kan betalen, ten eerste de aankoop van de koi, en een tweede faktuur enkele weken later bij het transport in april. Voor sommigen een goede zaak, maar vooral veel transparanter voor mij op dit ogenblik. Het wordt netjes op papier gezet, zodat er geen misverstanden kunnen zijn.

De tweede aankoop is de onweerstaanbare ginrin kohaku GK-V22-0224. Zoals geweten kan ik ginrin niet weerstaan, ze kunnen zo mooi zijn, en deze ginrin is wel zo hoog van kwaliteit wat betreft het tonen van zijn gin, dat ze bijzonder schittert in de zon. Een adembenemende ginrin in mijn ogen met een patroon dat eigenlijk iedereen zou moeten bekoren. De moeder is Ginrin Kohaku 95 cm.

Nummer 3 behoort toe aan kohaku KO-V22-0228. Een combinatie van kwaliteit en persoonlijkheid. Het sandan patroon is niet saai, maar speels, en de huidkwaliteit is haar grootste troef. Het was even serieus doorbieden op deze kohaku, maar deze kon ik niet laten liggen. Een iets hoger prijskaartje, maar zeker de moeite waard om te laten ontwikkelen. De moeder is Mako kohaku 102 cm

Tussendoor kwamen de sierlijke kujaku te voorschijn. Ik heb hier thuis zo een plezier van de  kujaku, dat ik het niet kon nalaten om te bieden op de mooiste collectie van de aanbieding. Ik was heel enthousiast en gecharmeerd van deze toch al flink uit de kluiten gewassen tosai van 32-35 cm. Bekijk die patroontjes en de kwaliteit, om van te snoepen. Ze zullen iets duurder zijn dan de vorige, maar het zijn geen onoverkomelijke bedragen. Wel ga ik proberen om afzonderlijke foto's en filmpjes vast te krijgen, anders moet ik Polleke gaan inschakelen !  De moeder heeft geen naam maar is 85 cm.

De vijfde aankoop is misschien niet de topper, maar wel een betaalbare kohaku KO-V22-0277. Een maruten sandan kohaku is nooit slecht. Ik moet ook voor de kleinere beurs zorgen, en dit exemplaar is niet minder, maar anders en toont op dit moment nog niet de kwaliteiten van de andere aankopen. Wat niet is, kan echter nog komen, en als de verandering of de ontiwkkeling positief is, dan zal de prijs ook positiever worden. De moeder is Matsu Kohaku 90 cm.

Als laatste werd het vechten voor sanke SA-V22-0298. Ik had mijn zinnen gezet op een andere sanke, maar die ging boven het budget en werd onverkoopbaar in mijn ogen. Niet treuren, dan maar mijn kans gewaagd bij een andere sanke en na lang afwachten totdat de tijd voor de laatste bieding verstreek, kon ik ze bij mijn collectie zetten. De moeder is American Dream, 95 cm.

Ondertussen zijn er al onderhandelingen gaande voor enkele koi, dus als je interesse hebt wacht er dan niet te lang mee. Vandaag begint de 2de ronde van de veiling en zoals vermeld zal ik ook niet aanwezig zijn vandaag op de zaak. 

 

Laat Een Reactie Achter

5 reacties

Matthijs

555


Jack

555


eric

555


eric

555

interkoi

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml