De eerste veiling meld zich aan

De eerste veiling meld zich aan

Op maandag 3 en dinsdag 4 oktober zal de eerste veiling in het najaar plaatsvinden bij Momotaro. Helaas geen live veiling maar een online veiling, zo zie je dat de koiwereld door de corona perikelen tot een andere dimensie is herschapen. Wat mij betreft zeker niet beter, wat anderen betreft schept het mogelijkheden. 

Het is niet hetzelfde natuurlijk, maar we zullen er niets aan kunnen veranderen. Vroeger was ik bijna de enige die de veilingen afschuimde, nu  kan iedereen zijn ding doen, zij het op een andere manier en de vraag is maar of dit beter is of niet.

In ieder geval zal de veiling van 3 en 4 oktober gebeuren zonder gosanke, enkel non gosanke. Violgens de informatie die ik heb gekregen hebben ze hun aandacht toegespitst op het kweken van bijzonder grote non gosanke variëteiten zoals Kujaku, Goshiki, Hikari muji, Hikari Moyo, Ogon, Kawari Muji en Kawari Moyo en andere.

Een hele boterham. Ik ben benieuwd naar de presentatie van hun koi, want ik verwacht enorme vissen eerlijk gezegd. Of dit de goede keuze is zal moeten blijken. Ze zijn nu al bijzonder groot kreeg ik te horen, dus dat beloofd.

Op 18-19 en 20 oktober volgt dan de hoge kwaliteits nisai online veiling. Er wordt hier niet gesproken over gosanke of non gosanke, dus is het nog even afwachten wat de pot schaft. Het zal in ieder geval een drukke bezigheid worden om iedere koi degelijk te bekijken. 

Zoals altijd zal ik de veilingen opvolgen en kunnen mensen zich melden om mee te bieden voor bepaalde koi. Vraag me aub niet achter de  prijzen, ik kan je onmogelijk helpen. Alleen indicaties kan ik geven met een open calculatie wat de koi zou kosten als ze éénmaal in Arendonk zijn aangekomen. Bovendien ontvang je een screenshot op het ogenblik dat de koi gekocht wordt, zodat je zeker bent van de prijs.

Enkel het transport blijft een open vraag. Het is op dit moment koffiedik kijken wat betreft het transport. Alle mogelijkheden worden nagekeken, maar er is nog geen kantklare oplossing. Daarom dat ik net zoals vorige aankopen van koi, alle koi aanbied exclusief transport.

Ik hoef op het transport niets te verdienen, maar ook niets te verliezen. Je krijgt dus altijd een correct overzicht van de transportkosten op het ogenblik dat ze getransporteerd worden. Eerlijker dan een open calculatie kan het niet zijn. 

Er is één klein voordeel. De koers van de yen staat op dit moment redelijk gunstig. Om je een klein voorbeeld te geven. 100 000 yen kost je ongeveer ± 700 euro. Vergelijk dit met de koers begin dit jaar, dan was 100 000 yen ongeveer gelijk aan 800 euro. Dat scheelt toch een slok op de borrel. Je moet er wel rekening mee houden dat dit veranderlijk is waar ik geen invloed op heb !

Ik kan je richtlijnen geven wat betreft de mogelijke aankoopprijzen en je een open calculatie bezorgen, overzichtelijker kan het niet zijn. Ik ben benieuwd wat de toekomst zal brengen !

Tenslotte wil ik van de gelegenheid gebruik maken om een kohaku te presenteren, je weet nooit waar het goed voor is. Kohaku 2010010 is ondertussen 66 cm en ontwikkeld bijzonder positief. Alle informatie kan je terugvinden op deze link. Alle filmpjes van deze koi kan je van begin tot einde opvolgen op de detailpagina.

Voor interesse kan je me altijd contacteren.

 

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Peter De Clercq

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml