Update van 2 oudere bekenden

Update van 2 oudere bekenden

Nu we het gisteren toch over Taniguchi hadden, misschien een woordje meer over zijn koi. Toeval of niet, maar van de week kreeg ik een mail aan van Jaap, iemand die niet makkelijk in het middelpunt van de belangstelling staat, maar desalniettemin een trouwe klant is van jaren.

Het is geen veelkoper, integendeel. Zijn koi bestand is bijzonder beperkt. Dit was zijn begeleidend schrijven: Hi Luc, hier nog even een stiltemomentje op zondagmorgen… de bestelling net naar je opgestuurd. Hartelijk dank. 

En tegelijkertijd kreeg ik 2 filmpjes aan van de koi, helaas met de telefoon verticaal genomen, zodat ik ze even moet omdraaien om ze horizontaal te laten zien. Het is dan ook wat gezichtsbedrog, maar ik heb een hekel aan verticale filmpjes in YouTube.

Ze zijn nu ruim over de 80 cm volgens Jaap, maar hij bowlt zijn koi nooit. Dat het flinke kleppers zijn is zonder meer waar. Zij maken deel uit van de aankopen die ik gewoonlijk doe, en dit jaar weer ga doen, van de tosai die ik als azukari in Japan laat tot begin volgend jaar, en eventueel nog verleng met een seizoen azukari naar nisai, indien klanten dit wensen.

Na enig opzoekwerk krijg ik de respectieverlijke codenummers te pakken en dan kan ik natuurlijk ook de koi laten zien. Het gaat hier over sanke 1409017, en zoals je uit de code kan afleiden is dit een koi geboren in 2014 en na een seizoen in de mudpond naar Arendonk gekomen. Ze is nu 96 maanden of 8 jaar. De tweede is van dezelfde reeks en heeft als code sanke 1409040

Persoonlijk heb ik altijd een zwak gehad voor de kweker Taniguchi, maar heeft ook veel tegenslag gehad in de voorbije jaren. Hij is nu volop bezig aan een remonte, waarbij vooral zijn golden corn furore maken, maar dan vooral in Azië waar ze bijzonder gewaardeerd worden. Hier ligt de soort iets meer ter discussie. De tijd zal het uitmaken of deze nieuwe soort succes zal hebben of niet. 

Ik ben dan ook van plan om na enkele jaren inactiviteit nogmaals hetzelfde systeem toe te passen, maar daar moet natuurlijk ook de mogelijkheid voor zijn. Toch mooi om een update te ontvangen van koi waar je eigenlijk gedurende jaren nog iets van gehoord hebt, en toch in volle glorie terug te zien. Dus dikke merci Jaap.

Ondertussen laat ik af en toe wat koi zien die nog altijd in Arendonk rondzwemmen, van goede kwaliteit zijn,  maar niet verkocht worden. Het zijn natuurlijk niet de makkelijkste tijden op dit moment, de verkoop staat op een lager pitje, daar kan je niet omheen.

Maar af en toe toch waardevolle koi laten zien kan nooit geen kwaad, en wie weet...Deze 2 kohaku zijn van Matsue en Momotaro. De grotere vrouwelijke kohaku, 63 cm is van Matsue en ik voorspel haar een bijzonder grote groei toe toekomstgericht. Het patroon is vrij evenwichtig en door de groei zal het shiroji het beni nog naar boven drukken zodat er grotere vlakken shiroji zal verschijnen, wat de kohaku nog wat extra glans zal geven. 

Hier is jumbo vlees in de maak, zoveel is zeker. Als je bedenkt dat deze nog maar 26 maanden is ligt, en de prijs meer dan menselijk, legt er nog een mooie toekomst in het verschiet voor deze kohaku 2111007

De tweede is een mannelijke kohaku van Momotaro en is voor het gewonere vijverwerk, en heeft dus ook een veel lager prijskaartje. Wie weet kan ik hier toch nog iemand mee verleiden. 

 

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml