Het is niet alles goud dat blinkt

Het is niet alles goud dat blinkt

Een paar dagen geleden kreeg ik deze mail aan van Juriaan:  Hierbij een update van onze Goshiki 2103014. Helaas moet ik constateren dat het beni erg terugloopt, op het lijf en ook de maruten op de kop. Ik voer met saki hirkari balance R. En in de maand augustus heb ik gevoerd met ca. 30% saki hikari red erbij. Dat heeft helaas niet geholpen zoals je ziet. De vis zwemt in een onverwarmde vijver van ca. 75m3. Wij filteren over een trommel met BWB en Bakki Showers. Heb je nog tips of advies wat ik zou kunnen proberen om het beni terug te laten keren?

goshiki van TaniguchiOp de foto hier links zie je de goshiki bij aankoop. Bovenstaande mail is een mail waar ik eerlijk gezegd moeilijk een degelijk antwoord op kan geven. Ik herinner me de goshiki nog maar al te goed. Bloedmooi vond ik hem en de verwachtingen waren dan ook hoog gespannen. Deze mail vertelde dus het tegenovergestelde. Dit is nog een filmpje van de goshiki zoals hij nu is.

Ik kan me eigenlijk geen gevallen herinneren die met dit euvel te maken hebben. Op vraag van Juriaan moest ik contact opnemen met Taniguchi, de kweker van deze goshiki, wat ik dan ook even deed. Dit was zijn antwoord dat enigszins duidelijkheid brengt:

"Hi, everyone. The disappearance of colors is a common occurrence. Especially in goshiki, Kujaku and Tancho. During my stay at my farm, I have a warranty for one year from the time I purchased it. I can't take care of everything about the koi I sent. This is a relationship between you and me, so I want to do something for you. However, it is difficult to exchange. I can give you a little discount when that customer buys me something."

Blijkt dus dat dit een meer voorkomend euvel is bij goshiki. Het is begrijpelijk dat hij niet verantwoordeliijk kan zijn voor de verdere ontwikkeling van deze koi. Positief is wel dat hij zich engageert  om mij een bepaalde vergoeding te geven voor deze goshiki.

Er staat wel duidelijk dat deze vergoeding een zaak is tussen hem en mij. Het is dus aan mij om deze vergoeding door te geven aan de eigenaar. Het blijft dan ook nog altijd een moeilijke onderhandelingspositie, vermits een volgende deal altijd op eender welk prijsniveau  kan starten. Ik zal dus attent en diplomatisch moeten zijn om dit in goede banen te leiden.

Ik ken Taniguchi ondertussen al vele jaren, en heb altijd respect gehad voor zijn koi. Zelfs dit jaar staat er in mijn beleid voor de toekomst om opnieuw tosai bij hem te kopen die dan ook azukari zullen blijven tot volgend jaar april. Alles zal natuurlijk afhangen van de situatie ter plaatse.

Ik ben volop bezig om een visum aan te vragen om naar Japan te kunnen vliegen. Een vervelende situatie omdat ik 2 keer op rij naar het centrum van Brussel moet. Hier heb ik dus een bloedhekel aan, maar het zal toch moeten gebeuren. 

Als toemaatje vliegt KLM op dit ogenblik niet meer rechtstreeks naar Osaka...weer een vervelende situatie. Je moet telkens overstappen, hetzij gewoonlijk in Parijs of in Zuid Korea. Hierdoor zijn er weer enkele uren meer die je moet incalculeren in je reis. De prijzen zijn ook aanzienlijk gestegen !

Ondertussen blijf ik moeite doen om de bijzonder fraaie nisai aan te bieden. Vandaag laat ik het filmpje zien van 2 fraaie exemplaren. Beide zijn sanke van Momotaro namelijk SA-V22-03198 en SA-V22-0153. Duidelijk 2 sanke die volgend jaar geschikt zullen zijn voor eender welke show. Ik kan ze wel ophemelen, maar dat hoeft in principe niet. Ze zijn beiden best in staat om zichzelf te laten zien als bijzonder beloftevolle sanke. 

 

Meer afbeeldingen

Het is niet alles goud dat blinkt: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

Matthijs

555


Johan

555


william william

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml