De euforie van de zaterdag

De euforie van de zaterdag

Ben, we gaan vandaag geen volk krijgen, weet je wat we gaan doen ? We gaan de overblijvende koi die nog meer dan goed zijn even bowlen en meten, daarna ga ik proberen deze volgende week nog te verkopen, maar....je mag er niets bij zeggen !!! Zwijgen....

Het viel hem zwaar...zwijgen. En met volle moed begonnen we de koi te bowlen en te filmen, maar we geraakten niet ver, want de dag werd gelukkig overspoeld met een invasie van klanten, lang niet meer gezien.

Weet je...het doet een mens plezier om  na de zwakke periode nog eens je best te doen om koi te verkopen. Het stond al een tijdje op een laag pitje en dan kan je niet 100% functioneren, dat gaat ten koste van de creativiteit en de zin om te volharden.

Als er interesse is met mogelijke verkopen, dan ziet de wereld er helemaal anders uit, en heb je weer zin om een nieuwsitem in elkaar te flansen. De eerste kandidaat kopers kwamen voor een mango. Ze zijn ondertussen flink gegroeid en klaar voor de verkoop.

Djayden was zijn naam, ik hoop dat ik de naam goed schrijf, want zelf heb ik deze naam nog nooit gehoord. Een pittig baasje, dat wel, en hij deed niet liever dan helpen. Nu zijn kinderen voor mij geen probleem en zal ik ze altijd wat motiveren, dus ik veronderstel dat ik hij een toffe dag heeft beleefd.

Mag ik de koi mee vangen, mag ik de koi aaien, mag ik de koi mee inpakken...zijn wensen kwamen eruit gerold, en natuurlijk laat ik hem zijn pleziertjes. Weet je niet wie Djayden is ? Wacht, ik zal je kennis laten maken met hem ! 

Zoals je kan zien, zijn de mango al flink gegroeid, en na meting bleken ze tussen de 22 en 27 cm te zijn, en dit waren dan nog niet de grotere exemplaren, dit zijn de kleinere geselecteerden. Ze zijn klaar om verkocht te worden, dus kandidaten mogen zich melden.

Ondertussen werden we overvallen door enkele grote jongens...wat voel ik me klein en ik ben toch bijna één meter tachtig. Het werd een langgerekte keuze, maar het doet plezier dat mensen EINDELIJK nog eens komen kijken om een koi te kiezen. 

Het is iets intenser, maar ik mis het kiezen van koi rechtstreeks. Het online kopen is natuurlijk veel eenvoudiger, maar anders, veel anders, daarom dat we er nog eens echt van genoten hebben.

Ik heb het filmpje dan maar aan elkaar gekoppeld, en als ik nogmaals beweer dat de Izumiya showa werkelijk bloedmooi zijn, dan zeg ik niets teveel. Kijk zelf maar ! Moet je niet in je broek pissen als je dit ziet ? Wat een combinatie van wit, rood en zwart....shiroji, hi en sumi, je ogen beginnen ervan te knipperen, en weet je wat het ergste is ? Ik krijg ze niet verkocht ! ONVOORSTELBAAR !

Ik kan het nog altijd niet begrijpen, maar deze luxe beesten van een opmerkelijke schoonheid geraken niet aan de man. Ik zal ze wat duurder maken, dan lukt het misschien wel, maar omdat de klanten dolenthousiast waren en begrepen wat deze koi voorstelden, zette ook ik mijn beste beentje voor, en stelde verschrikkelijk interessante deals voor die ze eigenlijk niet konden weigeren.

Liefde moet van 2 kanten komen, en als ik proef dat mensen begeesterd zijn door bepaalde koi, dan kan ik bijzonder inschikkelijk zijn. En bovendien, verkopen doe ik nu éénmaal bijzonder graag. Toch zeker tegen het einde van het seizoen en met de gevechten die eraan komen in oktober !

Ik volg deze showa al 2 jaar ! Onvoorstelbaar eigenlijk, maar het is zo ! Ivo kwam op het juiste moment en met de juiste instelling, anders krijgen we een deal niet rond. Ze was ontzettend duur in aankoop, dus het verkoopprijsje was ook niet van de poes.

Tenslotte stelde ik het volgende voor: ik nam 2 papiertjes en ik schreef de prijs op waar ik de koi voor wou verkopen, en Ivo mocht een bod opschrijven waar hij de koi voor wou aankopen. Als dit niet te ver uit elkaar ligt, dan kon er gepraat worden, en zo gebeurde.  Het feit dat ik hem de showa wel gunde speelt dan een grote rol en tenslotte werd er een deal gesloten die beide partijen tevreden stelde. Je hebt me vandaag gelukkig gemaakt was zijn repliek, en dat doet ook wat.

Dan moest ik de anderen nog overtuigen om een showa of een sanke aan te kopen. Maar dit liet ik even aan Ben over, die kan het veel beter uitleggen dan ik. Nu moet ik wel zeggen dat ik nog nooit zolang heb onderhandeld om een koi te verkopen, het ging niet over minuten, maar over uren ! Tenslotte werd er een deal gesloten, en was iedereen gelukkig.

Ze hebben gebruik gemaakt van het momentum dat in hun voordeel is, niet in het mijne, maar het zijn dingen waar ik over moet doorbijten om de roulatie in de koi te kunnen waarborgen. In de loop van de volgende weken ga ik proberen de koi uit vijver 1 weg te geven, maar ik probeer nog de meest gunstige manier te vinden.

Waar ik het nog niet over gehad heb is de koi uit de supervijver te tonen. Dat doen we enkel als er interesse is om te kopen, maar het was voor ons  eigenlijk ook de mogelijkheid om de koi even te controleren, want het water is zoals gewoonlijk zo groen als gras.

Hou je vast en geniet van dit filmpje.  Mijn bloed begint te kopen als ik dit in ogenschouw neem, het is kwijlen met de mond open. Wat een mengeling van klasse, de ene al beter dan de andere, en ik zie de mensen met grote ogen kijken naar al dat moois.

Ben sloeg mijn raad in de wind en kon het niet laten om toch de koi te laten zien en te bespreken. Maar ik kan het nog altijd pruimen hoor, want niemand anders kan een koi uitleggen zoals Ben !  Als je hier niet van kan genieten, dan moet je bloemetjes gaan plukken want veel beter wordt het niet !

Het was tevens een goede gelegenheid om de superdeluxe tosai die ik aankocht even te controleren en te meten. Hier zitten nog kleppers van formaat tussen en groeien dat ze doen, niet normaal. Het filmpje zegt voldoende, en let vooral op de sanke die ik tot het laatste ogenblik laat zitten voor een speciale klant die ik probeer te overtuigen om een sanke van klasse aan te kopen.

Toegegeven, goedkoop zijn ze niet, maar dat waren ze ook niet voor mij, en ik draag het risico want ik moet ze kunnen verkopen ! Daar hebben de meesten geen boodschap aan, maar voor mij is het altijd pompen of verzuipen, en dat brengt ieder jaar de nodige stress mee.

In deze bowl zie je ook de speciale koromo showa ! Hij zat in de box met vrouwelijke showa, dus het moet een vrouwelijke koi zijn, en als je de koi goed bekijkt, dan zie je dat deze de body heeft om groot te worden.

Het is echter niet mijn koi, en dat kost geld.  Ik heb besloten om haar zo goed als weg te geven, en het verlies te nemen. Zo gaat het soms in deze wereld van koi. Ik gun hem liever aan mensen die me lief zijn, en ik hoop voor Eli dat de ontwikkeling nog bijdraagt tot een prachtige jumbo...ik hoop het ooit te weten te komen !

Ik heb nog andere koi gefilmd, maar die hou ik nog even in de pen, ze helpen mij om ze in de loop van volgende week aan te bieden. Ik heb genoten van een prachtige koi zaterdag en mijn humeur is enkel mee verbeterd, want het stond op een laag pitje.

Ik ben vandaag aanwezig van 10.00 tot 12.00 uur.

 

Laat Een Reactie Achter

8 reacties

David

555


rudy

555


marynissen jan

555


Roy

555


Ivo

555


Huub

555


Johan D

555


Johan

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml