ZATERDAG GROTE UITVERKOOP !

ZATERDAG GROTE UITVERKOOP !

De aangepaste formule van Einstein. Iedereen kent vermoedelijk de formule van Einstein: E = MC2. Dit wil zeggen, dat energie gelijk is aan de massa M maal de lichtsnelheid C in het kwadraat, of de relativiteitstheorie. Mijn formule trekt erop maar heeft er niets mee te maken, maar het klinkt wel mooi.

Mijn formule is LQ²=P. Niemand zal kunnen raden wat dit wil zeggen, dus zal ik het even proberen uit te leggen. De L staat voor Length of Lengte, de Q staat voor Quality of kwaliteit, de ² vind ik wel chique maar staat nergens voor, de P staat voor de Prijs, het voornaamste in dit verhaal.

Dus lengte x kwaliteit bepaald de prijs. Ik zal het proberen uit te leggen, want het is eenvoudiger dan het lijkt. Vijver 1 bevat de koi die het moeilijk hebben om verkocht te worden, het bekende fenomeen waar iedere dealer mee worstelt.

Zijn deze koi minder goed ? Neen, helemaal niet, er zitten bijzonder goede tussen, er zitten mindere tussen, dat kan ik niet ontkennen, waarom er over filosoferen. Toch moeten we proberen er een oplossing voor te vinden.

Daarom heb ik het even vertaald in een spelletje, dat maakt het leven niet zo saai. Het is nu al moeilijk genoeg in deze coronatijden. Of het succes zal hebben weet ik niet, maar ik wil het wel proberen. Hoe gaat het in zijn werk. Alle koi die nog zouden moeten verkocht worden dit jaar, en dan praat ik over een totaal van een 30-tal koi, kunnen bekeken en gebowld worden nu zaterdag. 

DE GROTE UITVERKOOP

Kom zaterdag kijken vanaf 11 uur. Zie je een koi die je nog bevalt, laat deze dan bowlen. Vraag niet naar de prijs, die gaan we samen bepalen. We bekijken de koi en geven deze een waarde tussen 3 en 15.

Als er een overeenkomst is tussen koper en ons wat betreft de waarde, wordt de lengte van de koi gemeten. Dan wordt de waarde van de koi vermenigvuldigt met de lengte en dan bekom je de verkoopprijs. Leuk of niet !

Als je de betere koi wil zien bepaal je uiteraard een hogere waarde. Wil je een goedkope koi, dan moet je natuurlijk water bij de wijn doen en tevreden zijn met een mindere. Om je een voorbeeld te geven. Een koi krijgt van ons de waarde van 5, en ben je ermee akkoord, dan wordt de koi gemeten. Laat ons zeggen dat de koi 35 cm groot zou zijn, dan is de prijs 35 x 5 = 165 euro als ik goed geteld heb. 

Ik heb daarom een filmpje gemaakt met een aantal koi uit vijver 1 en zo krijg je ook dadelijk een inzicht van de aanwezige koi. Hier zie je in het eerste gedeelte een kohaku van 64 cm. Na bespreking met de geïnteresseerde koper, bepalen we de waarde van deze kohaku. Is de waardebepaling 5, dan mag je de kohaku kopen voor 64 x 5 = 320 euro. 

Het moeilijkste zal de waardebepaling zijn, want de koper wil de laagste score natuurlijk, en wij proberen de scoren zo fair mogelijk te houden. We zullen dan ook de waarde zo objectief mogelijk evalueren, gekoppeld met een uitleg waarom ! 

De kohaku getoond in het filmpje is de grootste koi die in deze vijver zit. Moest ze de score krijgen van 15, wat niet is, dan zou de prijs 64 x 15 zijn, is gelijk aan 960 euro. Dat is dan ook de hoogste prijs die mogelijk is. De meeste scores zullen echter tussen 3 en 10 zijn met enkele uitzonderingen waar wij misschien over gekeken hebben. 

Het is tevens de mogelijkheid voor mensen met een kleiner budget de kans te geven om hun slag te slaan en één van deze koi in hun bezit te krijgen, ik kan ze garanderen dat ze zeker hun gading zullen vinden.

Ik hoop met deze spielerij toch nog enkele koiliefhebbers te triggeren die goede koi voor een bijzonder laag prijskaartje willen aankopen. Het is de kans van je leven, dat kan ik je garanderen. Ik ben wel benieuwd of ik de mensen warm kan maken voor dit ludieke evenement. We zullen het zien nu zaterdag.

KEVIN KWAM, ZAG, EN GING OVERSTAG

Hij stond op het  punt om te stoppen met de koihobby, zo heb ik het begrepen. Maar een oude bekende uit de koiwereld, ik weet niet of zijn naam wil genoemd worden, dus ga ik het even niet doen, overtuigde Kevin toch om even naar Arendonk te rijden om hem een beter inzicht te geven.

Het is niet mijn verhaal, het is het verhaal van hun. Je proeft de ontgoocheling van de koikichi en hij was duidelijk begeesterd door de koi die ik hem liet zien. Het is een altijd wederkerend probleem, dat zo goed als geen oplossing kan bieden.

Men wil echte jumbo, gekoppeld aan kwaliteit en een prijs die niet haalbaar is. Ik noem het altijd de 3 G's: Groot - Goed - Goedkoop, het fabeltje van de koiwereld, want dat bestaat gewoonweg niet.

Wat ik wel kan bieden is Groot - Goed en Betaalbaar ! Ik kan het niet anders en beter omschrijven en ik geloof dat beide potentiële kopers hiermee akkoord waren. Het was me dan ook een plezier om enkele koi te bowlen en te presenteren !

Al weet ik dat er al een groot deel van de jumbo koi dit jaar al opgehaald zijn, zwemmen er nog altijd een aantal jumbo rond die meer dan de moeite waard zijn. De 3 koi die hier gepresenteerd worden zijn respectievelijk 68 - 68 en 75 cm en zitten in een prijsklasse die het voor iedere koikichi mogelijk maakt om ze aan te kopen.

Kevin moet erover nadenken, en ik wil de boel niet forceren,  ik ben voorstander van de lange termijn politiek, dus werd er besloten om even rustig na te denken over een mogelijke aankoop. Mensen moeten zich gelukkig voelen met hun aankoop. Moest er een verkoop gerealiseerd worden, dan zullen jullie het altijd te weten komen.

Ik moet zeggen dat  ik blij was dat er nog iemand de tijd neemt om naar koi te komen kijken om deze aan te kopen. Het sociale media gebeuren is geen pluspunt in de koihobby en het facebook gebeuren al helemaal niet. Het verziekt de koihobby langs alle kanten, dat is mijn persoonlijke mening. Maar laat ik daar over zwijgen, want het is de problematiek van deze generatie !

DUS KOM ZATERDAG AF EN PROEF JE GELUK, HET ZAL JE NIET ONTGOOCHELEN

VERKEERDE INFO.
Blijkbaar is er foutieve info doorgegeven bij het nieuwsitem van gisteren. Ik heb het nieuwsitem dan ook verwijderd en kan er enkel mijn verontschuldigingen voor aanbieden, het was niet de bedoeling om verkeerde info door te geven !

 

 

Laat Een Reactie Achter

6 reacties

stéphane

555

interkoi

555


Johan

555

Matthijs

555


Johnny

555

interkoi

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml