Een doitsu van Hiroi via Narita

Een doitsu van Hiroi via Narita

Ze kunnen niet anders dan goed zijn als je de toppers bij Narita koopt. Zelf heb ik een zwak voor doitsu, ze kunnen zo mooi zijn. Iedereen zeurt altijd over kiwa en sashi, maar dat heb je bij een doitsu niet nodig.

De aflijning is bij alle doitsu bijna de perfectie, dus dat zijn al veel problemen vermeden. En wat vooral plezierig is....aai ze eventjes, ze zijn zo lekker zacht, het is precies een babykontje, en het geeft een extra stimalans om ze te kopen.

Doitsu zijn koi met weinig of geen schubben. Het is een oude, maar nieuwe groep variëteiten in de geschiedenis van Koi. De eerste doitsu koi werd meer dan 100 jaar geleden ontwikkeld, maar er komen steeds nieuwe versies uit deze groep omdat hun schaalloze eigenschap kan worden gekruist met bijna elke variëteit. 

Karpers zijn of waren in veel landen een voedselbron. Schaalloze karpers werden oorspronkelijk in Duitsland ontwikkeld voor het gemak van koken. In 1904 werd de schaalloze karper in Japan geïmporteerd als een nieuwe voedselbron. Trouwens, omdat schubloze karpers zijn ontwikkeld in en geïmporteerd uit Duitsland, worden ze Doitsu genoemd. Zoals je je misschien kunt voorstellen, komt Doitsu van het woord "Deutsche".

Dat wat betreft de oorsprong van de doitsu, maar dat zal bij velen al bekend zijn. Zelf kan ik ontzettend genieten van een doitsu, maar ik zal er nooit veel in mijn bezit hebben omdat de echte goede zeldzaam duur zijn. De belangrijkste kweker bij mijn weten is Conias, ook bekend als Hiroi.

familie coniasDe Farm van de familie Conias bestaat al meer dan 75 jaar, Hiroi wordt bij het runnen van zijn farm bijgestaan door beide zonen. Conias is een grote kweker, die jaarlijks ongeveer 40.000 koi kweekt uit 80 ouderdieren. De koi van Conias zijn ondanks de grootte van zijn farm van hoge tot zeer hoge kwaliteit.

Conias is vooral erg bekend om zijn Showa en Ginrin Showa. Bij deze kweker vindt men schitterende klassieke Showa met een zeer diep sumi en sterk hi. Tevens is Conias een
zeer goede kweker voor Goshiki en Doitsu Ochiba Shigure. Naast deze varieteiten is Conias ook erg bekend om zijn hoge kwaliteit Kigoi met diepgele pigmentatie.

Naast de genoemde varieteiten vind je eigenlijk van alles wel wat bij Conias, zoals Kujaku, Goromo, Kumonryu, Chagoi, platina ogon, enz. Conias is in ieder geval een van de topkwekers uit het Niigata gebied en heeft inmiddels al vele prijzen op zijn naam staan.

Ik ben er ooit, heel lang geleden 1 maal geweest en heb er toen ook enkele koi gekocht. Ik spreek nu wel van meer dan 10 jaar geleden, want mijn filosofie is dat ik niet bij iedere kweker toppers kan kopen en mij beperkt door slechts een aantal kwekers. Kwestie van je eieren niet te verdelen over meerdere manden als je begrijpt wat ik bedoel.

Het is een vaste politiek, en zoals de meesten weten heb ik mij al mijn ganse carriëre fanatiek aangesloten bij de visie van Momotaro, waar ik nog altijd kind aan huis ben, en dat heeft nog altijd zijn voordelen. Is het de goede politiek ? Wie weet, maar ik voel er mij goed bij, en voorlopig laat ik me niet ompraten.

Dit wil niet zeggen dat ik geen koi van andere kwekers wil kopen, want dat is zeker niet waar. Alleen wens ik dan een selectieve keuze te maken van de betere koi die ook nog betaalbaar blijven en dat blijft zoals altijd een moeilijke zaak. Of ik deze strategie ooit ga wijzigen weet ik niet, want ze zeggen altijd dat ik eigenwijs ben...maar ja, dat is ook wijs, of niet ?

doitsu sanke hiroiDe doitsu die gisteren een eigenaar vond is een koi die ik aankocht tijdens een event van Narita begin dit jaar. Ik kocht 3 prachtexemplaren, en dit is het filmpje van februari van de aankoop. Het filmpje spreekt boekdelen, ze was toen 50 cm en bloedmooi....in mijn ogen tenminste...

Ondertussen zijn de 2 andere reeds lang verkocht, en bleef deze over. Dat bevestigt nogmaals mijn filosofie dat er altijd 33% verkocht wordt tijdens mijn koihunt, 33% eventjes nadien, en er blijft altijd 33% over tot ik een koper vind, en Yannick is nu de eigenaar geworden van dit prachtexemplaar.

Wat wij zien en wat ook een voordeel zal worden is dat het sumi iets meer bij elkaar zal trekken zodat de doitsu iets rustiger wordt.  Is dit nodig ? Ach, ik hou wel van een duiveltje in een doos. Het heeft persoonlijkheid, maar iedereen is vrij om zijn eigen keuze te bepalen.

Yannick wil ooit graag meedoen met een show, en vroeg me of deze een show zou kunnen meedoen ? Deze kan niet alleen meedoen, maar zelfs winnen zou geen probleem mogen zijn. 

Ze is nu 53 com ondertussen, dus ik zou ze nog eventjes begeleiden naar 59/60 cm zodat de maat iets beter in de mogelijke winstkansen liggen, maar de doitsu is zeker geschikt voor iedere show op het hoogste niveau

WAT IS HET BELANGRIJKSTE

Het belangrijkste deze maand is het verkoopoffensief of de totale uitverkoop....van vijver 1 alleen wel te verstaan, want ik ben nog niet uitgerangeerd, integendeel. Er komt redelijk wat reactie, en ik hoop dat dit ook zo blijft.

doitsu hiroiMaar laat ons ook nog een extra motivatie toevoegen: de actie zal gedurende de ganse maand augustus van kracht zijn, want ik heb plannen ! Bovendien mogen alle mensen die een koi kopen tijdens deze actie een lot kiezen dat een waarde van 50 euro vertegenwoordigt en dat kans maakt om de geweldige showa van Ueno, die nog in Japan zwemt te winnen. (trekking medio oktober).

De enige voorwaarde is, dat de gekochte koi boven de 300 euro gewaardeerd wordt. Laat deze kans je niet ontglippen en strijd voor deze azukari showa van Ueno, het is een pareltje dat ik ook aankocht tijdens een event van Narita.

Dus je weet wat je moet doen. Pak je auto, kom langs, selecteer je koi en onderhandel met ons over de waarde van de koi om een topverkoop te realiseren.

Hieronder vind je trouwens de tabel met de overblijvende nummers, en de  info kan je hier lezen ! Er zijn nog tal van nummers open. Laat je deze kans niet ontglippen, het zijn meerdere vliegen in één klap !

WIJ ZULLEN DE SOEPELHEID IN PERSOON ZIJN !

 

Meer afbeeldingen

Een doitsu van Hiroi via Narita: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Wiechert

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml