De exodus is een feit

De exodus is een feit

De zon schijnt, de temperatuur is bijzonder aangenaam en alles wijst er op dat het  tijd werd om de koi die binnen zaten naar buiten te brengen. Het werd tijd....na bijna 4 maanden binnen te zitten zie je de teri verminderen.

Het beni geeft zijn waarde prijs en doet de kleur geen goed. Het oh zo belangrijke teri op de koi kan enkel buiten in de natuur verbeterd worden, tenzij je de doordachte binnenvijvers in Japan hebt die al het zonlicht doorlaten en ook het algenrijke water een kans geven.

Mensen denken dat als ze filmpjes zien van de koi die verkocht worden in Japan steeds in prachtig helder water rondzwemmen, het zo altijd is ! Dus mis poes...dat is enkel als ze gepresenteert worden om te verkopen. In normale omstandigheden zwemmen ze in algenrijk water rond. In mijn ogen is de teri een belangrijk onderdeel in de kwaliteitsbeoordeling van een koi.

Daarom is het ook dat ik de koi graag zo snel mogelijk naar buiten breng. Een heel werkje, maar dat heb ik er graag voor over. Ik had besloten om de koi per 3 over te brengen naar buiten en dan telkens een filmpje te maken van de mastodonten die naar buiten gingen. Ik hoop dat je er zoveel van kan genieten als ik.

Overzetten van binnen naar buiten 01

Overzetten van binnen naar buiten 02

Overzetten van binnen naar buiten 03

Nu ben ik pas tevreden en ben ik gelukkig. Nadat ze een tijdje de vijver verkend hebben, vond ik het leuk om een filmpje te maken zodat je een overzicht krijgt van de ganse vijver. Zo krijg je ook een indruk van wat je zaterdag kan te zien krijgen. Ik schat dat dit een 35-tal koi zijn.

Een overzicht van vijver 4 - 40 kuub

Het geeft een geweldig goed gevoel om deze vijver te bewonderen waar minstens 30 jumbo koi rondzwemmen. De meesten zijn 60 plus, nisai en ook sansai, maar allemaal nog jonge koi met toekomst. Ik ga hier niet in superlatieven over zeveren, want dat hebben ze niet nodig. Mijn vraag aan jullie is misschien arrogant, maar wel heel duidelijk ! Waar vind je nog een keuze van echte HQ koi zoals hier !

En weet je wat ? Ik heb nog een filmpje gemaakt van de koi die wel verkocht zijn, maar die naar vijver 5 verhuizen. Zij zullen voor de volgende zending uit Japan die in april is gepland moeten opgehaald worden. In totaal zijn dit nog een 20 jumbo. 

Ik weet en besef maar goed dat het moeilijke tijden zijn. Niet alleen voor julie maar ook voor mij. De verkoop neemt af en de interesse neemt ook af. Hier ontsnap je niet aan. Het zal een moeilijk te overbruggen jaar worden, maar dat geld vermoedelijk niet alleen voor mij. Wel is het zo dat ik enkel van de verkoop van koi moet overleven en dat is een andere materie dan de meesten die vooral leven van hun hardware en minder van de verkoop van hun koi.

Denk er wel aan dat ik zondag gesloten zal zijn wegens een welverdiende vakantie, al zeg ik het zelf !

 

Laat Een Reactie Achter

5 reacties

Eric

555


Jack

555


Dick

555


interkoi

555

Johan D

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml