Goud te koop !

Goud te koop !

Niet iedereen is het met me eens wat betreft de golden corn, en dat mag, meningen mogen verdeeld zijn. Toch zou het beter zijn om eerst eens te kijken naar deze nieuwe soort en dan een mening te geven.

Door het verplaatsen van de gosanke  naar buiten, kon ik van de week de golden corn scheiden van de éénkleurige ginrin oshiba shigure en de niet ginrin éénkleurige benigoi. Een goede gelegenheid om de golden corn even te filmen.

Wat opvalt is dat na een aantal maanden de golden corn hun typische mais-achtige uitstraling krijgen, de één wat meer dan de ander, maar je ziet de schubben veranderen, waarbij de kern van de schub duidelijk geaccentueerd wordt.

Ik kan het bijzonder op prijs stellen, want het geeft de golden corn de uitstraling die je ervan verwacht. Anderen zijn dan weer meer éénkleurig goud, maar allen hebben ze een uitstraling die ik zeker kan smaken. 

In de loop van april zal ik een speciale dag houden om deze soort voor te stellen en de mensen de kans geven om deze te bekijken. Ik zou ook kunnen zeggen, komen bewonderen, maar dat zou teveel op kritiek kunnen rekenen, dus komen bekijken is meer dan genoeg.

Bovendien ben ik van plan om de overblijvende golden corn naar de serre te sturen, want ongeveer eind april zal zijn. Ik heb de soort per 3 in een bowl gezet en daar de filmpjes van gemaakt. Ik hoop ook dat dit je kan intrigeren en het vuur zal aanwakkeren voor deze soort.

Al deze koi zijn reeds vanaf december in de binnenvijvers, en ik weet niet of dit effect heeft op het binnenzitten. De toekomst zal het moeten uitwijzen, hier de 5 filmpjes.

Golden Corn serie 1

Golden Corn serie 2

Golden Corn serie 3

Golden Corn serie 4

Golden Corn serie 5

De laatste golden corn is van Jan, en die wou zijn pupil graag afzonderlijk zetten, want hij is bang dat hij niet de goede krijgt die hij gekozen had. Samen met een éénkleurige ginrin oshiba shigure die al uitgeselecteerd was voor een klant van Johan, heb ik dan maar besloten om deze in vijver 3 te zetten, zodat ze zich geen zorgen hoeven te maken. 

Alles is dus in gereedheid gebracht om de komende weken of maanden tegemoet te gaan, zodat alle koi die nog moeten opgehaald worden op hun plaats zitten. Nu nog zorgen dat er wat schot in de verkoop komt, want dat staat helaas op een laag pitje.

Tijdens mijn vakantie periode zal ik toch proberen een nieuwsitem te posten, maar dat zal vermoedelijk gepaard gaan met het presenteren van één koi per dag. Hoe of wat weet ik nog niet, want het probleem is dat ik geen spectaculaire acties kan ondernemen door de onzekerheid in de komende maanden wat betreft de kosten.

Ik kan alleen maar rekenen op goedwillendheid en begrip, maar of daar ruimte voor is betwijfel ik. We zullen wel zien....

 

 

 

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml