12 maart is geweest

12 maart is geweest

De eerste poging in 2022 om opnieuws sfeer en schwung in de koiwereld te brengen is een feit. Gezellig was het in ieder geval en de personen waarvan ik dacht dat ze zouden komen waren aanwezig, de mensen waarvan ik dacht dat ze niet zouden komen, waren er ook niet.

Dat heeft echter geen vat op de gezelligheid, en daar was meer dan genoeg van aanwezig. Ik had gehoopt dat er iets meer interesse was voor het eerste optreden van Wiechert, maar dat was een beetje een tegenvaller.

Ik ben het niet gewoon dat er geen Nederlanders komen, maar ditmaal was dit niet het geval. Volgens Wiechert was het misschien te wijten aan de prijs aan de pomp, maar dat zullen we nooit te weten komen.

Er werden slechts 2 koi  verkocht aan nieuwe klanten, Mariette en Jef, en de waarheid werd geen geweld aan gedaan. Het zijn koi waarvan ik het vermoeden heb dat ze op een goede plaats terechtkomen, bij mensen die niet de hoogwaardige koi zoeken, maar die ze zeker het een goede thuis zullen geven, en tevreden waren met het aangebodene.

Beide koi zaten al geruime tijd in Arendonk, en als beide partijen tevreden zijn, dan kan je spreken van een goede deal. Gelukkig was Polleke bij de hand om te oefenen met zijn nieuwe camera, en ik moet zeggen dat ik onder de indruk ben van de kwaliteit van de camera.

De Matsue kohaku had wel bijzonder goed beni, zoals je kan zien op dit filmpje. Ik kan dit wel op prijs stellen, want de teri was duidelijk aanwezig. Zo zie ik het graag. De kohaku en de showa hadden "enkele issues" zoals ze dat zo mooi in het Engels kunnen zeggen, maar dat vind je ook terug in de prijs, en werd  niet door ons ontkent en duidelijk uitgelegd !

Tenslotte kwam Filip al één van zijn sanke ophalen. Dit zijn de tosai van vorig jaar die aangekocht werden op de veiling. Ze hebben de winter bijzonder goed doorstaan, en hier zitten toch nog mooie exemplaren tussen. Er zijn er niet veel meer over, het wordt tijd dat we ze opnieuw gaan fotograferen. Werk aan de winkel voor Polleke.

Was het een succes ? Neen het was geen succes, maar het was wel een geslaagde zaterdag. Ik vertrek deze nacht op vakantie, maar ik heb beloofd dat ik iedere dag een koi onder de aandacht zal brengen die ik op een bepaalde manier zal presenteren, waardoor ik misschien wat koikichi wakker kan maken.

Ter info: De oekrainesteun staat momenteel op 322.50 euro.

Bedankt aan de aanwezigen in ieder geval voor de geslaagde en gezellige dag.

 

Meer afbeeldingen

12 maart is geweest: afbeelding 1
12 maart is geweest: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

4 reacties

Roy

555


Matthijs

555

Polleke

555

Matthijs

@Polleke 555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml