Interessante veiling van Momotaro

Interessante veiling van Momotaro

De reden waarom de veiling van Momotaro deze keer interessant is, heeft te maken met het feit dat de tosai dit keer azukari mogen blijven vanaf een aankoopprijs van 200 000 yen. De kosten voor azukari komen op 50 000 yen, tot oktober 2022.

Nu zal dit latijn zijn voor jullie, maar als ik alle kosten erbij reken, en daarbij reken ik dus alle kosten kom je op ongeveer 3100 euro per tosai waarbij je een deel vooraf moet betalen voor de aankoop en een groot deel nadien voor het transport en de quarantaine kosten in oktober 2022.

De kosten inberekend zijn aankoopkosten voor zowal agent als voor interkoi, commissielonen, transport en quarantainekosten en BTW. Dit alles berekend tegen de koers van de yen die op dit ogenblik redelijk goed staat. De koers van vandaag is 129.50 yen per euro.

Uiteraard zal het een probleem worden om de betere tosai aan die prijs aan te kopen, want sommigen gaan stukken hoger, daar moet je wel rekening mee houden. De betere gaan dikwijls tegen het miljoen, of boven de 500 000 yen per stuk.

Als je dus een poging wil wagen, probeer dan niet de beste eruit te halen, maar zoals ik al 15 jaar zeg....kies de net niet perfecte.... alshoewel dit een ruim begrip. Het verstandigste is om even met mij te overleggen wat de aankoopmogelijkheden zouden kunnen zijn. Ik heb genoeg ervaring om te weten hoe hoog een tosai kan gaan, alhoewel ik geen glazen bol heb. Ik kan je gedeeltelijk informeren over de mogelijke prijs en zal dit dan zo goed mogelijk trachten te verdedigen tijdens de veiling.

Ik zal de veiling terdege opvolgen. De info is nog niet online en ik zal je informeren zo gauw alles op de website staat. De resultaten van de tosai naar nisai kan soms bijzonder indrukwekkend zijn. 

De veiling start op maandag 21 maart en eindigt 23 maart.

Ik ben momenteel in Tenerife zoals de meesten wel weten, en ik werd bijzonder warm verwelkomt. Gelukkig is het vandaag gedaan met de wind en kunnen we eindelijk profiteren. Mijn klanten hebben me gevraagd om af en toe een foto te tonen zodat ze mee kunnen genieten van de zon. Dus bij deze....

 

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Dick

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml