De geboorte van de Interkoi veiling website

De geboorte van de Interkoi veiling website

Ik kan niet achterblijven met de huidige tendens. Veilingen zijn een ramp, maar het behoort nu éénmaal bij de evolutie in de koihandel. Hoeft het verkeerd te zijn ? Moeilijke vraag. Het is nog altijd beter natuurlijk om zelf te komen kijken en je koi te kiezen, maar die tijden zijn helaas voorbij.

Ik heb de opdracht gegeven aan mijn zoon om een veilingsite op te starten. Ik ben wel pietluttig op dat gebied, want ik wil dat de veiling website precies zo functioneert zoals ik het wil, en geloof me ik ben daar pietje precies in. Het resultaat is zo goed als klaar, alleen moet ik het systeem nu nog gaan uittesten. 

De moeilijkheid met een veilingwebsite is het dataverkeer. Als er bijvoorbeeld meer dan 50 mensen beginnen te bieden, of als er een groot aantal bezoekers samen komen, kan de website crashen en daarom wil ik eerst een proef periode starten. Afhankelijk van de resultaten zal ik gepaste maatregelen moeten nemen, want een verhoging van de data kost enorm veel geld.

Daarom dat ik een de website gevuld heb met een voorlopig arsenaal van een 10-tal koi in dit geval enkel kohaku. Iedereen die interesse heeft mag zich inschrijven en de website uittesten, het zal geen gevolgen hebben. Bieden mag, rondkijken mag, er is in principe GEEN verkoop. Het is een proef website waar iedereen kan meedoen, zodat eventuele bugs of fouten kunnen uitgesloten worden.

Er zijn wel enkele puntjes waar je rekening mee moet houden. Ik probeer het hier op een rijtje te zetten: 

BELANGRIJK: Als je je gegevens invult zul je bovenaan “bijnaam” zien staan. Bijnaam is een "nickname" en dit is belangrijk omdat je tijdens het bieden kan zien wie er aan het bieden is, maar dan niet onder zijn naam maar onder zijn "bijnaam" of "nickname" ! Deze kan dus getoond worden tijdens het bieden, maar niemand weet wie het is. Het zal je duidelijk worden als je aan het bieden bent, dan kan je op een link "bieders" klikken en dan zie je wie er allemaal vervelend doet.

De veiling kan ter bezichtiging bezocht worden vooraleer deze actief zal zijn. Er zal duidelijk vermeld worden wanneer de veiling begint en eindigt. In dit geval is de veiling al opgestart en actief van 2 maart. De einddatum is bepaald op 10 maart 20.00 uur. Dan is het bieden gedaan en zou  je een mail moeten ontvangen met de koi die je gewonnen hebt. Vermits dit een testcase is, heeft dit ook geen belang.

Het is niet mijn bedoeling om veel koi te veilen, het zal selectief gebeuren met 15-20 koi per veiling.  Als je een winnend bod hebt op een koi zal dit links in het scherm verschijnen met een groene band. Is er iemand die overbied, dan wil dit zeggen dat je op dat moment niet meer de winnende hand hebt. Onder het detail zul je rechtsboven een hartje zien. Als je dit hartje activeert komt de koi links te voorschijn en kan je de koi blijven volgen. Vermits dit een vrijblijvend initiatief is kan je dus blijven bieden, maar je moet er ook geen lolletje van maken.

Je kan bovenaan rechts scrollen van de ene koi naar de volgende, altijd makkelijk. Het huisje bovenaan brengt je terug naar het overzicht. Wel is de registratie belangrijk, vul dus je correcte gegevens in als je wil meebieden met een verstandige bijnaam of nickname. Ik moet wel toestemming geven vooraleer je mee kan doen. Voor mensen die mee willen doen met een zakelijk nummer, zorg ervoor dat je BTW nummer de juiste is, want die moet ik ter controle verifiëren. De website is in 4 talen te bekijken: Nederlands - Frans - Engels - Duits. 

Zo gauw alles goed functioneert en er geen crash optreed, zal ik de veilingsite online zetten. Ik wil er nog bij vermelden dat alle foto's en filmpjes ter plaatse hier gemaakt worden en altijd uptodate zullen zijn. Je weet dus in principe 100% zeker dat wat je eventueel wil kopen ook de juiste weergave is op dit moment. In dit geval zijn het de filmpjes die voorheen gemaakt werden, maar dat is op dit ogenblik niet zo belangrijk.

Na iedere veiling zal je een overzicht blijven zien van de veilingen die al geweest zijn en kan je ten allen tijde de koi zien die je toen gekocht hebt, een soort database van je aankopen dus !

https://auction.interkoi.eu

 

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Eric

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml