De informatie blijft binnenstromen

De informatie blijft binnenstromen

Een vakantie dag  in België wil niet zeggen dat ik hier ook van kan genieten. Het is werken geblazen en het zijn drukke dagen voor mij. Vind ik dat erg ? Neen hoor, maar af en toe rust kan ook geen kwaad.

De ginrin kohaku die de silver prijs won in april op de junior koishow heeft zijn prijzen in ontvangst genomen, Op mijn trouwdag notabene... ik kreeg een foto binnen van de gewonnen prijs en ik zal deze volgende week mee naar huis kunnen nemen, want ik vertrek zaterdag weeral. Het wordt een spannende reis, dat staat vast...een trektocht door het onbekende....

Het zijn in ieder geval zalige momenten als je foto's en filmpjes aankrijgt van koi die uit de mudpond komen. 73 cm is ze nu, de kohaku van Takigawa, een verademing om naar te kijken. Ik zag ze op mijn verjaardag in 2017, maar onthou vooral deze momenten dat Takigawa San de kohaku voor ons bowlde

Ik spotte ze tussen al het geweld en werd er dadelijk op verliefd. Ze heeft me tot hiertoe nog  niet ontgoocheld. Takigawa San wordt ondertussen oud, en zijn opvolging staat klaar. Zijn 2 zonen houden zich nu vooral bezig met de koikwekerij. Het blijft echter een plezier om te zien hoe Takigawa San zijn opvolgers begeleid op een heel gedegen manier. Volg de kohaku tijdens haar reis in de koi evolutie.

Ondertussen vertrokken de eerste koi al richting Duitsland. De positie bij Momotaro leid ertoe dat ik redelijk wat koi van Momotaro aankoop voor andere dealers die vertrouwen hebben in "ons oog"

Tenminste dat is wat ze me vertelden. Je hebt een goed oog voor koi, en met dat compliment mag je alleen blij zijn. Het feit dat de koi zo snel vertrekken na aankomst hoeft geen probleem te zijn als ze door mensen opgevangen worden die er verstand van hebben.

Ik was mijn normale camera vergeten, en heb dus maar met de telefoon wat filmpjes gemaakt.

De tancho van Sakai en de kohaku van Momotaro, gingen als eerst in de zak, gevolgd door de ginrin kohaku en tenslotte een beloftevolle sanke, die mij het meeste aansprak. Ik kreeg nadien het bericht aan dat de koi goed waren aangekomen en ontspannen hun rondjes deden, dat stelt ons toch weeral gerust.

Ik heb besloten de Sakai Co kohaku toch zelf aan te kopen. Dit zijn de koi die groot en goed worden volgens ons, ik heb dan ook besloten om deze zeker nog een jaar in Japan te laten om verder te ontwikkelen. De kweker is de oom van Kentaro die een eigen bedrijf is begonnen.

Dit zijn koi die niet goedkoop zijn, het spijt me, ik bevind me nu éénmaal in een moeilijk segment van de koihandel en moet bepaalde risico's incalculeren. Maar zowel Ben als ik zijn overtuigd van de toekomst van deze kohaku.

Een andere sandan kohaku komt ook nu aan de oppervlakte. Een veredelde schoonheid....Wat is er mooier dan een zuivere sandan kohaku ? Het is en blijf één van de meest begeerde kohaku soorten die nooit vervelen. Je kan de meest spectaculaire patronen verzinnen, maar sandan blijft de scepter zwaaien. Bijzonder gegeerd in de Aziatische landen, maar ook hier nog altijd.

Een plezierig tussendoortje gisteren was het controleren van onze groeivijver. Een aantal koi werden gebowld om na te kijken of alles nog goed in orde was. Het is altijd een festijn, want het is een zalige locatie om je koi te zien opgroeien. Het winterverblijf binnenstappen geeft altijd een prettig gevoel.en de koi doen het voorbeeldig.

De kohaku van Momotaro, loepzuiver en bijzonder beloffevol volgens onze bescheiden mening.

De sanke van Momotaro, een speciaal patroon met sterk en diep sumi.

De showa van Nogami, een dijk van een showa met een stevig karakter.

Ik ben vanaf deze week verhuis van buiten naar ons verblijf binnen, ons winterverblijf. De meeste koi zwemmen nu ook binnen, dus we kunnen er de volgende weken weeral tegen.

Ik zou zeggen...welkom, het is klein maar fijn in ons winterverblijf....

 

Meer afbeeldingen

De informatie blijft binnenstromen: afbeelding 1
De informatie blijft binnenstromen: afbeelding 2
De informatie blijft binnenstromen: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

The Untouchable

555


Polleke

555


Wim DW

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml