Kimiko is haar naam

Kimiko is haar naam

Buiten de verantwoordelijkheid voor de opvang van de koi die allemaal binnengekomen zijn en nog gaan binnenkomen, werd mij ook gevraagd om namen te zoeken voor een koi.

Soms is die taak niet zo eenvoudig, maar toch is het me gelukt om een mooi klinkende naam te vinden die de showa recht aandoet…Kimiko…klinkt mooi vind ik.

Rechtvaardig en eerlijk is de betekenis van Kimiko, mooier kan het niet genoemd worden. De koi is voor een nieuwe klant, maar ik weet niet of zijn naam mag genoemd worden, dat moet hij of zij dan zelf maar eens doen door zich via de reacties voor te stellen.

Er kwam echter nog heuglijk nieuws uit Japan. Deze pracht van een kohaku die ik in mei 2018 ter vervanging van een overleden koi had uitgekozen, werd door Taniguchi San uitgekozen om mee te strijden in de Hiroshima koi show. "60 cm is ze en echt mooi" is de commentaar van Taniguchi San. Hier nog het filmpje bij aankoop in mei 2018., en dan maar zeggen dat ik van tosai kiezen niets afweet  :)

Ik heb zijn vraag dan ook positief beantwoord, want ik vind het al een hele eer dat een door mij geselecteerde tosai gekozen wordt om mee te dingen naar een eervolle prijs. Overmorgen is de show, dus afwachten is de boodschap…duimen maar.

Wie de koi graag vooraf koopt zonder de uitslag te kennen, mag deze aankopen voor een menselijke prijs, een prijs die niet te veel is voor een koi met deze uitstraling. Bij Narita zou dit x 2 of x 3 zijn, wees daar maar zeker van, en hij verkoopt haar dan ook nog veel sneller dan ik zal kunnen.

Maak er een degelijke kandidaat Europese koishow kikker van, bewijs wat je in huis hebt, de basis ervoor is gelegd.

Trouwens Taniguchi San verdient meer eer voor zijn werk, want het blijft voor ons een zwaar onderschatte kweker die veel meer lof en respect verdient...ik blijf hem dan ook steunen.

Tenslotte kreeg ik nog een kort filmpje aan van een kohaku die ik bij Takigawa San kocht tussen de soep en de patatjes omdat ze me onmiddellijk opviel door haar speciaal patroon.

Zware dame die ondertussen 73 cm is geworden en ze zwemt parmantig rond. Er is een goede foto en degelijk filmpje van gemaakt, maar dat  heb ik nog niet ontvangen, dat zal voor de volgende dagen zijn. Het worden spannende tijden, want de koi worden nu volop uit de mudpond gehaald.

Het feit dat ik speciaal naar Japan vertrek volgende week was in mijn ogen een verplichting ten opzichte van de mensen die daar hun koi nog hebben rondzwemmen. Ik zal zoveel mogelijk info, filmpjes en foto’s doorsturen, maar ik zou ook graag onmiddellijk de info krijgen wat ik er mee moet doen.

Ofwel naar huis na mijn bezoek, ofwel nog tot het voorjaar in Japan, ofwel nog een jaar in de mudpond. Met dien verstande dat ik altijd toelating moet vragen aan de betreffende kwekers, want niet alles kan of is mogelijk....

Ik zal dan ook zo snel mogelijk de eigenaars van de koi een mail sturen met het verzoek om zo snel mogelijk een antwoord te geven teneinde de juiste regelingen te treffen, en dan maar hopen dat er geen vergissingen worden gemaakt, want dat behoort ook nog tot de mogelijkheden.

Voor die koi die nog niet verkocht zijn en net boven water zijn gekomen, is het tijd om een nieuwe prijs erop te plakken afhankelijk van hun ontwikkeling. Volg het op en contacteer me zo snel mogelijk als ik daar ben. Er bevinden zich nog 72 koi in Japan die moeten overkomen, waarvan 39 verkocht.

Ik wil hier nog wel even het volgende expleciet aan toevoegen.
De prijs van een koi kan veranderen. Het is geen pakje boter dat je gaat kopen in de supermarkt. Iedereen heeft de mogelijkheid om  een koi aan te kopen op het moment dat de koi geprijsd wordt. Bij aankomst van een koi, of na een langer verblijf in Japan kan de koi opnieuw geprijsd worden. Ik word hier regelmatig op veroordeeld. Dit is niet terecht, want ik krijg enkel commentaar als een koi duurder is geworden na een nieuwe evaluatie....de koi die goedkoper geworden zijn krijgen deze commentaar NIET.

De prijs van een koi is niet gebaseerd op de aankoopprijs, alhoewel deze er in het begin wel iets mee te maken heeft. De prijs wordt bepaald door vraag een aanbod, en hoe beter de koi ontwikkelt, hoe hoger de prijs kan worden. Ik ben al bijzonder goedkoop met deze koi, ondanks het feit dat ik veroordeeld wordt dat ik duur ben...mijn antwoord is heel eenvoudig...ga ze maar zoeken....

Als laatste nog een exclusief aanbod van een prachtige kohaku, ditmaal van een onbekende bekende kweker die nieuw op de markt is maar wel overbekend, namelijk Sakai Co, de oom van Kentaro Sakai heb ik me laten vertellen. Deze kohaku heb ik nog niet aangekocht, maar ik bied je de mogelijkheid om deze aan te kopen inclusief een jaar extra mudpond. Ik heb slechts optie tot morgenavond.

De prijs inclusief het jaar mudpond kan je bij mij opvragen. Bekijk deze goed want de toekomst zit erin gebakken.

TER INFORMATIE

De evolutie van de koi (rechtse sidebar)  is aangepast en we zullen de kohaku van Taniguchi opvolgen tijdens zijn koishow perikelen...spannend !

 

Meer afbeeldingen

Kimiko is haar naam: afbeelding 1
Kimiko is haar naam: afbeelding 2
Kimiko is haar naam: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

7 reacties

Johan

Nogmaals gefeliciteerd met deze mooie showa met nu al een indrukwekkende uitstraling en een bouw om van te dromen. Als de intekening zoals Luc voorspelde er ook nog is door gaan komen dan zwemt er over een paar jaar een robuuste showa van 85 cm met een fraaie Maruten uitstraling in de vijver. Alleen de ontwikkeling van deze jonge sansai is al genieten 😍. Veel plezier met de aankoop en welkom bij de Momotaro fanclub 😃😃


Smetje

Heel tevreden met deze aankoop.  De drang naar momotaro bloed in de vijver werd te groot en \"Kimiko\" (bedankt voor deze naamkeuze Luc), moet een mooie aanvulling worden bij de rest van het bestand. De \'eerlijkheid\' moet mij gebieden dat alle aangekomen koi van hoge kwaliteit zijn. Pppfffhhh een grote verantwoordelijkheid om hier zorg te moeten voor dragen tot na de winter.  Thnx Luc dat ik van op de eerste rij kon meegenieten van al deze prachtkoi. 


Polleke

Jaja mijne maat heeft slim geweest om direct te komen zien terwijl ze uit de zakken kwamen , dan heb je de eerste keuze + dat je ze IRL ziet 👍

interkoi

Oeps, ik dacht dat ik jouwe maat was Polleke....

Wim DW

@interkoi liefde kan snel veranderen zenne

Polleke

@interkoi Jij mocht er ook bij zijn toen ze aankwamen toch 🙊 . Grtjs 


Smetje

Geleerd van ne zekere Pollotaro😏😏😉😉😉


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240