De keuze wordt moeilijk

De keuze wordt moeilijk

We kregen vandaag bezoek vanuit  het Saarland. Als je niet weet waar dat ligt, dan moet je aan een overkoepelend gebied denken dat gelegen is tegen Luxemburg en een deelstaat is van Duitsland, en als ik me niet vergis waar ook een gedeelte in Frankrijk is naar genoemd. In ieder geval, het  is in die hoek dat je moet zoeken.

Het is een hele trip, maar echte koikichi malen daar niet om. Ze waren onder de indruk van de kohaku die aangeboden werden en konden de verleiding niet weerstaan om langs te komen. Tobias en Frank waren duidelijk onder de indruk en zeker meer dan tevreden dat ze de lange reis aangevat hadden.

De keuze is moeilijk, en hoe meer goede kohaku, hoe moeilijker het is om te kiezen. Dikwijls denk ik dat het beter zou zijn om het gewone spul aan te kopen en er slechts 1 hele goede in te zetten, dan is het kiezen veel makkelijker, maar is dat wel wat ik zelf wil ! 

Het blijft in ieder geval vervelend voor de koi om iedere week met het sleepnet naar boven gehaald te worden, maar het geeft ons telkens de kick van de dag en een genot om er naar te kijken. Het moment dat ze boven komen brengt je in trance en we kunnen enkel uitingen van enthousiasme ten gehore brengen. Het blijft genieten, iedere keer weer !

Ze moeten nu eenmaal verkocht worden en dan moet je de koi kunnen tonen, het is zo al  moeilijk genoeg om de koi aan de man te brengen in het groene sopje ! Maar we doen ons best.

Na het bowlen van alle kohaku die nog te koop waren, werd er een laatste selectie gemaakt van koi die op hun verlanglijst stonden. Het waren er 3 en als ik nu  even het filmpje bekijk zie ik dat er een bijzonder grote fout in de maak was.

Bij de laatste 3 zie ik nu dat er een kohaku  tussenzit die al verkocht was. De verkoop was wel pas enkele dagen vooraf gebeurd, maar ik had het nog moeten weten. Godzijdank werd deze op het nippertje niet gekozen en bleef Tobias bij zijn eerdere keuze namelijk kohaku 2010006. Nu moet ik toch even een zucht van verlichting slaken, want het is raadzaam om in het vervolg beter op te passen welke koi ik presenteer ! Maar wat een weelde van kohaku !

Dat was de eerste fase van de dag, want ik had de bezoeken zo ingepland dat ze elkaar niet overlapten. Nu was het de beurt aan Rudi die zijn Izumiya showa kwam ophalen. Ze zwemmen hier al een tijdje op buitentemperatuur en of ze nu hier zwemmen of in hun eigen vijver, waar zit het verschil ?

Ik ga er zelfs van uit dat het beter is om de koi in je eigen vijver te zetten, daar is over het algemeen veel rustiger en heerst er niet de spanning van geschept te worden. Ik zie dan ook geen probleem dat koi, dat tenslotte koudbloedige dieren zijn nu al overgezet worden. Ik doe het al jaren bij klanten die niet te flauw zijn aangelegd, en bovendien verloopt het meestal ook zonder problemen.

De mango van Polleke zwemt al bijna een maand in zijn vijver en wat ik op het filmpje kan zien, heeft die er totaal geen problemen mee.Polleke wil zelf genieten van zijn koi en komt ze altijd zo snel mogelijk ophalen.  

Ik blijf de showa van Izumiya een verrijking van de showa keuze vinden. Er zitten prachtige exemplaren tussen met  mooie driekleur schakeringen, het enige wat ze mankeren is de jumbo uitstraling van de Momotaro koi. Maar het blijven prachtige showa !

Als laatste komen de yamabuki aan de beurt. Er moest nog één Yamabuki opgehaald worden, maar daar heb ik geen filmpje van gemaakt. Wel van de overige 3 want die moest ik voor een klant nog filmen. Hij wil nog een keuze maken uit de overblijvende 3 yamabuki.

We hebben ze alle 3 samen in de bowl gezet en daarna afzonderlijk gefilmd. De verschillen zijn nu herkenbaar, zodat ik ook geen foutjes meer kan maken als ik er eentje van moest verkopen. De keuze is nu aan de klant, alhoewel ik vermoedelijk wel weet welke hij gaat nemen.

De eerste van de drie is gewoon een slechte yamabuki, niet meer, niet minder en ik ben er nog altijd pissig om dat deze geleverd werd vanuit Japan. Dit was een vervangende koi want de andere had een beschadiging opgelopen en kon niet verzonden worden. De kwaliteit laat te wensen over en ik moet hier een beslissing in nemen die me geld gaat kosten.

Wie dus een grote koi van bijna 80 cm zoekt en gebruik wil maken van een versoepelde prijs wegens ontoereikende kwaliteit mag mij contacteren om alsnog deze jumbo yamabuki aan te kopen. Het enige voordeel is dat je het niet echt ziet als ze in de vijver zwemt, enkel als je ze in de bowl zet. Ik wil echter geen yamabuki proberen te verkopen als ze niet aan mijn eisen voldoet, maari k kan me voorstellen dat er mensen zijn die toch tevreden zijn met een jumbo in wording, want groeien doen ze ook hier in koud water als kool...niet normaal....

Yamabuki 2 en 3 zijn wel in orde, en nu is het een kwestie dat er een keuze moet gemaakt worden uit de overblijvers. Ik gok op eentje, ben gokt op een andere, we zullen zien wie er gelijk heeft. 

Als laatste euvel vandaag werd de shiro utsuri van Omosako door Ben meegenomen voor een klant waar hij regelmatig het onderhoud van de vijvers en de verzorging van zijn koi doet. Wat een beul van een shiro...zelden gezien in deze variëteit. Bovendien gegroeid tijdens zijn veblijf hier van 62 naar 66 cm, wat niet onverdienstelijk is.

Het was het einde van een bewogen dag, maar toen viel het stil. Nog even melden dat ik vandaag aanwezig ben van 10.00 tot 12.00 uur, maar als er om 11.00 uur niemand is geweest dan sluit ik de boel. Bel dus als je wil komen na 11.00 uur of kom sowieso voor 11.00 uur.  De foto van dit nieuwsitem is een foto van Polleke die zijn mango in volle glorie laat zien. Ik heb hem gepikt van jou Polleke, maar dat zul je me wel niet kwalijk nemen zeker...hij is zo mooi !

EEN NIEUW PROJECT DIENT ZICH AAN

Het heeft niets met koi te maken, maar met een nieuw project van mijn zonen die zich gespecialisseerd hebben in een nieuw opgestart onderdeel in hun zakelijk aanbod, maar waar ik liever niet mee te koop loop.

Ze hebben een systeem ontwikkeld dat door hen samengesteld en verband houdt met cryptomunten. Ik heb hun systeem goed bestudeerd en er zit zeker toekomst in. Wie interesse heeft om te weten waarover het gaat, contacteer me dan, en ik zal je een link met de nodige uitleg toesturen. 

 

Laat Een Reactie Achter

7 reacties

Frank

555


mitch

555


mitch

555


Roy

555


Rob koi

555

interkoi

555

rob

@interkoi 555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml