Welke zou ik kiezen

Welke zou ik kiezen

De strijd ging gisteren tussen een kohaku en een showa. Welke zou je kiezen  het blijft een moeilijke zaak als je 2 koi graag ziet. Ik zeg dan altijd dat je ze beter allebei kan kopen, maar dat lukt me nooit !

De kohaku van Takigawa zwemt reeds een lange tijd bij ons rond en of je ze nu mooi vind of niet, ik kan ze nog altijd pruimen. Het is trouwens de laatste overlevende van Takigawa momenteel, binnenkort komt er nog een klepper van formaat van deze kweker binnen, maar dat is voor binnen enkele weken.

Deze top tancho van Takigawa zal binnenkort onze gelederen versterken, en ik kijk er al naar uit. Probeer deze kwaliteit en deze grootte maar eens aan te kopen, je zal snel van een kale reis thuiskomen. Ik draag Takigawa san dan nog steeds hoog in het vaandel.

De kohaku is misschien geen hoogvlieger als je het op showtechnisch gebied bekijkt. Daar heb ik echter lak aan. Ik bekijk koi meestal in hun algemeenheid want van de honderden koi is er maar één die genommineerd wordt als de betere "zogezegd" volgens bepaalde normen, en 99 mindere !

Deze kohaku behoort dan tot de mindere "zogezegd", maar het is nog altijd een droompje voor velen om ze in de vijver te hebben rondzwemmen. Hoe het komt weet ik niet, maar ik krijg deze beauty niet verkocht. Blijkbaar zien anderen iets wat ik niet zie, maar de dag komt dat iemand deze kohaku wel naar waarde zal schatten.

Ze moest het opnemen tegen deze kindai showa van Dainichi. Enkele weken geleden heb ik ze nog aangeboden tegen een spotprijs omdat ze een verdikking had achteraan rechts bij de koi. Niet opvallend, maar wel aanwezig.

Al een hele tijd hou ik ze in de gaten en ik bemerk geen verdikking meer. Toeval ? Een stootplek, het zou kunnen ik weet het niet. Wie ze toen niet gekocht heeft, want er waren verschillende kandidaten hebben misschien hun kans gemist want toen ik ze gisteren in de bowl zette kon ik niets meer zien van de verdikking.

Even de koi gevoeld aan de buikzijde en de volledige onderkant was zacht en ik bemerkte absoluut geen probleem meer. Dat maakte het eigenlijk wel moeilijk want de normale prijs voor de koi en de prijs waarvoor ik ze aangeboden had, vormde nu een klein probleem. Bovendien zag de showa er sterk en gezond uit met een krachtige body, waar ik toch een beetje van verschoot. Het was een echte verbetering !

Gelukkig werd er een consensus bereikt tussen de partijen, en de kindai showa werd ingepakt en meegenomen. Beide partijen tevreden ! De kohaku verloor weer eens de strijd ! 

Een sanke van Momotaro moest nog wel gebowld worden voor een klant die er al van vorig jaar over nadacht om deze aan te kopen. Dus deze heb ik eventjes in de bowl gezet samen met de kohaku om er een filmpje van te maken en door te sturen.

Ze heeft de ganse winter in de niet verwarmde buitenvijver rondgezwommen en heeft de winter goed doorstaan. Ze heeft wel wat winterpokjes opgelopen, maar dat verdwijnt zo goed als zeker als het water opgewarmd wordt. Het zijn van die vervelende dingen maar het is totaal niet schadelijk.

Dit zijn schermutselingen die helaas af en toe gebeuren. Het is niet heel erg, de symptomen kunnen makkelijk verdwijnen en aan het virus zelf is niets te doen. De koi geneest meestal vanzelf, met name als het weer wat warmen wordt. Wel kun je de weerstand van de koi verhogen door ze in het voorjaar een extra vitamine- en mineralenkuur te geven. 

Als laatste wil ik nog even een filmpje laten zien van een sanke die gisteren werd gekozen en verkocht. Het filmpje is niet van gisteren, want ik heb ze niet meer gefilmd. Ik kan alleen maar zeggen dat de koper zijn ogen niet in zijn broekzak had zitten, want de  kwalteit van deze koi is meer dan zichtbaar. 

 

Laat Een Reactie Achter

4 reacties

Peter De Clercq

555


Peter De Clercq

555


William

555

interkoi

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml