De kleine van Benjamin

De kleine van Benjamin

In april 2021 kocht Benjamin een maruten kohaku van Momotaro uit een selectie van de betaalbare koi. Het is niet de kunst om telkens de grote monumenten te tonen, de koi uit het algemene assortiment verdienen ook een plaats in de updates.

De eerste vraag die gesteld wordt natuurlijk is altijd of het een vrouwelijke of een mannelijke koi is. Op deze leeftijd bijna onmogelijk te zeggen, want het ding was nog geen jaar oud. De bouw en alle andere vermoedens doen natuurlijk naar mannelijke eigenschappen lonken, en gewoonlijk is het zo.

De Japanners zijn er sterker in dan wij, ze weten precies wat ze verkopen volgens mij. Net zoals ze ook weten. Net zoals ze sterk zijn in het herkennen in eieren of het hanen of hennen zijn, kunnen ze volgens mij ook volgens bepaalde kenmerken mannelijke jonge koi onderscheiden van vrouwelijke koi.

Zelden zie je vrouwelijke koi in het aanbod van tosai in een box verschijnen, tenzij ze niet aan de voorwaarden voldoen die geschikt zijn om uit te groeien tot tategoi, kortom gezegd, koi die nog meer geld kunnen opbrengen. Tategoi is dan ook een mooi woord dat niet meer betekend dan tate = houden en goi = koi of de koi houden om meer geld te laten opbrengen.

Je kan het natuurlijk altijd romantiseren, want het klinkt toch zo mooi. En misbruik  is dan ook schering en inslag. Leg maar genoeg geld op tafel en je zult zien dat er van tategoi niet veel meer overblijft. Neem het ze maar eens kwalijk. Wij zouden hetzelfde doen veronderstel ik.

benjamin hemmeMaar het gaat nu over de maruten kohaku van Benjamin die hier aan de vijver met zijn dochter geniet van zijn koi. Klein fijn en lichtgebouwd was deze maruten kohaku 2102109 van Momotaro. Het patroon doet de koi al veel eer aan, en de huidkwaliteit liegt er niet om, een verleidelijk beestje.

In oktober 2021 zag hij of zij er zo uit en van de week kreeg ik de volgende melding van Benjamin: 

hallo Luc, kleine update over de maruten kohaku 2102109. Ze arriveerde op 21cm in mei 2021, hij passeerde nisai 35 cm vorig seizoen. Dit jaar echter was een heel goed seizoen, nu sansai en 54cm met een progressie van + 19cm en als man gesext. Mijn groeten Benjamin. 

Wat wel goed zichtbaar is, kan je zien aan het saschi dat geleidelijk onder de schubben verdwijnt en de koi een afgetekender uiterlijk geeft. Nog enkele jaren en dat zal vermoedelijk volledig verdwenen zijn. Secundair hi is op het eerste oog nergens te bespeuren, dat is al een geruststelling.  De maruten vlek ziet er perfect gecentreerd uit tot aan beide ogen, en het huidje lijkt me nog altijd tiptop in orde. 

Het is altijd plezierig om iedere update in beeld te brengen. Toch goed gedaan Benjamin !

 

Meer afbeeldingen

De kleine van Benjamin: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Benjamin

555


Eric

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml