Veiling van Momotaro in zicht

Veiling van Momotaro in zicht

Volgende week is de 2de veiling dit najaar van Momotaro een feit. Zoals altijd sta ik ter beschikking om eventuele biedingen voor je te verrichten tijdens deze veiling. Dit keer zijn er een groot aantal bijzonder fraaie nisai die worden aangeboden.

Dat de kohaku de bovenhand hebben is een feit, maar wat een prachtexemplaren zitten er tussen. Ik heb de selecties doorlopen en de beginprijzen staan vermeld. Dit wil helaas niet zeggen dat ze aan die prijs verkocht worden, neen zeker en vast niet.

De Aziaten zijn onze grote tegenstanders in het gebeuren, en het ziet er nog niet naar uit dat ze de handdoek in de ring werpen. Wie interesse heeft om de koi te bekijken en eventueel een bod te doen op één van deze koi, kan ze bekijken op deze link.

Op dit moment worden er met de online veilingen de deuren plat gegooid en het is moeilijk om nog te volgen. Eventjes is het plezierig maar dan begint het serieus wat energie te vreten. Het is van de ene veiling in de andere rollen en je moet er je verstand en je portemonnee goed bijhouden, want je bent zo blut.

Het is mijn bedoeling om dit keer zelf niet aan te kopen, maar dat kan ik niet garanderen, vermits ik zo impulsief ben als de pest. We zullen zien waar de boot strand, maar ik ga in ieder geval heel voorzichtig zijn. 

Ondertussen heb ik een filmpje binnengekregen van het nieuwe greenhouse van Momotaro. Het is altijd prachtig om te zien welke infrastructuur ze daar weer op poten zetten. Ik krijg wel bericht dat er op dit ogenblik redelijk weinig bovengehaald wordt uit de mudponds.

Ze zijn nog niet echt begonnen aan het leegmaken van de vijvers. Het zal eerstdaags zeker beginnen. Eerst komen de tosai aan de beurt, en nadien de grotere. Ik kan dus  nog altijd geen nieuwe nisai of sansai aanbieden of laten zien, vermits er  nog niets is. De sansai etcetera zijn dan nog voor een later tijdstip, vermoedelijk eind november. Zo gauw ik iets weet zal ik uiteraard informatie doorgeven.

Ik krijg wel veel informatie binnen van mensen die een update doorsturen van hun koi. Hier ben ik bijzonder blij mee, dus je kan je de volgende dagen dus ook verwachten aan enkele updates.

 

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

JR

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml