De kleinere showa van Roy

De kleinere showa van Roy

De serie die vorig jaar werd aangekocht was eigenlijk spectaculair en het is één van de makkelijkste codenummers om terug te vinden. Ze beginnen met 2006001 en ga zo maar verder dan vind je ze allemaal.

Ik heb van deze serie nog maar 1 koi over, en hoe je het ook draait of keert, het blijft een mooie sanke met code 2006026. Vraag me niet waarom, want dat blijven onuitlegbare antwoorden. Het moment dat we deze bedenkingen kunnen beantwoorden is het niet spannend meer.

Dikwijls vragen mensen aan mij, hoe komt het dat deze koi nog niet verkocht is ! Het antwoord moet ik je schuldig blijven, want er is geen antwoord op te geven. De sanke die van de week een nieuw thuis gekregen heeft is tussen de mazen van het net gekropen, en heeft gelukkig een eigen thuis gevonden, en zo zijn er nog verschillende die op zoek zijn naar hun heimat.

Vandaag wil ik toch enkele updates tonen die nog in de wachtrij stonden, en eentje daarvan is dus nummerke 2006003, toen de kleinste showa van de serie 2006....ondertussen kreeg ik een nieuw filmpje aan, zeg maar een jaartje later, en is het fenomeen toch uitgegroeid naar een showa van 59 cm. Een dankbare ontwikkeling van een voor mij mooie showa. Mooie prestatie Roy !

De mango die Roy ook had meengenomen zijn de makkelijke beestjes, die dingen groeien altijd ! Ze brengen altijd een bron van vreugde of zijn dikwijls het zonnetje in huis, en dit exemplaar is van kleine pagadder toch ook uitgegroeid naar 50 cm. 

Een tweede goede ontwikkeling is de kohaku van Serge. Het was een ding van amper 15 cm dacht ik, en Serge kocht deze vorig jaar aan toen Michael deze serie presenteerde tijdens enkele dagen, want ze zouden meegaan naar Duitsland.

De kohaku van Serge niet, want die zou volgens mij Serge zelf wel in zijn opgroei zetten, en blijkbaar met een goed resultaat. Hij of zij was enkele weken geleden nog 42 cm en datgene wat ik zie bevalt me wel.

Ik kan weinig aan deze kohaku afkeuren, integendeel. Mooi nidan of tweestaps patroon, egaal beni wat ik op het filmpje kan zien, geen shimi's of andere, een mooie odome en sterke ozutsu verpakt in een stevige body. Well done Serge !

De mango die hij toen ook had meegenomen doet wat er van verwacht wordt, namelijk groeien en een smile op iedereen zijn gezicht toveren ! Deze mango is 51 cm en ik leg nog maar eens uit waar de naam mango van komt ! Mango is de naam van de oyakoi en heeft niets met de soort te maken. Het zijn karashigoi en mango of super mango is de populaire naam van de moeder van deze beestjes.

De filmpjes worden altijd, ondanks mijn vraag, altijd verticaal opgestuurd, dus ik moet ze altijd even draaien om ze in fatsoenlijke proportie op YouTube te krijgen zonder dat het mij in ieder geval stoort. Daarom dat de filmpjes soms onorthodox overkomen.

Bedankt in ieder geval voor de  updates,  het blijft mooi om op te volgen.

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Niels

555


Matthijs

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml