Schoonheid door eenvoud

Schoonheid door eenvoud

Of je het nu draait of keert, na jarenlange rondzwervingen in de koiwereld is er één gezegde de klinkt zoals een klok en daar valt weinig tegenin te brengen, hoe onlogisch het misschien ook klinkt.

En die waarheid is: de koihobby begint bij een kohaku en eindigt bij een kohaku, "een waarheid zoals een koe" ! Nu snap ik zelf niet goed waar dat gezegde vandaan komt, men had er beter de " een waarheid zoals een koi" van gemaakt, het scheelt maar 1 lettertje.

Als  ik eventjes de collectie overloop die ik naar de serre heb gebracht, dan kom ik inderdaad tot de conclusie dat de kohaku ditmaal de overhand hebben behaald. Kohaku, afgelijnd met een paar sanke, een showa en een ginrin kohaku, het is een bijzonder hoogwaardige collectie.

Ik heb dit jaar gekozen om de echte jumbo nog eens een uitstapje tijdens de winter in de serre te laten maken. Ik verwacht er bijzonder veel van, misschien teveel, en dat is altijd nefast. Beter niet te veel verwachten, en de serre zijn werk laten doen. 10 Koi in een 20 kuubs vijver tijdens de winter op een constante temperatuur, dat zou toch brokken moeten geven.

Er zijn er nog enkele niet van verkocht,.en natuurlijk zou het plezierig zijn als deze ook zouden verkocht worden, maar je kan het niet forceren. Ik raad de mensen toch aan die hoogwaardige koi zoeken om toch eens een kijkje te nemen. Ik zet de filmpjes van de deelnemers even op een rijtje.

Koi voor de serre tot april 2022-01

Koi voor de serre tot april 2022-02

Koi voor de serre tot april 2022-03

Koi voor de serre tot april 2022-04

De filmpjes werden gemaakt vooraleer ik naar de serre ging, maar ik heb nog filmpjes gemaakt tijdens het uitladen. Dat geeft een mooi beeld van de koi tijdens het uitpakken. De mensen vragen zich soms af waarom ik de zakken opensnij in plaats van de zakken gewoon openmaak !

Het antwoord is vrij simpel. Door de koi met de hand in de vijver te zetten, bespaar ik ten eerste de stress die ze ondervinden bij het gebruiken van een koisok en doe ik het met de hand wat in mijn ogen zeker vriendelijker is, maar vooral het feit dat er geen water vermengd wordt is een groot voordeel ! Vergezocht ? Neen hoor, en zeker niet slechter !

Nu zijn er de laatste tijd nogal wat koi die naar huis gaan, en dat geeft volgend beeld: een bijna lege vijver ! Maar troost je, er zitten nog meer dan goede koi in vijver 4 en in vijver 1, die mag je zeker niet negeren.

Ondertussen zul je gemerkt hebben dat er nieuwe aankopen zijn. De verwachtingen dat corona de prjizen doen dalen, neemt dezelfde richting aan als de energieprijzen, en dat is hatelijk. Deze verwachtingen zijn een kaakslag in de koiwereld, de prijzen stijgen de pan uit, wat in samenhang met de energieprijzen voor onplezierige situaties zorgt de komende winter. Ik ben niet gelukkig met deze gang van zaken, maar ik zal me moeten schikken.

kohaku van MomotaroDe volgende dagen staan er nog altijd aanbiedingen van koi op het programma en om je een voorbeeld te geven laat ik even deze kohaku zien die de hoogste prijs behaalde tijdens de eerste veilingdag. Ik ga de prijs uit respect niet vermelden, want die tart alle verbeelding.

Ik heb de strijd tot het einde gevolgd voor deze kohaku, en geloof me, hij heeft lang geduurd. Schoonheid door eenvoud is daarom een bijzonder goed gekozen titel, want dit verdient deze kohaku, maar de vraag die ik me stel is of we hier in de toekomst nog van zullen horen !

Vandaag zet ik me weer schrap om bepaalde koi uit te kiezen die nog haalbaar zijn, maar ik vrees ervoor. 

Ik ben echter bijzonder tevreden met mijn aankopen en ga mijn best doen om nog wat koi te scoren. Geen eenvoudige opgave, maar we zien wel wat er uit de bus valt !

Ook Johan van Interkoi Nederland scoorde een mooie showa. 

 

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Kristof

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml