Stoer en vastberaden

Stoer en vastberaden

Hij wordt een dagje ouder, en ik was een beetje vroeg, maar het is altijd een plezier om mijn klanten te bedienen indien mogelijk, en toch zeker in dienst te zijn van Martin. Levensgevaarlijk in zijn woorden, beminnelijk in zijn daden !

Je moet hem kennen, en ik en hem al vanaf het begin van Interkoi, en daar moet je respect voor hebben. Altijd trouw geweest met af en toe een slippertje, maar nog altijd paraat. Hij scheert zich niet iedere dag zegt hij, en geloof me, dat kan je zien, maar hij straalt nog altijd karakter uit.

Zijn oog viel een tijdje geleden op een kujaku van Tamaura, en hij vroeg of deze mee kon doen aan de show. Dit was al een tijdje geleden en toen was de koi ongeveer 59 cm, wat precies de maat was voor een verstandige deelname aan de show.

Het probleem echter was dat ze bij de show 62 cm werd gemeten, waarbij ik onmiddellijk besefte dat ze geen kans zou maken tegen de grotere deelnemende kujaku. Was ik weeral mis poes ! Ze kaapte flagrant de eerste prijs weg. Martin gelijk, ik ongelijk, en dat vind hij geweldig ! Het filmpje laat trouwens een aangename kujaku zien, met een vermoeide, maar trotse Martin met zijn winnende beker. 

Naast de kujaku besloot Martin nog een showa van Momotaro bij te zetten in zijn vijver die er zoals altijd verleidelijk uitziet. Het weer speelde echter parten en het was quasi onmogelijk om een deftig filmpje te maken door de aanhoudende stevige windvlagen. 

De meesterlijke vijver van Martin is echter al dikwijls genoeg in het vizier geweest, dus een kleine indruk van de vijver zegt meer dan voldoende. Alle koi zagen er voortreffelijk uit, ondanks enkele perikelen in het voorjaar. Blijkbaar zijn er op meerdere plaatsen onbegrijpelijke problemen geweest in de vijvers.

Er is weinig over geschreven, maar ik heb er veel over gehoord met verhalen die echt niet plezierig zijn om aan te horen. Natuurlijk herken ik nog veel koi en het is voor mij altijd een plezier om ze terug te zien in volle gezondheid. Vooral de mannelijke sanke blijft bekoren, en de kindai showa is een kaskraker in mijn ogen.

Maar het was een rijkgevulde dag gisteren, want terwijl ik in de auto zat, werd ik gecontacteerd door Bas en Cindy die een optie hadden genomen op de charmante sanke, de keuze van Adam, mijn hintgever op de Momotaro koifarm.

Ze konden er niet van slapen hadden ze gezegd en het aanbod dat ik zaterdag gemaakt had was onweerstaanbaar. Tja, het zijn de laatste koi die nog rondzwemmen, ik moet af en toe slikken, maar dat hoort erbij. En dat nog ondanks een geweldig aanbod van hoogwaardige koi, waarvan ik nu al weet dat ze moeilijker en moeilijker aan te kopen zijn.

De sanke van Momotaro heeft nog altijd een plaatsje in mijn hart, en langs de ene kant zie ik ze graag naar haar eindbestemming gaan, langs de andere kant is er toch weer een eind gekomen aan een jarenlange verzorging van deze geweldige koi !

Maar dat zijn niet de laatste koi die gisteren opgehaald werden. Marc had geprofiteerd van het aanbod van Wim om 2 koi aan te kopen die verkocht mochten worden en waarvan de opbrengst aan de actie een helpende hand mocht gegeven worden.

Geloof me of niet: Marc was dolgelukkig en bovendien nog even melden dat het mijn dichtstbijwonende klant is, hij woont namelijk op minder dan een kilometer van bij Interkoi. Dat is ook eens wat anders...Gelukkige mensen zijn altijd om te benijden en ik ken Marc al mijn leven lang !

Het geld werd ondertussen op de rekening van de helpende hand gestort, maar dat brengt me bij het volgende hekele punt. Ik had zeker gedacht dat ik mensen kon motiveren om een bijdrage te leveren voor deze prachtige actie. Weer mis poes, ik kon maar weinig mensen voor de kar spannen.

IK BEN DAN OOK DIEP TELEURGESTELD !

Ik ga dan nog éénmaal proberen mensen te motiveren om een bijdrage te leveren voordat ik de actie afsluit. Blijkbaar was ik te optimistisch in mijn inspanningen. Wie nog wil storten is bijzonder welkom in zijn bijdrage. 

Ik heb een kleine berekening gemaakt. Ik heb 3000 euro ontvangen, wat al niet niets is natuurlijk, maar ik reken nog op volgende stortingen:

700 x 10 euro = 7000 euro (maar dat zal zo goed als onmogelijk zijn)
70 x 100 euro = een ongekende luxe, maar ik vrees ervoor
7 x 1000 euro = zou geweldig zijn, maar vermoedelijk niet haalbaar.

Blijft over

140 x 50 euro = volgens mij een haalbare kaart als ik mijn klantenkring bekijk
14 x 500 euro = tja, wat moet ik hierop zeggen.

Lees nog éénmaal het nieuwsitem "een helpende hand" en laat je hart spreken !

Ter informatie: de stand van de rekening is ondertussen 3026 euro.

Storten kan op BE73 0019 1495 0960 van Borgmans

 

Laat Een Reactie Achter

16 reacties

Ronny V

555

The Untouchable

555


The Untouchable

555


Frank

555

The Untouchable

555


beereke

555

The Untouchable

555


Jack

555

The Untouchable

555


willy

555

The Untouchable

555


Ben

555


Wim DW

555

The Untouchable

555


Matthijs

555

The Untouchable

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml