Een superlang nieuwsitem

Een superlang nieuwsitem

Wat zouden we toch niet doen als we Polleke niet hadden. Hij kan als geen ander genieten van zijn koi, vooral als hij ze na lange tijd nog eens kan bowlen, laat staan in zijn handen nemen. 

Er is dus veel te lezen, veel filmpjes te zien en veel fotokes te bekijken Hij heeft de teksten zelf geschreven en de codenummers vermeld bij de koi, dat maakt het voor mij stukken makkelijker. Dit is zijn verhaal, en tevens een overzicht van de koi die hij gebowld heeft.

Showa Hosokai
Deze showa heeft het altijd goed gedaan ondanks dat ze iets aan haar rug kreeg spijtig genoeg, maar ze is te goed om in te laten slapen vind ik en zolang ze geen ontstekingen krijgt is het wel goed zo. In ieder geval is deze toch weer 3cm gegroeid ten opzichte van vorig seizoen, dus fingers crossed. Nu is ze juist 76cm
De koi bij aankoop !

Kindai showa
Deze showa is ook alweer een jaar ouder (dat is geen probleem maar ik ook !). Code is 1211011 . Deze is nu 77cm dus nog weinig gegroeid . Maar ze word elk jaar iets meer zwart dus dat is ook leuk om te volgen. Gekocht als nisai 60 cm .
De koi bij aankoop !

Izumoryu
Eindelijk heeft ze de magische grens overschrijd van 80cm. Ze was al 78 cm in 2013 en nu heeft ze toch nog de laatste jaren 3cm bijgekregen dus 81cm nu ! Code is SA-V-229, gewoon om te laten zien dat we geduld moeten hebben en dat de kleuren best nog goed zijn. Het is niet het schoolvoorbeeld van wat je overal ziet verschijnen maar ik ben blij met deze koi die ik als tosai gekocht heb en ze heeft ook wat meer body gekregen wat je moeilijk ziet op video's of foto's spijtig genoeg
Het enigste filmpje dat ik heb is van 2013

Doitsu sanke Shinoda.
Sommige koi houd je niet voor de grootte maar voor de fijne verschijning en het frisse huidje (zo glad als een paling haha). Deze doitsu heeft niet veel meer gedaan dan veel eten maar ze mag blijven want ze is ook één van de lievelingen van mijn vrouw ( die ik moet bedanken voor het helpen met bowlen). Dus wie ben ik dan om ze weg te doen hehe. Ze was nu 69 cm en nee ik kan niet liegen en zeggen dat ze 70 cm is ...De code is 1510001
De doitsu sanke bij aankoop

Kohaku Momotaro
Deze Kohaku daar had ik meer van verwacht, maar als ze elk jaar iets groeit zijn we ook blij natuurlijk . Er is dit jaar 2 cm bijgekomen en is nu 70 cm. Code is KO-V18-1069 . De kwaliteit is wel enorm goed en het patroon ook technisch een lust om te zien dus dat heeft ze dan weer wel mee en is dan ook plezierig om in de vijver te hebben.
De kohaku bij aankoop.

Sanke Momotaro 
waar ik fier op ben ! Ik kan het niet laten, als we bowlen dan wil ik deze in de bak/bowl zien en whahaa ze was toch weeral gegroeid en goedemiddag met wat een body ... Dit jaar 3 cm gegroeid naar 78 dus ik ben content. Code is SA-V17-10240 . Als ik deze Bull-koi met een chagoi bouw in de vijver zie zwemmen dan vergeef ik graag de ¨foutjes¨ snappie ? Ook komt het sumi (gelukkig) stilletjes aan tevoorschijn en dat maakt de koi/hobby interessant.
De sanke bij aankoop

Mango (passion) Sakai FF
Ik weet het ...ik heb al een paar karashi zwemmen maar het is de Mango ¨passion¨omdat de kleur niet agressief is en ook niet flets, en als je dat nog eens ziet in de vorm van een beul die in al de verhoudingen klopt dan gaat mijn hart sneller kloppen. Ze zwemt hier nog maar een aantal maanden dus ik weet niet wat te verwachten maar ze is gegroeid en de body ook dus laat maar stilletjes doen. Ook het liefdevolle karakter is zalig om als huisdier te hebben. De code is 2011003 en ze is 83 cm nu .
De mango passion bij aankoop

Karashi (red eye)
Deze Karashi vind ik een geweldige koi omdat vooral de kleur licht en egaal is, ze zal nooit het volume zoals vele andere Kawari krijgen maar met deze verhoudingen ben ik content. Op 70 cm gekocht en nu is ze 89 dus dat begint ook te tellen en het valt wel op in de vijver . Toch nog 2 cm erbij en bij die lengte is elke cm een feest dus het is hier dubbel genieten hehe. Mijn passie voor de enkelkleurige is even groot dan de Go-sanke, en dat laat ik dan ook graag zien. De code is 1611010
De karashi bij aankoop.

Ogon Momotaro
Deze Ogon van Momotaro is geen zuivere Yamabuki (gekweekt met een Yamabuki en een doitsu karashi ) maar het is een imposante verschijning en met haar grote mond altijd op de eerste rij voor ....juist, voer. Het is een groeikanon die ik in 2019 gekocht heb met de lengte van 76 cm ! Nu werd ze 85 cm gemeten dus je wil dan niet zien hoe blij ik ben haha . Code is YA-V19-10320.
De ogon van Momotaro

Zo heeft Polleke nu ook weer zijn zeg gedaan, en wat hij te zeggen heeft is de moeite waard voor de volgelingen van grote koi, waarvan een groot deel éénkleuringen. Hij mag trots zijn op zijn bestand, waarbij al wat oudere koi zitten, maar dat doet niets af aan de emotionele beleving.

 

Meer afbeeldingen

Een superlang nieuwsitem: afbeelding 1
Een superlang nieuwsitem: afbeelding 2
Een superlang nieuwsitem: afbeelding 3
Een superlang nieuwsitem: afbeelding 4
Een superlang nieuwsitem: afbeelding 5
Een superlang nieuwsitem: afbeelding 6
Een superlang nieuwsitem: afbeelding 7
Een superlang nieuwsitem: afbeelding 8
Een superlang nieuwsitem: afbeelding 9
Een superlang nieuwsitem: afbeelding 10
Een superlang nieuwsitem: afbeelding 11
Een superlang nieuwsitem: afbeelding 12
Een superlang nieuwsitem: afbeelding 13
Een superlang nieuwsitem: afbeelding 14
Een superlang nieuwsitem: afbeelding 15
Een superlang nieuwsitem: afbeelding 16
Een superlang nieuwsitem: afbeelding 17
Een superlang nieuwsitem: afbeelding 18
Een superlang nieuwsitem: afbeelding 19
Een superlang nieuwsitem: afbeelding 20
Een superlang nieuwsitem: afbeelding 21
Een superlang nieuwsitem: afbeelding 22
Een superlang nieuwsitem: afbeelding 23
Een superlang nieuwsitem: afbeelding 24
Een superlang nieuwsitem: afbeelding 25

Laat Een Reactie Achter

18 reacties

Ronny V

555


Niels

555


Wiechert

555

Polleke

555


Ben

555

Polleke

555


Johan

555


fred

555


Polleke

555


Wim DW

555


Matthijs

555


David

555


Jack

555


Andrée en Ludo

555


Johan D

555


Rudy

555


Dick

555


Huub

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml