Het was druk in\'t kot

Het was druk in't kot

Druk wel, maar het regende helaas pijpestelen, en dat is zowat het ergste wat je kan tegenkomen als je de koi buiten hebt zitten. Onmogelijk om je koi goed te zien, maar het is niet anders.

De eerste opdracht was om de bestaande Red Mango nog even in een bowl te zetten en te bekijken. Zo gezegd, zo gedaan. Ze zijn allen zowat 30-35 cm momenteel, en dit zijn de enigste red mango die er nog overzijn. Dankbare beestjes zullen we maar zeggen, ze vallen nooit tegen, maar ik ga er nu geen meer aankopen.

Ondertussen kwamen de mensen aangereden om hun bestellingen te komen afhalen, en het was nog eens gezellig in de keet. Wim mocht een showa kiezen en dat werd deze Izumiya showa. Hij was samen met mijn vriend Johnny gekomen die ook zijn sanke kwam ophalen. Dit was één van de grootste van de serregangers, en het vergelijk met het sanketje bij aankoop is mooi om te zien.

Huub heeft een hele rit achter de boeg. Eventjes van Leeuwarden naar Arendonk, dat verdient respect. Hij doet graag mee aan de opgroei mogelijkheden. Dit keer ging het om zijn kohaku van Momotaro. Na zijn terugrit, ontving ik nog een paar filmpjes van Huub, waarbij hij zijn vijver en zijn koi even aan ons toont. Samen met het mangootje dat hij vorig jaar kocht, zijn dit de woorden van Huub:

Hallo Luc,

Hier een filmpje van de mango samen met een momotaro..De kleine gaat mooi langzaam richting de meter( met een dikke knipoog) vindt het moeilijk inschatten hoe groot de mango is ik schat rond de 40 cm. Heb nog steeds schik van het visje ! Ben ook benieuwd hoe de golden corn tosai het doen. Was weer een heerlijke dag veel koimeters maar was het zeker waard, Luc bedankt! Hier een paar filmpjes en je ziet maar of je er iets mee wil doen.

En natuurlijk wil ik de mensen dit filmpje niet onthouden Huub. Bij deze een filmpje van je kohaku van Momotaro van gisteren, en jou filmpjes heb ik aan elkaar gerijgd. Je kan het filmpje in zijn totaal hier bekijken....altijd leuk. Ik vind het altijd een eer om je in Arendonk te ontvangen ! 

Zo gaan er weer een heleboel koi naar huis. De laatste 2 echter zijn de koi van Marc. Mijn vriend Jan zeurt iedere keer als hij komt voor de doitus kohaku in dit filmpje. Ze is ook bijzonder mooi ! (Maar sorry Jan, maar hij verkoopt de doitsu kohaku niet) 

Samen met de ginrin oshiba van Suzusei vertrok deze ook na deelname aan de koishow waarbij de ginrin oshiba geen prijs won, maar de doitsu kohaku de 1ste prijs wegkaapte. De beker wou Marc niet mee naar huis nemen, maar gaf deze ter plaatse aan Marie, de dochter van Eric, maar ben ik vergeten een foto van te maken...sorry. Ze was er in ieder geval bijzonder blij mee.

Ondertussen kan je zien in het aanbod van de koi, dat alles zowat overhoop gehaald is ondertussen. Ik heb alle koi die naar huis gegaan zijn onder het archief gezet. Toets gewoon de codenummer in bij de zoekfunctie en je vind alle gegevens. 

Nog even een kleine hint. Veel mensen zoeken geregeld naar koi in het archief, maar kennen de code niet meer. Eigenlijk kan je dit het beste oplossen door de eerste 4 cijfers in de zoekfunctie te plaatsen en dan vind je alle koi van dat jaar en die maand. Bijvoorbeeld als je een koi zoekt van 2015 die vermoedelijk begin van het jaar gekocht is, dan vul je 1502 of 1503 of 1504 of 1505 in de zoekfunctie en dan zie je alle koi verschijnen die in die maand en dat jaar zijn aangekocht. Het vergemakkelijkt het zoeken...doe ik soms  ook. 

Daarna was het tijd om me naar huis te reppen, want de koers begon...

 

Meer afbeeldingen

Het was druk in\'t kot: afbeelding 1
Het was druk in\'t kot: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

Wim DW

555


Huub

555

interkoi

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml