Välkommen, kunder från Sverige

Välkommen, kunder från Sverige

Het was al vrij vroeg in de ochtend toen Kristoffer en Michael arriveerden vanuit Zweden. Ze hadden de dag voordien een hotel gehuurd vlak in de buurt en kwamen al vroeg opdraven.

De koi werden enkele weken geleden al gekocht, en ik kan begrijpen dat het altijd spannend is om de koi in levende lijve te zien. Je moet zelf ook altijd afwachten of het klikt met de mensen die je leert kennen, maar dat was blijkbaar geen probleem.

Heel vriendelijke mensen, en de voertaal Engels was geen probleem. Er werden ook serieuze koi meegenomen, namelijk de bijzonder begeerlijke tancho van Takigawa, een unicum in zijn soort. Voor mij een gevoelige koi, want ik denk dat het één van de laatste koi is uit de bestaande Takigawa reeks. De zonen hebben een andere weg ingeslagen met een volledig nieuwe opzet door het gebruik van nieuwe oyakoi, en natuurlijk de insteek van de jongere garde. 

Deze tancho kohaku werd aangekocht tijdens de veilingen in maart dit jaar van de zuidelijke kwekers. Ze is ondertussen 50 maanden of 4 jaar en 2 maanden wat haar nog in de overgangsfase naar volwassenheid brengt. Met haar 78 cm zou het geen probleem mogen zijn om ze een eind boven de 80 te brengen. Bij verre de mooiste tancho kohaku in Zweden wist Kristoffer me te vertellen, en ik geloof hem, want volgens mij mag ze hier ook het predikaat van top tancho krijgen !

De andere koi die meegaat is mooi, maar niet zo spectaculair als de tancho. Het is één van de ogon van Momotaro, waarvan ik er 7 aankocht en die werden verkocht tegen een niet te hoge prijs. Ik heb er een zwak voor, en imposant zijn en blijven ze sowieso.

De keuze was nog mogelijk uit de laatste 2, dus werden ze nog eventjes bekeken en gekeurd. Tenslotte werd de ogon gekozen die al maanden geleden uitgekozen werd, voor mij maakte het niets uit, de laatste zal ook zijn weg in de koiwereld vandaag of morgen wel vinden.

Er moest nog een hele weg afgelegd worden en dan is het niet het moment om te lang te blijven hangen. Na enkele uurtjes en het bekijken van nog enkele koi werd de terugreis aangevangen. Ik had het gevoel dat ze heel tevreden waren, en uiteraard was ik benieuwd naar het einde van de reis.

Om 22.28 kreeg ik het volgende filmpje aan van Kristoffer met de woorden: Thanks again I am very satisfied ! En dat is toch waar we het ook voor doen, namelijk mensen tevreden stellen, een moeilijke taak ! Ik zie dat ze goed terechtgekomen zijn, en ben blij dat dit project ook weer mooi afgesloten is !

Hoofdstuk 1 afgesloten, en ik verwachtte me weer aan een rustige zaterdag waarbij koiliefhebbers de online aanbiedingen afschuimen, iets wat voor mij nog altijd een raadsel is, maar ach, ik moet me aanpassen aan de wetten van de moderne tijd. Maar ik was helemaal fout, want de ganse zaterdag kwamen er nog mensen op bezoek. Zou de corona fever dan toch eindelijk ten einde zijn, en zou het gevoel van koi kiezen weer de bovenhand krijgen ? Laat het ons hopen.

Alexander kwam met Lettie en kroost uit het verre Hengelo om zijn fantastische sanke op te halen. Hij gelooft me niet als ik zeg dat het één van de meest succesvolle sanke is die hier ooit rondgezwommen heeft en dat iedereen altijd deze sanke aanwees als één van de mooiste koi ! Toch is het waar, ik ben zeker dat meer mensen dat kunnen beamen. Hij won geen prijs op de Belgische Koishow, maar dat doet in mijn ogen absoluut geen afbreuk aan de uitzonderlijke schoonheid van deze sanke.

KaimZijn zoon Kaim is bijna een duplicaat van zijn broertje Abe die er ditmaal niet bij was, maar qua karakter en hulpvaardigheid kwam hij bijzonder aardig in de buurt. De foto hier is van zijn broertje Abe en in het filmpje zie je naast de fantastische benen van Peterken, ook zijn dubbelgangertje rondspringen. Geweldig kinderen zoals deze, maar dat ze je aandacht opeisen is een feit dat zeker is.

Toen iedereen weg was, besloot ik een aantal filmpjes te maken van koi die ik in de verkoopmachine van "het verhaal" via Facebook wou plaatsen. Zielig toch, koi kopen op deze manier niet ? Ik word er soms mismoedig van !

Maar na 2 korte filmpjes kwamen er weeral klanten aangereden en het werd de ganse namiddag een opdraven van klanten. Zou de oude vertrouwde manier van koikopen dan weer terugkomen ? Laat het ons hopen,

Wel had ik ondertussen een filmpje gemaakt van een kohaku die er al een tijdje zit, het niet zo geweldig gedaan heeft, maar na lang aarzelen toch besloten heeft om zich volwaardig te gedragen en best een leuke kohaku wenste te worden. Geen topper, wel een leuke vijvervis die nog altijd mag gezien worden. Ze wordt beter en beter en iedere week verschiet ik van haar bloedmooi beni, en goede body. Ze is nog niet zo oud, maar ik heb ze qua prijs in ere herstelt. Mensen die niet het uiterste uit de kan wensen zouden hier nog veel plezier aan kunnen beleven. Mijn vraagprijs op dit moment is 1250 euro.

Mag ik die groene mango eens zien ? Ja natuurlijk mag dat, maar ik zal al de grijzige mango, chagoi-achtig of soragoi-achtig even samen in de bowl zetten, want er zijn toch mensen die hier ook van houden. De grootste was ondertussen 38 cm, de kleinste zijn toch ook nog 33 cm en meer. 

Toen was het de beurt aan Bas en Cindy. Op aanraden van andere klanten van Interkoi kwamen ze even een kijkje nemen. De eerste koi die eraan moest geloven om gebowld te worden was de ginrin kohaku van Momotaro. Hier zorg ik ook al lang voor, ze hoort tot de oudgedienden, en mag ik trots zijn dat ze qua kwaliteit niet veel moeten inboeten, integendeel !

Ze kwamen eigenlijk om naar een mango te kijken, maar toen ze deze karashi of kigoi van de Konichi bloedlijn zagen, werd er al veel duidelijk. En toen werd er een versnelling hoger geschakeld, want plots kwam weer een oudgediende in het vizier. De sanke van Momotaro blijft een sanke om respect voor te hebben.

Het is lang geleden dat ik haar gezien heb, maar ze maakt nog altijd indruk. De reden dat ze nog geen eigenaar heeft gevonden ligt volgens mij aan het beni dat geweldig goed is, maar softer of zachter dan het doordringende beni dat mensen zo uforisch maakt. Mij maakt het niet uit, want de kwaliteit van het beni is superdeluxe, dat werd door leo beaamt. Maar let vooral op het sterke of charmante sumi...

De prijs dwingt hen toch even op nadenken, dus werd de vraag gesteld om ze even in optie te zetten tot volgende week zaterdag en zo gezegd zo gedaan. Zitten er binnen ook nog wat koi ? Niet veel meer en die er nog zitten zijn bijna allemaal verkocht.

Daar gekomen zagen ze de mango van eerder vorig jaar. Daar kwamen we eigenlijk voor, mogen we die eens zien ? Natuulijk mogen jullie die zien, maar die zijn van Pieter van de Koibar. Ja, maar dat is wat we graag zouden hebben, dus even met Pieter telefonisch contact gezocht, de prijs gevraagd en de deal gesloten. Eén van deze karashigoi gaat mee naar Veghel ! Zo zie je maar dat samenwerken geen probleem hoeft te zijn !

In de bowl zie je ook de bloedmooie sanke van Leo rondzwemmen. Daar heb ik natuurlijk ook nog een filmpje van gemaakt. Zij was onderdeel van de serregangers. Helaas krijg ik als eerste te horen dat ze niet zo gegroeid zijn. Akkoord, maar dit waren ook niet de echte jumbo tosai, dat was toch bekend. Dit waren gewone tosai die niet groter waren dan 15-20 cm, dus het verwachtingsproces ligt veel te hoog, maar geniet eens van deze kwaliteit....is grootte nu altijd zo superieur belangrijk ? Ik vrees van wel. Een spijtige, maar begrijpbare evolutie. Wil je Groot en Goed, dan zul je de tol moeten betalen....en dan nog ! Geef ze de tijd om te ontwikkelen !

Als laatste wil ik je nog een filmpje laten zien van een showa van Momotaro dat volgens mij alles in zich heeft om bloedmooi te worden. Ze is niet overdreven groot, wel vrouwelijk, maar wat een klasse voor de toekomst. Volgende week ga ik de serre opnieuw bevolken met bijzonder hoogwaardige koi, en ik zal deze meenemen om een extra boost te geven. Ze zal misschien niet als grootste worden geclassificeerd, maar de prijs van bijzonder mooie showa met toekomst zit er zeker nog in.

Ik heb ze nog even in een bowl gezet naast een showa die Bas even wou vergelijken. De keuze was snel gemaakt. Er zwemmen nog bloedmooie showa hier rond, de moeite om te komen kijken ! 

Zo ik denk dat ik nu alles gehad heb van de gevulde zaterdag. Het was bijzonder gezellig, rustig en toch aangenaam druk. Vandaag staan er weer andere klanten te wachten die hun koi komen ophalen. Dat zal de volgende weken nog even een aandachtspunt worden.

Nog even melden dat ik vandaag aanwezig ben van 10.00 tot 12.00 uur en mag ik verzoeken aan iedereen die nog een koi of een bestelling moeten komen ophalen, even langs te komen, het wordt redelijk spannend, want de nieuwe koi gaan stilaan binnenkomen en ik heb plaats nodig !

Meer afbeeldingen

Välkommen, kunder från Sverige: afbeelding 1
Välkommen, kunder från Sverige: afbeelding 2
Välkommen, kunder från Sverige: afbeelding 3
Välkommen, kunder från Sverige: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

4 reacties

Wim DW

555


Johan

555


Wim v Kesteren

555

interkoi

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml