De eerste serregangers gaan naar huis

De eerste serregangers gaan naar huis

Het is in principe het uitgesproken moment om koi over te zetten. Ze hebben een gevuld jaar achter de rug, zijn supergezond en sterk en klaar om de winter te overbruggen. Ja, ik weet het, de meesten willen de koi overzetten in het voorjaar, ze weten niet beter, vergeef het hun.

De logica zegt dat de koi in het voorjaar dikwijls de winter juist overbrugd hebben, weinig gegeten als de winter streng is geweest, dus in principe zwakker zijn dan in het najaar, zoals gezegd, de logica zelf. Blijkbaar zit er de schrik in om koi in het betere najaar over te zetten.

Het probleem ! Als ik het zeg, en er gebeurd toch iets, dan heb ik het gedaan, altijd hetzelfde probleem, dus doe maar precies of ik niets gezegd heb, ik ken er toch  niets van. 

Vandaag kwamen Ludo en Renée hun serregangertje ophalen, en dat stemt tot de nodige vreugde. Goed, gezond, breedgeschouderd, sterk beni en opkomend sumi, wat verlang je nog meer. Over het patroon is geen mening nodig, want dat is voor iedereen anders en meningen blijven verdeeld.

Een vergelijk met de koi bij aankoop is een mooi vergelijkingspunt, alhoewel het moeilijk te doorzien is, met filmpjes die overbelicht zijn. Je ziet in ieder geval dat het sumi zich sterk heeft ontwikkeld, niet te snel, dus er zal de komende jaren nog veel veranderen.

Tegelijkertijd liet Ludo horen dat hij nog wel eens de kohaku van Momotaro wou zien, terwijl Andrée een shiro van Omosako in levende lijve wou aanschouwen. Wat doe je dan ? Even bowlen natuurlijk want op zakelijk gebied staat het hier op laag water.

Een degelijke kohaku in ieder geval, en één van de overblijvers van de aankoop van een set begin dit jaar. De 30% regel weet je nog. 10 Koi kopen, 30 % onmiddellijk verkopen, 40% nadien verkopen en 30% waar je het altijd moeilijker mee hebt.

Dit is één van de overblijvende 30%, maar zeg nu zelf, die is toch zeker de moeite waard of niet ! Ach hij zal zijn koper wel vinden, daar maak ik me niet druk om, de kwaliteit is meer dan genoeg aanwezig.

Vermits Andrée een shiro wou zien van Omosako, vond ik het niet beter dan deze erbij te zetten, want plots kwam de combinatie rood - wit - zwart mij op en dat moest een mooi filmpje geven, dat kon niet anders ! Wat een kleurenrijkdom, wat een mooie combinatie, je zou ze eigenlijk dadelijk beide willen kopen of niet ?

Is dit de beste en de mooiste vroeg Andrée ? Dat zijn van die moeilijke vragen ! De mooiste op dit moment...ja, de beste op dit moment....misschien, het ligt eraan hoe je koi belevenis is ingesteld. Deze shiro is op dit ogenblik inderdaad bijzonder mooi, maar of het de beste is, zou ik niet willen zeggen.

Er zitten een paar shiro tussen die in de toekomst toch wel eens iets in de pap te brokken hebben. Daarom bowlde ik 2 andere shiro om een vergelijk te maken. Onvoorspelbaar is mijn oordeel. Ik kan wel beweren wat ik wil, maar ik laat de mening aan de mensen zelf over. Ik hou er niet van om een mening op te dringen, ik probeer alleen maar een vergelijk te laten zien. Wat je wel kan vragen is welke ik zelf zou kiezen, maar dat ga ik lekker voor mezelf houden !

Nadat ik vroeg welke Andrée nu het mooiste vond, bleef ze bij haar eerste gedachte, en dat hoort zo eigenlijk, je eerste gedachte is altijd de beste en zo bleef de shiro die samen met de kohaku zwemt voor haar de mooiste. Ze heeft er meteen een optie gezet, zodat men er even over kon nadenken. Begin november zet Johnny de nieuwe overkapping erop en dan kunnen ze in overwinteringsmodus gaan.

Zo zie je maar dat de gedachtengang van klanten een eigen leven hebben, en of je een koi nu beter of mooier vind of niet, je moet je eigen gedacht volgen, en ieder mag zijn mening hebben. Zo is Peterken één van mijn lievelingsklanten ! Hij vind iedere koi mooi...een verademing is het om met Peterken koi te kiezen !

Als toemaatje, kreeg ik nog een filmpje toegestuurt van hun vijver, altijd plezierig,  waar dus ook koi inzwemmen die al 20 jaar oud zijn. De begeleidende tekst ging als volgt:

Hé  Luc,

ik heb net een filmpje gestuurd via mail  met wetransfert. De volgende koi zijn er in te vinden:  SA-V19-4282   -   SANKE 2006020   -   GK-V19-4548   -   KOHAKU 2006016  -    SHOWA 1703016 en SHOWA 2006006.

De kleine  van vandaag voelt zich al goed thuis,  de foto volgt  nog wel. 

groetjes,
Andrée  en Ludo.

En als je nu het codenummer intikt in de zoekfunctie, dan zie je dadelijk over welke koi het gaat, simpel, snel eb eenvoudig, enkel bij Interkoi mogelijk !

Ik had normaal een nieuwitem van Polleke klaarstaan, maar door de overdaad aan informatie heb ik dat verschoven naar dinsdag. Je hebt dus nog iets te goed !

Meer afbeeldingen

De eerste serregangers gaan naar huis: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

7 reacties

fred

555


Peter De Clercq

555


Johan

555


Wim DW

555


Polleke

555

Wim DW

555

Andrée en Ludo

@Wim DW 555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml