De kogel is door de  kerk

De kogel is door de kerk

Er is eindelijk duidelijkheid in verband met de veilingen dit jaar. Gisteren kreeg ik dit schrijven aan van Sakai FF en ook na overleg met Daisuke van de Momotaro koifarm kwam de bevestiging binnen dat het heel moeilijk zou geweest zijn om veilingen te organiseren. (zie en lees de brief op 2de foto)

Voor zover bekend moeten er visum aangevraagd worden bij de Japanse ambassade en is het moeilijk om een visum te verkrijgen. Bovendien rijst de vraag wat met eventuele quarantaine mogelijkheden en/of rondreizen in Japan.

Ik heb niet echt een probleem met online koi aankopen via online auctions, blind auctions of andere toestanden, maar het beantwoord niet helemaal aan onze eisen. Uit ervaring weten wij hoe moeilijk het is om via gemanipuleerde foto's, korte filmpjes de mogelijke kandidaten te kiezen.

We hebben één geluk. Door de jaren hebben we altijd vooraf een goede studie gemaakt van het aanbod. Iedere veiling werden de koi nauwgezet bekeken, vooral door Ben die dikwijls de juiste keuze had gedaan door voora de filmpjes nauwgezet te bekijken. Dit is een belangrijk gegeven, onderschat dit niet !

Helaas waren er ook altijd een deel tegenvallers of meevallers. Er zijn zoveel faktoren die meespelen met het kiezen van koi dat het een noodzaak is om de koi in het echt te zien. Het blijft koffiedik kijken, en het is één van de redenen waarom ik iedere keer naar Japan reis om de koi in levende lijve te zien en beslissingen te nemen.

Mensen denken dat dit plezierreisjes zijn, maar ieder jaar 4 of 5 keer naar Japan reizen voor een week en zware dagen te doorstaan op de veilingen moet je echt niet onderschatten. Daarenboven moet er ook nog iedere dag een verslag gemaakt worden van de gebeurtenissen en de aankopen. Geloof me, het zijn zware reizen die je niet moet onderschatten.

Dikwijls ben ik tot 2 uur s'nachts nog bezig om vragen van mensen te beantwoorden omdat het tijdsverschil ook een rol speelt. Dikwijls moet ik dan al om 5-6 uur op om de volgende trip te maken. Maar ik heb er nooit over gezeurd, en altijd met liefde gedaan.

Nu liggen de kaarten anders, en ik ben bang dat het online kopen toch de nodige impact zal hebben. Misschien is het beter om mijn doelstellingen min of meer aan te passen. Waarom geen sabatjaar nemen en me misschien meer focussen op het bestand dat ik nu nog in mijn bezit heb, en de koi die nog moeten komen.

Misschien doe ik het nu verkeerd door de speciale aanbiedingen te doen, want het zijn geen waardeloze koi die ik in de aanbieding zet. De bedoeling was om geld te vergaren om nieuwe aankopen te doen, maar misschien is het nu verstandiger om meer energie te steken in de ontwikkeling van het bestand en me te focussen om ze in positieve zin te laten ontwikkelen.

Ik ga er in ieder geval de volgende dagen goed over  nadenken. Als ik zekerheid heb over de aankopen die ik online kan doen, dan zal ik zeker niet twijfelen, maar het zal zijn zoals bij iedere Japanreis, het is beslissen op het ogenblik dat er moet beslist worden.

 

Meer afbeeldingen

De kogel is door de  kerk: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

Robby

555


Jack

555


Johan

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml