De koi uit de mudpond

De koi uit de mudpond

Mijn eerste werk is de koi die uit de mudpond of uit de grote 1500 kuubs vijver zijn gekomen op film zetten voor de klanten. Zoals je kan zien op de foto is deze nu leeggemaakt en gezuiverd.

Geslapen heb ik nog niet, dat heb ik overgeslagen, maar de koi filmen is me wel gelukt. Ik ga er geen lange verhalen aan toevoegen, bekijk de filmpjes maar, en schrijf het verhaal nu zelf maar via de reacties.

Wel is mijn dag wat negatief geëindigd want de kelk moet helemaal leeggedronken worden bij Momotaro. De prijzen rijzen de pan uit momenteel, en ik heb 2 vijvers met aangeboden vissen bekeken, maar die wil ik voor die prijs niet hebben. Ik kan er hoop en al 10-15 koi uit vinden die me bevallen, maar de bijhorende prijzen suizen om je oren.

Ik ga het dan maar tactisch aanpakken, want de koi die niet verkocht zijn worden via de opensales aangeboden, en daar zijn meerdere oplossingen voorhanden. Wait and see is de boodschap, en anders zal het een Momotaroloze weekje worden. Tja...GC worden heeft zo zijn gevolgen....

De mensen die nu nog een goede Momotaro te pakken hebben, mogen zich gelukkig prijzen, tenminste als ze waarde hechten aan de afstammingen. Ik zet even de koi die ik vandaag gebowld heb op een rijtje.

Eerst en vooral de koi van Franky Showa SH-V14-0938 . In dit gesprek wordt de mening gevraagd over de mogelijke grootte van de koi, iets wat ze niet zo graag doen, want het blijft een vaag gebied. Wat Daisuke in principe zegt is dat de koi in normale omstandigheden altijd 80 en mogelijk 85 kan halen, maar bij een goede vijveraar gaat kan deze naar de 90 gaan.

Wel was hij zeer enthousiast over de plaatsing van het sumi en de huidkwaliteit. Bijzonder interessante koi volgens Daisuke. Vermits hier nog geen zekerheid van was of het een vrouw of een man was, werd na het sexen vrouwelijk gezegd, maar nog niet gegarandeerd.

Nummer 2 was deze Black Dragon showa code SH-V14-09125 Deze is nog niet verkocht, en ik weet nog niet of ik deze een jaar langer in de mudpond laat of niet.

Showa SH-V14-0924 is een geweldenaar. Je ziet de kracht en de jumbokwaliteiten er zo uitspringen. John mag tevreden zijn, en ik trouwens ook. Deze 3 zaten samen en zagen er allemaal top uit.

Dan even een andere vijver om de 3 koi die uit de veiling van verleden jaar komen, dus nu sansai zijn. Eerst en vooral de maruten sanke van Guido, SA-V13-1044. Met haar 69 cm de grootste groeier, en hier zit nog zeker groeipotentie in. Ook de body was goed gevuld en stevig.

De kohaku van Johan KO-V13-1134 doet van hem wat er van verwacht werd, imposant en breed in de schouder, Jerommeke op zijn best, en dat is wat Johan graag ziet. Van 54 naar 64 is niet slecht...

Mijn persoonlijke lieveling is deze sanke SA-V13-1162 en met haar 67 cm beste een flink uit de kluiten gewassen dame. Ik had ze graag iets groter gezien en er dat eigenlijk ook van verwacht, maar het is niet anders. De huidkwaliteit spet er anders wel vanaf, machtige koi die ook nog niet verkocht werd.

Tenslotte de 3 tosai van begin dit jaar. Ze zitten nu in een flinke vijver en Adam moet goed zoeken om ze te vinden.

In het eerste filmpje zie je de showa van Filip SH-V14-0470 die sinds de vorige meting 6 weken geleden 2 cm gegroeid was. Alle 3 de nisai waren trouwens 2 cm gegroeid, en hikten naar de 55 cm. Je ziet ook de huidige verblijfplaats van deze vissen, en Adam heeft er alle werk aan om de koi te spotten en te netten.

De showa van Marc SH V14 0480 zag er picobello uit, weinig of niets op aan te merken.

En last but nog least De showa van Jeroen SH V14 0491 . Deze was degelijk verbeterd tegen voorgaande keer. Qua lengte en body zeker toegenomen. Ze mogen een foutje hebben van Jeroen, als ze maar groot worden....

Zo dat was het even voor vandaag. Ik heb nog wat filmpjes gemaakt van de tosai die moeten dienen om volgend jaar de veilingen af te schuimen. Op het filmpje kan je het misschien niet goed zien, maar toch zijn deze 5-6 maanden oude visjes al bijna 30 of over de 30 cm. Dit zijn nu in principe de echte tategoi.

Morgen ga ik niet terug naar Momotaro, want ik ben niet akkoord met zijn prijzenpolitiek. Ik ga nu tactisch te werk en proberen dezelfde vissen te scoren op de opensales, maar dan voor minder geld. Morgen ben ik afgesproken bij Takigawa.

Tenslotte nog een filmpje Okayama bij night. De kerstsfeer is overal al zichtbaar.

Meer afbeeldingen

De koi uit de mudpond: afbeelding 1
De koi uit de mudpond: afbeelding 2
De koi uit de mudpond: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

SA-V19-1230

Nidan Sanke SA-V19-1230
Koi Evolutie

SH-V11-1137

Koi in Japan VERKOCHT SH-V11-1137