De kujaku van Momotaro

De kujaku van Momotaro

Ieder jaar of om de 2 jaar oogst Momotaro succes met de kweek van een koisoort die normaal niet in hun bestand zit. Dat was zo met kumonryu al lang geleden, ginrin benigoi, ogon, karashigoi en u voegen ze daar vanaf dit jaar kujaku aan toe.

De begeleidende foto is van het ouderpaar, een vrouwelijke oyakoi van Konishi en een set mannelijke koi van de kweker Marusei. Vermoedelijk zullen er in de toekomst ook hier prachtige  koi uit gekweekt worden, maar voorlopig presenteren ze enkel de tosai, waarvan wij er een aantal hebben kunnen kopen.

Vandaag zal ik mijn deel van de kujaku online zetten, morgen gevolgd door de overige die naar Duitsland zullen verhuizen. Het was de wens van Michael uit Duitsland om 2 boxen aan te kopen, want ik wou er niet teveel in mijn bestand hebben. De kujaku die in Arendonk zullen blijven zullen na dit nieuwsitem dus online komen onder de knop kujaku Arendonk, terwijl vanaf morgen de kujaku Duitsland online zullen komen.

We hebben besloten de prijs op 295 euro te houden om die mensen de kans te geven om eventueel zelf de kujaku in hun opgroei te zetten. Moeten ze in Arendonk of Duitsland in de opgroei, dan komt er extra 50 euro bij, in de hoop dat de electriciteitsprijzen ons niet de das om gaan doen.

Er werden al 4 kujaku toegezegd, waarvan er al 2 door klanten werden uitgekozen. Wie interesse heeft in een kujaku moet dus nog even geduld hebben totdat de overige 2 mensen hun keuze gemaakt hebben. Je voorkeur wordt dus on hold gezet totdat ik antwoord heb gekregen van de 2 laatste kopers. 

Ik heb zojuist ook een update binnengekregen van de golden corn die ik rechtstreeks aangekocht heb van Taniguchi San, en ik moet zeggen dat ik er heel blij mee ben. Ik heb ze zojuist binnen, maar moet ze allemaal nog op de juiste plaats zetten, wat niet eenvoudig zal zijn, maar de eerste indruk is meer dan positief. Ik ben er in ieder geval blij mee.

Daarnaast heb ik voor enkele klanten nog wat koi moeten bowlen, en kon dan tegelijkertijd een afstrijkje nemen, mijn wekelijks werkje. Ik zet ze hier even op een rijtje.

2 Showa van Izumiya
Ze mogen er in mijn ogen best zijn. Zuivere showa met een mooi patroon en acceptabele prijs.

Een tancho sanke van Momotaro en een shiro utsuri van Omosako
Ik zie de intensiteit waarmee het sumi van de shiro wordt versterkt. Ik voorspel hier toch een bijzonder aangename shiro utsuri om maar niet te spreken over de prachtige tancho sanke met een zo goed als perfecte stip. Een plezier om ze samen in de bowl te zien.

Een kohaku van Takigawa en een showa van Momotaro
De kohaku zwemt al te lang rond bij mij, dus iemand die een deal wil doen moet me contacteren deze gaat onder de prijs weg. De showa daarentegen mag  nog een tijdje blijven want die wordt er niet slechter op. Ik vind ze in ieder geval mooi !

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Huub

555


Johan

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml