" /> " />
Weinig nieuws te melden

Weinig nieuws te melden

Toch probeer ik nog een nieuwsitem in elkaar te flansen, omdat ik nog steeds het gevoel heb dat mensen er behoeft aan hebben om de koikrant s'morgens nog eventjes voor het werk door te lezen. Ik zou  het koivitamientjes durven noemen naar aanleiding van het programma uit de jaren stillekens "arbeidsvitamientjes." 

Ik werkt toen in een sigarenfabriek in Nederland, ik was 15 jaar of zo, en dat vond ik altijd een geweldig programma met liedjes die me nu nog aanspreken van de cats en comsoorten...heerlijke tijden, maar daar heb ik niet lang gewerkt, want dat was ik snel beu.

Ik moest aan de verfmachine staan om sigaren te verven, en uit verveling begon ik het aantal sigaren te tellen dat er per bepaalde tijd doorliepen, zodat ik op het einde van de dag wist hoeveel sigaren er gekleurd werden. Nadien werd ik in de sigarenverpakking gestoken en zou je een extra krijgen als je een bepaalde hoeveelheid kon verpakken. Dat lukt'e me vrij snel, maar omdat ik het zo snel kon, betaalden ze me nog niet de extra verdiensten. Ik vond het dan niet beter om heel de stapel, en ik praat over duizenden omver te duwen en het fabriek te verlaten en naar huis te gaan. Einde verhaal sigarenfabriek Derk de Vries in Bladel !

golden cornZo dat was een uitstapje in mijn verleden, nu weer naar business as usual ! Deze morgen kreeg ik vervelend azukari nieuws. Gelukkig geen dode, maar een koi die verkocht was als vrouwtje dat uiteindelijk bleek een mannelijke koi te zijn.

Blijkt ook nog eens dat deze golden corn die mannelijk blijkt te zijn, de vervanger was van de golden corn die overleden was. Driemaal is scheepsrecht, dus nu moet de eigenaar nog eens zijn volgende kandidaat golden corn op gaan zoeken. 

Wel een geluk dat er openheid en eerlijkheid is, wat ik alleen maar kan toejuichen, want er zijn ook andere droedels die zomaar wat in de wereld rondvertellen. Dit heb ik onlangs nog meegemaakt, maar dat kan ik niet wereldkundig maken, want dan ben ik de slechterik.

Ik moet telkens mijn tekst verwijderen omdat ik me zo boos maak om bepaalde toestanden en het niet kan vertellen omdat als ik het vertel, het deksel op de neus krijg, maar geloof me, het zijn kwiebussen eerste klas die bovendien nog succes hebben blijkbaar. Maar ik schrijf mijn ongenoegen neer, en verwijder dan de tekst....dat lucht een beetje op. 

In ieder geval, oplichters zijn de wereld nog niet uit, en ze worden zelfs ondersteund door zogezegde degelijke organisaties. Deze frustatie ga ik nu niet wissen, maar er zijn ook geen namen genoemd !

Gisteren was ik niet lang aanwezig, en toch is het me nog gelukt een koi te verkopen. Dit keer nog eens een mango van de december actie waarvan er 280 waren aangekocht. Het was het restant van Nartia, dat werd reeds dikwijls aangegeven, maar dat wil niet zeggen dat ze slecht zijn.

Het zijn de laatsten, en waren ze bij aankomst ocharme 12-16 cm, nu zijn ze toch uitgegroeid tot waardige koi zoals je in dit filmpje kan zien.

Ik heb er nog een 15-tal en zijn nu ongeveer 33-35 cm, gisteren gemeten. Dat zijn zowat de rodere varianten, er zijn ook nog andere kleurschakeringen aanwezig en worden nu nog aangeboden voor 300 euro/stuk

Wat staat er deze week nog op het programma ! Eerst en vooral heeft Michael van Interkoi Germany mij gevraagd om publiciteit te maken voor zijn azukari, hij zou er nog graag een aantal verkopen.

Ik moet met hem de voorwaarden nog bespreken, wat de mogelijkheden zijn, maar wat Michael doet met zijn koi kan ik allteen maar toejuichen. Hij doet dat minstens zo goed, zoniet beter dan mij wat betreft het azukariwerk.

Hij heeft me een overzichtsfilmpje gestuurd dat ik je niet wil onthouden, en de tosai die hij aankocht zien er meer dan goed uit. De meesten zijn uiteraard gosanke in combinatie met een reeks ginrin kawarigoi. 

Hij zou dit weekend alle koi afzonderlijk fotograferen en filmen en me deze toesturen. Ik moet alleen nog de voorwaarden met hem bespreken. Je zult je de vraag stellen waarom ik dit wel doe ? Het is vrij eenvoudig hoor. Ik krijg een commissieloon op de verkoop, laat dit duidelijk zijn, en bovendien heb ik het vertrouwen dat Michael wel degelijk verstand heeft van koi en goede aankopen doet met goede azukari resultaten wat in het voordeel is van de klanten. Bovendien is hij bijzonder fair en eerlijk, wat in dit wereldje niet altijd van toepassing is.

Naast het aanbod van deze serie, is het me ook gelukt om afzonderlijke foto's van de kujaku te verkrijgen met afzonderlijke filmpjes. Ook deze zullen in de loop van de week online gezet worden met de voorwaarden. Ik heb ze ondertussen bekeken, en er zitten toch een aantal interessante kujaku tussen die bovendien prijstechnisch voor veel mensen haalbaar zijn.

Tenslotte nog even 2 updates uit Japan voorstellen. Ik moet hierover zeggen dat ik bijzonder blij ben met de updates van dit jaar. Het zijn allemaal bijna prijsbeesten geworden, het kan ook wel eens anders zijn. Het is toch nog even bang afwachten voor de laatste 60 updates.

Gisteren was de ongelooflijke positieve ontwikkeling van de 15 maanden jonge kohaku een opsteker. 15 Maanden, 61 cm met behoud van kwaliteit weet je nog ? Ik zei dat ik daar nog de zuster van had zitten, beiden van TM junior, of  uit de befaamde TM kohaku bloedlijn. Wel het zusje heeft het niet minder gedaan is is ook van 45 naar 61 cm gegroeid en ook met een fluwelen huidje. Ik ben niet alleen blijf voor mezelf, maar vooral blij voor de eigenaar ! Prachtresultaat is mijn oordeel.

Een andere update is misschien niet zo spectaculair. Je moet ervan houden en is dus geschikt voor bepaalde mensen die van speciallekes houden. Ik kocht haar in ieder geval in de overtuiging dat deze moeilijk zou verkocht worden, en dat idee heb ik nu nog steeds. Met haar 69 cm toch een aardige koi om te zien volgens mijn collega in Japan. We zullen zien als ze hier is of ze je kan bekoren of niet !

Wat betreft de veiling van de tosai gisteren. De afzonderlijk aangeboden tosai gingen veel te duur van de hand in mijn ogen, en ik heb getuigen om dit te bevestigen. De boxen heb ik laten schieten, ik probeerde nog de ginrin tancho aan te kopen, maar het liep totaal uit de hand, en bovendien zijn de boxen ook voor 80% mannelijke koi, ondanks het feit dat ze niet gesext zijn. Ervaring is een belangrijk onderdeel in ons werk.

Resultaat dus...nihil, nada, noppes en ik vind het niet eens zo erg !

Laat Een Reactie Achter

5 reacties

wim

555


Peter De Clercq

555


Jack

555


Wiechert

555


Phil

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml