Een reis voor niets

Een reis voor niets

1000 km rijden, enkele koizaken bezoeken en met niets naar huis rijden ! Dat was het resultaat van het bezoek van onze Franse koikichi die toch teleurgesteld moeten zijn. 

Normaal komen ze ieder jaar een keer langs om proberen enkele koi aan te kopen. Ze schuwen een rit van 1000 km niet om een bezoek te brengen, maar dit keer was het een fiasco. Ik kreeg deze morgen een bericht dat ze onverrichterzake terug naar huis reden. 

Hun bericht was kort, krachtig en triestig. Ons budget reikt dit jaar niet om een koi aan te kopen, en we rijden onverrichterzake terug naar huis. Ik heb in ieder geval mijn best gedaan om ze enkele beloftevolle koi aan te bieden, maar helaas. Ook Tjaard is er niet in geslaagd om ze te helpen, want dat is gewoonlijk het volgende bezoek.

Het verdikt sluit een beetje aan bij de evolutie in de koiwereld. We zullen het moeten pakken zoals het is in onze koiwereld. Dat is ook de reden waarom ik gisteren geen enkele koi heb aangekocht op de veiling van Momotaro. Er waren prachtige beesten misschien, maar het waren allemaal dure mannen, en dat maakt de verkoop bijzonder moeilijk.

Of het een voordeel is weet ik niet, maar ik heb wel enkele koi gebowld voor hen en die wil ik je niet onthouden, want het blijven bijzonder mooie respectabele koi, waarvan ik al een gedeelte in prijs verlaagd heb om toch een verkoop te kunnen realiseren. Ik zet ze hier even op een rijtje, en hoop toch dat ik nog enkele mensen kan verleiden.

Een perfecte tancho 2103028 

De tancho met een sanke 

De bloedmooie showa SH-V21-554

Helaas was het aanbod niet sterk genoeg voor onze vrienden. Toch spijtig dat men zover moet rijden om dan met lege handen terug te moeten gaan, het zij zo...

Terwijl ik dit aan het schrijven ben, krijg ik me toch een update binnen, waarvan ik bijna van mijn stoel viel. Ze waren duur, bijna niet te verkopen, maar wat een ontwikkeling op enkele maanden tijd. Ik sta niet makkelijk perplex, maar nu moet ik toch even adem halen !

In de eindstrijd van dit jaar verkocht ik dit pracht exemplaar nog op de valreep. Ik hoop dat de eigenaar hier bijzonder blij mee zal zijn, maar ik vermoed het wel, want niet alleen is de groei onheilspellend, ook de kwaliteit zit er nog in.

Geniet van deze Godan Kohaku !

Voor de duidelijkheid...godan is 5-staps en het zijn bovendien 5 perfecte stappen ! Als ik er dan nog bij vertel dat dit monument van Interkoi slechts 15 maanden is, dan denk ik niet dat ik er nog iets aan toe moet voegen. Een schot in de roos ! Ik herinner me nog dat ik deze persoonlijk selecteerde dit voorjaar. Bovendien had ze nog een zusje dat ik selecteerde voor dezelfde kwaliteiten en waar ik ook veel van verwacht, maar nog geen update van heb gehad.

De laatste update doet niet onder voor de update van de kohaku, maar is totaal anders. Dit zijn dikwijls de koi waar ik mij op probeer te richten om aangekocht te krijgen. Niet de perfectie, maar wel bijzonder goed qua body en huidje. In dit geval een tancho sanke met een tancho dit niet helemaal in het midden zit.

Ik vind het een bijzonder geslaagde ontwikkeling, maar bekijk de tancho sanke eerst op de video !Geniet van de huidkwaliteit, de opkomende sterke fukurin en de stevig gestroomlijnde body zoals er maar weinigen zijn. Dat de tancho niet helemaal in het midden zit, stoort me niet meer, totaal niet. Ik moet likkebaarden als ik dit zie en ik mag me gelukkig prijzen dit jaar, dat ik ondanks de beperkingen wegens corona, er toch in geslaagd ben om een resem geweldige koi bij elkaar te toveren. Het maakt mij een gelukkig man, en ik hoop dat de eigenaars klanten hetzelfde gevoel hebben.

Voor mensen die fukurin niet begrijpen, is het misschien verstandig en nuttig om het nieuwsitem van Rini Groothuis indertijd nog eens te lezen. Het geschreven woord van Rini dat niet enkel begrijpelijk is, maar ook nog uitlegt op een manier dat het bijzonder aangenaam klinkt; Niemand kan schrijven zoals Rini....ik probeer het al 15 jaar ! 

Nog even jullie eraan herinneren dat ik vandaag  open ben van 10.00 uur tot 12.45 uur door de veilingtoestanden
 

 

Laat Een Reactie Achter

4 reacties

wim

555


Johan

555


Wim DW

555


Matthijs

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml