Een lijdensweg  met lange ij

Een lijdensweg met lange ij

Als er iemand blij zal zijn dat de online veilingen voorbij zullen zijn, dan ben ik het wel. Waar ik wel bang voor ben is dat dit niet meer uit te vermijden zullen zijn in de toekomst. De reden is eenvoudig. De opbrengst is minstens zo groot, zo niet beter dan bij de gesloten veilingen.

Bij de vroegere veilingen waren het bijzonder lange dagen, dat moet ik toegeven. Doch de koi in levende lijve bekijken en de spanning ter plaatse ervaren is toch iets anders dan de koude, onpersoonlijke belevenissen tijdens een online veiling. Maar heeft onze maatschappij ook niet deze weg ingeslagen.

Het doet me toch bepaalde bedenkingen oproepen en de vraag stellen of het nog nut heeft om verder deze weg te bewandelen. Persoonlijk vind  ik de koi te duur, maar dat  mag ik eigenlijk niet zeggen, want je hebt bod en aanbod, en zolang het bod hoger is dan het aanbod, zal het zo blijven doorgaan !

Ik heb dan ook besloten om niets meer aan te kopen dit jaar, tenzij mensen mij vragen om voor hun te bieden op een veiling, zodat het risico verminderd wordt. Bovendien wordt de aankoopprijs dan ook aanzienlijk lager, want de risicofaktor wordt op deze manier beperkt wat een weerslag heeft op de winst die je moet maken om je kostenfaktor te beheren. 

Wie in de volgende veilingen dan nog een koi wil aankopen, zal mij moeten contacteren zodat ik de mogelijkheid heb om de gewenste koi proberen aan te kopen. Ik ben er gisteren wel weer in geslaagd om een aantal koi op de kop te tikken. Het zijn fantastische koi die ik in het programma heb opgenomen.

kohakuIk val persoonlijk wel op de koi met speelse patronen en met een goede body, gepaard met de nodige huidkwaliteit. Vooral de bloemige uitstraling geeft mij een zonnig vertrouwen en ze blijven nog redelijk betaalbaar...lees wel niet goedkoop, want dat is het niet... integendeel....en het is dat gedeelte dat me doet twijfelen. Kohaku KO-V21-1148 stond trouwens in de toplijst van Daisuke als één van de betere aankopen ! In ieder geval 3 topaankopen....

Zowel bij de Momotaro veiingen als bij de Sakai veilingen is het zielig de ganse dag iedere koi opvolgen om diegene eruit te pikken die nog haalbaar zijn. Het gaat langzaam, is enerverend, je maakt je af en toe pisnijdig, en je bent de ganse dag gespannen.

Onverwacht, maar toch zo bedoeld heb ik een box met kujaku op de kop kunnen tikken. Ik heb nog geen informatie ontvangen van de oyakoi, tenminste nog geen foto ervan. Ik weet dat de moeder een Konishi kujaku is, maar heb er voor de rest geen info van. Als ik die ontvang, zullen jullie die ook ontvangen.

Ik vond het een welgekomen afwisseling in het gosanke dieet, die bovendien bepaalde koikichi kan interesseren. Ettelijke klanten vroegen al naar de prijs, maar ik moest nog een berekening maken van hoe en wat, maar kom tot de volgende conclusie: ik ga proberen afzonderlijke foto's te pakken te krijgen. Weet echter niet of dit mogelijk zal zijn.

kohakuDe koi zullen in quarantaine mogen blijven tot april op een mooie temperatuur van 18°. Ze hebben al een degelijke grootte en laat er de volgende maanden nog wat bijkomen dan zit je toch met een mooie voorjaarsselectie van een speciale soort. De luster van de kujaku, wat voor deze soort belangrijk is, was toch meer dan goed.

Ik ga deze nu aanbieden voor 295 euro/stuk + 50 euro azukarikosten. Indien je dus eventueel een kujaku zelf in je opgroei wil doen. Ze zijn vrij betaalbaar. Je kan al een kujaku reserveren, maar nog niet kiezen. Dat kan pas later, anders wordt het weer een soep. Het is mogelijk dat ik afzonderlijke foto's kan laten maken, dan zou er wel  kunnen gekozen worden. Wanneer ze aankomen weet ik momenteel nog niet, alles verloopt nog in het ongewisse.

Kohaku KO-V21-1132 is bijzonder als ik hem 4 jaar verder projecteer zoals op deze foto 

-----------------------------------------------------------------------

Update showa SH-V20-1134 die aangekocht werd in november vorig jaar - nu 69 cm en 27 maanden

Update Tancho Showa TA-V20-1150 die ook aangekocht werd in november vorig jaar - nu 70 cm en 27 maanden.

Deze tancho showa ligt mij na aan het hart. Tijdens de veiling vorig jaar was het een gedurfde aankoop, vermits de bol niet volledig rond was en precies iet of wat scheeft stond. Een ramp voor de koi, want dat mag niet he !

Maar ik zag iets dat het risico de moeite waard was, en in mijn ogen is dat zich nu positief aan het voltrekken. Eerst en vooral is de bol nu in mijn ogen niet meer storend uit het midden, maar vooral de aanzet van het sumi in de tancho waar de inham wat storend zou zijn, zie ik het sumi de overhand nemen. 

Ik maak me dan ook sterk dat dit binnen enkele jaren zal toenemen en de koi een totaal ander uiterlijk zal geven. Wat me vooral plezier doet is de hoogwaardige huidkwaliteit. Ik kreeg trouwens onverwacht complementen van Daisuke over de goede resultaten van alle azukari.

DENK ERAAN, MORGEN BEN IK OPEN VAN 10.00 TOT 12.45 UUR

------------------------------------------------------------------------------------------

Meer afbeeldingen

Een lijdensweg  met lange ij: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

7 reacties

beereke

555


Wim DW

555


Marc roelvink

555


Jack

555


Johan

555


Matthijs

555


Dick

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml