Update op zijn Frans

Update op zijn Frans

Neen, Patrick komt niet uit Frankrijk, maar is inwoner van het Waalse gedeelte van België, en spreekt dus de Franse taal. Gelukkig moesten wij op school als eerste taal het Frans leren. Niet plezant, zeker niet makkelijk, maar oh zo nuttig later !

Patrick komt om het jaar of om de 2 jaar een koi kopen. Gewoonlijk een tosai uit de betaalbare reeksen. Het zijn belangrijke klanten die je goed moet onderhouden, want zij zijn de bakermat van mijn koiwereld. Of je nu dure of goedkopere koi koopt, voor mij is iedereen gelijk voor de wet. Ik zal iedereen hetzelfde behandelen....met respect !

Van de week kreeg ik van Patrick enkele updates binnen van zijn koi, waarvan enkele al een bepaalde ouderdom hebben bereikt, en dat is altijd plezierig om te zien, zeker als de ontwikkeling positief is. Ik zou minder goede ontwikkelingen ook wel laten zien hoor ! Zo flauw ben ik niet ! 

De eerste is een showa van Momotaro, geboren in 2014. nu 7 jaar en enkele maandjes, aangekocht op 32 cm. Ik laat eerst het filmpje bij aankoop bekijken, altijd leuk vind ik. Ondertussen is ze volgens Patrick 77 cm.

Dit is de showa met code 1502021 nu.Een frivole showa met het sumi op de goede plaatsen. Patroontechnisch mooi om te zien, en de hoop is natuurlijk dat het sumi zich nog meer zal profileren om te komen tot een atarashi-achtige uitstraling, wat in onze moderne tijd zo belangrijk, maar ook zo zeldzaam is ! 

atarashi sumiSanke SA-V19-4128 is wat jonger, namelijk yonsai en werdt ook aangekocht als tosai op 41 cm, men spreekt dan toch al van een serieuze jumbo tosai. Dit is het filmpje bij aankoop. Bij deze sanke is het atarashi sumi al beter zichtbaar aanwezig.

Voor mensen dien niet precies weten wat atarashi sumi is, een woordje uitleg. Atarashi sumi zijn zwarte vlekken die als het ware in dikke aaneengesloten klotters op de koi is gespoten. Bovendien zou het kiwa en het sashi ook vrij scherp afgelijnd moeten zijn indien mogelijk.

Een moeilijke opgave, maar het zal zich in de toekomst nog meer opdringen, want het is gewild. Een mooi voorbeeld van atarashi sumi zie je op de foto hiernaast van een wereldberoemde koi, namelijk Sakura. Sakura betekent bloem als ik me niet vergis.

Ik ga altijd op zoek naar atarashi sumi, maar wat is dat moeilijk te vinden. Sanke SA-V19-4128 ziet er nu zo uit, en je merkt dat het moeilijk is om de kwaliteit van het sumi te behouden. Hij is nu toch een dankbare 72 cm en dat is niet niets!

Dit jaar kocht Patrick een kohaku van Momtora aan met code 2104010. Deze kwam uit de fameuze kohaku reeks die ik begin dit jaar aankocht en die opmerkelijke chique patronen had. Hij was toen om en bij de 40 cm.

We zijn nu een half jaartje verder en kohaku 2104010 is nu 54 cm. Nog een hele weg te gaan, en hij zal er wel komen. De updates komen gelukkig regelmatig aan en ik ben er blij mee om ze te laten zien. Daarom ook een dikke merci voor al die mensen die een update opsturen.

Vandaag bereikt de veiling van Momotaro zijn eindfase van de eerste lichting. Er is nog niet veel beweging want de meesten wachten tot een uur of 12 totdat de finale zich opdringt. Ik weet niet of ik mee ga doen, want de prijzen voor de vrouwelijke koi beginnen al hoog.

Bovendien zijn het meestal kohaku. Niets mis mee uiteraard, maar alleen kohaku is een wat troosteloze bezetting natuurlijk, alhoewel een vijver met kohaku bloedmooi kan zijn.

We zien wel waar het schip strand. Morgen komen de mannen aan bod en overmorgen vooral de tosai. Dit maakt dat ik zaterdag maar tot 12.50 aanwezig zal zijn ! 

Of ik koop of niet zal afhangen van de prijzen, want ik weet hoe hoog die tosai in prijs kunnen gaan, maar ik wil het onbedingd opvolgen.

Noteer dus dat ik zaterdag aanwezig zal zijn van 10 uur in plaats van 11.00 uur tot 12.55 uur ongeveer !

Het is ook tijd om de volgende 2 updates te tonen. Eentje ervan vind ik toch wel interessant want Showa SH-V20-1186 werd naar Amerika verkocht. Ze behoorde tot een serie van 3 showa die vrij veel op elkaar trokken en die ik op dezelfde veiling aankocht. Een prachtige evolutie vind ik persoonlijk. Ze is nu 66 cm en blaakt van kwaliteit die zeker nog een dankbare toekomst zal hebben.

De volgende update is van Showa SH-V20-1127 die ook aangekocht werd op dezellfde veiling in november 2020. Met haar 70 cm als sansai geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Veel van deze monsters zullen in de volgende jaren misschien te bewonderen zijn.

Ondertussen ben ik tot hiertoe bijzonder blij met de updates en hoop ik dat alle volgende dezelfde resultaten kunnen voorleggen, want dat  is niet evident. We wachten rustig af, ondertussen ga ik mij verneukelen met de veiling die momenteel loopt.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

NOG EVEN WAT EXTRA INFORMATIE VOOR HOTMAIL ACCOUNTS

Mijn zoon vertelde me dat hotmail zijn externe servers heeft geblokkeerd, met andere woorden kunnen hotmail klanten geen mails meer ontvangen van anderen dan hotmail accounts. Dit heeft schijnbaar te maken met  hun office 365 die ze aan de man willen brengen.

Nu is dit misschien belangrijk voor alle mensen die een hotmail account hebben en geen eigen email adres op naam. Misschien een goede raad om te veranderen van emailadres !

 

Meer afbeeldingen

Update op zijn Frans: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

5 reacties

Peter De Clercq

555


wim

555


Wim DW

555


Peter De Clercq

555


Dick

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml