Een opmerkelijke ontwikkeling

Een opmerkelijke ontwikkeling

Jazeker een opmerkelijke ontwikkeling en erger nog, ik ben er zelfs blij mee. Het gaat in dit geval over 2 showa van Ueno die ik vorig jaar aankocht op een event van Narita. Toeval of niet, ik kreeg gisteren hier een update over en was prettig verrast.

De showa die ik als boegbeeld geplaatst had in de loterij 2021, heeft een transformatie ondergaan die ik nog niet dikwijls gezien had. Verwonderlijk keek ik naar de foto, die ik nu in het nieuwsitem heb geplaatst. De showa heeft een patroon in het rood op het hoofd getoverd, en ja, zelfs een bijzonder mooi patroon.

Volgens Ueno San is dit geen alleenstaand geval en gebeurd het meer dat er beni bij wordt geproduceert, maar nooit zo mooi als hier vertelt hij. Toegegeven dat het beni nog niet 100% optimaal is, maar laat de koi een extra jaar in Japan en je zal zien dat het beni dieper is geworden. Indien niet, kan het zelfs nog altijd weggehaald worden.

Nu is de vraag natuurlijk of ik deze wonderlijke showa nog in Japan zal laten of niet, want het kost natuurljik telkens een massa geld. Beide koi zijn flink gegroeid, maar je kan ze  niet vergelijken met de kanonnen van Momotaro en Sakai FF, alhoewel....

Uit ervaring weet ik dat deze kwaliteit bij Ueno een bijzonder goede ontwikkeling doormaken als ze van nisai naar sansai doorgroeien, en bovendien vind ik ze beiden meer dan geweldig. Liefst verkoop ik beide natuurlijk met een optie om in Japan te blijven. 

Ik weet dat ze niet goedkoop zijn, maar daar is de hand van de meester voor verantwoordelijk, en dan heb ik het over Ryuki Narita, maar ik wil een aanbod doen, waardoor ik misschien mensen kan triggeren om toch een gok te wagen naar deze showa. Ik wil de azukarikosten voor 2022 inrekenen in hun normale verkoopprijs.

Het transport zal in de loop van volgend jaar dan verrekend moeten worden, want dat is afhankelijk van het gewicht. Bovendien wil ik een speciale prijs hanteren die het voor bepaalde mensen misschien interessant maakt. Contacteer me over het voorstel als je interesse hebt in één van de 2 showa, en nogmaals ! Ik vind ze geweldig ! Oh ja het secundair hi op de zijnkant van nummerke 56 zal eenvoudig verwijderd worden !

SH-NA21-56 - 54 cm

SH-NA21-57 - 54 cm

------------------------------------------------------------------------------------------

Showa van SakaiEen ander vehaal is minder prettig. Het zijn dingen die ook kunnen gebeuren. Er is al één koi binnengekomen die overleden is, Gelukkig is dit probleem reeds opgelost en voor beide partijen op een gezonde manier afgesloten.  Het volgende probleem meldde zich al.

Ik kreeg gisterenmorgen volgende mail aan van Sakai FF: 

Dear  Inter koi, Thank you very much for your participation in our October online auction. Could we replace 1pcs of tosai due to missing ? We apologize for the inconvenience this may cause. If you have any questions and/or concerns, please feel free to contact us.

SAKAI FISH FARM.,LTD

Normaal geen probleem, maar laat het nu net de showa zijn die ik in mijn gedachten reeds op plaats 1 had gezet, voornamelijk door het al mooie yondan patroon dat mogelijk de showa verkooptechnisch bijzonder sterk maakt.

Dus ik was bijzonder teleurgesteld, en bovendien was het één van de weinige showa die al verkocht waren. taak was het natuurlijk om de eigenaar op de hoogte te stellen.

Gelukkig reageerde deze bijzonder positief en zijn antwoord luidde als volgt: 

Jammer dat deze helaas verdwenen is, de vervanger ziet er ook goed uit zo op de foto en ik neem aan dat ze een koi van vergelijkbare of iets beter ertegenover zetten om dit te compenseren. 

Het Beni ziet er goed uit, redelijk lange kop en gedeelte van kop naar de rugvin lijkt ook een mooie lengte te hebben de bouw en huid ben ik over tevreden. Het patroon is ook speels en spreekt me ook aan, ik hoop dat het Beni op de staart blijft en niet zwart wordt maar dat zal alleen de toekomst uitwijzen wat ook het kopen van tosai spannend maakt. De vervanger mag komen 

Eind goed, al goed, maar waarom vertel ik deze verhalen ? Ik wil er toch de aandacht op blijven vestigen dat er bepaalde dingen fout kunnen gaan in Japan. Er wordt dikwijls gezegd, het zijn levende dieren, en dat is een goed excuus misschien, maar het zijn ook levende dieren, daar kan je niets aan veranderen.

Ik vind het altijd bijzonder sneu als ik deze nieuwtjes aan de man moet brengen, want gewoonlijk wordt de koi die verdwenen is, altijd mooier en mooier. Gelukkig waren deze klanten positief en konden ze het een plaats geven, wat het mij ook makkelijk maakt.

Ik moet ook plaats maken voor de volgende 2 updates, en dat zijn weer niet van de minste. Beiden zijn ondertussen ook verkocht, maar dat let ons niet om ervan te genieten. Ik had belood dat er een massa kwaliteit op ons af zou komen, en ik hou me eraan, want dit zijn weer 2 kanjers.

Sanke SA V20 1166 van Momotaro nu maar liefst 75 cm
Wat moet je hier nog verder over vertellen. Jullie zien ook wat ik zie en dat heeft geen handleiding nodig.

Sanke SA V20 10198 van Momotaro - 62 cm
Misschien niet de grootste, maar wel één van mijn favoriete sanke, en ik vraag me af of ze zich geen 5 cm vergist hebben in size, want met die meetlatten gebeurd dat wel vaker ! Maar wat is nu uiteindelijk het belangrijkste ? Schoonheid boven grootte of grootte boven schoonheid ? 

Voor mij is dit een pracht van een sanke en als ze nog wat ouder is zal ze sowieso kans maken om naar de 75 cm, zoniet groter te gaan zonder problemen en wie weet ! Voor mij groot genoeg, maar ik ken helaas de mentaliteit van de meeste mensen...Groot....Groot en Groot...Hetzelfde als de 3G formule: Groot-Goed en Goedkoop, een formule die nog altijd niet bestaat !

Voor alle mensen die nog zitten te wachten voor hun updates. Er staan er nu nog 5 in de wachtrij, de meeste van Momotaro, de andere zullen vermoedelijk ook wel komen, maar graag wat geduld. Ik kan de boel dit keer niet forceren, en moet lijdzaam op de zijlijn toezien en maar afwachten wat op me toekomt. Maar de updates komen er aan zo gauw ik ze binnen heb ! Ik ga me ook niet voordoen net of ik in Japan zit, want dat is helaas niet !

Lees ook het nieuwsitem van Interkoi Nederland van vandaag.

 

Meer afbeeldingen

Een opmerkelijke ontwikkeling: afbeelding 1
Een opmerkelijke ontwikkeling: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Wim DW

555


Dick

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml