De laatste loodjes

De laatste loodjes

De tijd gaat snel. Het was in augustus 2009 dat ik startte met het schrijven van Nishikigoi Symfonie en nu, bijna een jaar later, nadert het project zijn voltooing. Gisteren was er de laatste check-up van de drukproeven.....

De HD dvd is geperst en voorzien van een prachtige label onder bescherming van Buma-Stemra. Zes uur oorspronkelijke filmopnamen teruggebracht naar 55 minuten dynamische beelden weerspiegelen de dagelijkse activiteiten van kwekers zoals Yamamatsu, Dainichi, Momotaro, Yamatoya en anderen. Prachtige beelden van Okayama Park als Cultureel Intermezzo, een blik op de ZNA Show en op de chaos van een Momotaro veiling. Nieuw gecomponeerde muziek in Dolby Digital 5.1 garandeert een uur machtige ontspanning op de bank. En vissen, vele, vele koi zullen door uw lcd scherm zwemmen. En wie mij kent, weet dat dit niet de kleinste vissen betreft.

Het boek is uitgelopen, in die zin dat de inhoud nu definitief van 250 naar 288 paginas is gegaan en het boek ruim 400 fotos telt. Een flinke kluif dus. Vele opnamen stammen vanuit Japan en alles is full colour. Geen basisboek met uitleg over allerlei typen koi, ook geen boek over vijverbouw en dat soort dingen, maar de essentiële zaken om het koihouden op een hoger niveau te brengen, de groei en de ontwikkeling te stimuleren en vooral van de hobby te genieten. Bestemd voor hobbyisten die werk van hun passie willen maken.

De standaarduitvoering is prachtig, zelfs een stuk mooier dan mijn karperboeken, maar de Luxe Editie in leer, uniek genummerd en gedrukt op speciaal perkamentachtig papier is een unicum en overtreft in uitvoering alles wat tot nu toe over koi is uitgebracht.

Maar de lezer bepaalt of het een goed boek is. Deze week rolt ie op de drukpersen, daarna naar de boekbinderij en op Arcen is ie er. Mijn karperboeken werden betiteld als een promotie voor de karpervisserij. Het zou mooi zijn als Nishikigoi Symfonie dat voor de koihobby zou evenaren. Inderdaad ja, het boek is zo mooi als zijn titel.

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml