Schaduw

Schaduw

Ik laat hier even zien wat er aan gedaan kan worden als je vijver de hele dag in de zon ligt.

In het voorjaar zijn we altijd maar wat blij als de zon op het water schijnt omdat dan de temperaturen lekker omhoog gaan maar nu in Juli heeft dat een ander resultaat! Groene soep ondanks de UV lampen en de vele waterwissels en temperaturen die richting de 26 graden gaan. Nu is de temperatuur niet het grote probleem en eigenlijk de groene soep ook niet maar van het een naar het ander in een relatief korte periode kan ’s nachts problemen met de zuurstof opleveren dus er moet wat aan gedaan worden. Buiten de extra beluchting (zeer aan te raden bij een fors koi bestand) bij dit soort temperaturen zijn schaduwdoeken een mooie oplossing. Minder UV straling in de vijver waardoor de algen minder snel groeien en geen kans op verbranden van onze mooi koi. Denk eraan, je zal niet de eerste zijn die koi met brandblaren eraan over houdt!

Voor een paar tientjes kun je al mooie stevige nylon doeken kopen die ideaal zijn om de vissen en de vijver tegen de zon te beschermen. Ook zijn ze makkelijk op te hangen en uiteraard weer te verwijderen als dat nodig is. Bij veel tuincentra en diverse Kwantumhallen verkrijgbaar en voor mij een aanrader!

Verkrijgbaar in de formaten (voor zover ik weet) 5 x 5 meter vierkant, 5x5x5 meter gelijkzijdige driehoek en tevens in 3,6x3,6x3,6 meter in de kleuren grijsgroen en beige.

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml