Gechecked en goedgekeurd

Gechecked en goedgekeurd

2 jaar heeft het geduurd vooraleer de vijver van Marcel klaar was, maar het grote moment is nu aangebroken.

Nog een laatste checkup van de koi, en na deze een half jaar te hebben bewaard, kunnen ze volgende week vertrekken. Deze koi hebben de laatste maanden in de groene soep doorgebracht, en dat kan je eraan zien. Ze blinken als schoenpoets, maar dan wit en rood, en sommigen met enkele zwarte vlekjes.

Eén voor één hebben we ze even gecontroleerd en langs alle kanten bekeken. Ben doet trouwens niets liever dan koi met zijn handen vastpakken, maar dat hebben jullie al door zou ik zeggen. Hij is trouwens één van de weinigen die koi zo goed en op deze manier kunnen vastpakken. Ik oefen regelmatig, want persoonlijk vind ik het verplaatsen door ze vast te nemen, stukken beter dan eender welk schepnet of koisok. Bij grote vissen is het veel makkelijker dan bij kleine vissen, en bij lagere temperaturen scheelt het ook een stuk, maar het blijft een gave.

De groene soep met balletjes geeft me altijd een goed gevoel. Ik zou iets moeten bedenken om enkele verwarmde bakken te hebben waar de algen heersen. Het is telkens een genot om de koi naar boven te halen. 2 Jongens (Hun namen ben ik weeral vergeten....het wordt erger en erger met het ouderworden).die aan het zilvermeer vertoeven komen ieder jaar een kijkje nemen, waren erbij en zullen het kunnen beamen.

Het is trouwens een mooie selectie om mee te starten. Potentie hebben ze voldoende, en gewoonlijk komt er dit wel uit. Het is een combinatie van Momotaro - Seikiguchi - Yamatoya en Marudo. Volgende week organiseer ik een barbecue, en kom dan de koi maar brengen, zei Marcel. Dan kunnen we tegelijkertijd de vijver inwijden en onze innerlijke geest versterken. Tja, je moet er als koidealer wat voor over hebben om je koi te verkopen... :)

Groentesoep met balletjes

Laat Een Reactie Achter

Meld je aan of maak een account aan om een reactie achter te laten.

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 16.00 uur
Zondag: 10.00 tot 12.00 uur

Overige dagen
: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2002018

sanke 2002018
Koi Evolutie

SA-V18-10240

Azukari koi in serre LAAKDAL SA-V18-10240